belzebub Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 sorki belzebub ale niektóre twoje posty poruszają czasami komiczne dla niektórych tematy pacho a dla mnie rzecza komiczna jest to jezeli glos na forum zawiera osoba ktora nie umie zalozyc silnika na uszy mocujace. a jeszcze bardziej komiczne jest to ze zaklada temat na forum a jeszcze smieszniejsze jest to ze poźniej błaznuje starajac sie uczyc innych mechaniki !!nazwij to jak chesz ale wg mnie to jest paranoja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 m16 a gdzie ty 2000 km na pierdziku zrobil.... no chyba ze byl to simson to zwracam honor bo sam duzo zrobilem km na simelu ale jak to byl koszmarek to nie wyobrazam sobie 2000 km To byla jawka mustang - na pierwszym silniku 2 000 i sie rozsypal i na drugim 1 000 - a jesli sobie tego nie wyobrazasz to pozostaje mi tylko pozazdroscic Ci pasji do jazdy :lol: PS: A co powiesz na trase ponad 600 km na romeciku na slowacje w weekend ? - wszyscy mi mowili, ze nie dojade a jakos obylo sie bez najmniejszych problemow 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 pacho a dla mnie rzecza komiczna jest to jezeli glos na forum zawiera osoba ktora nie umie zalozyc silnika na uszy mocujace. a jeszcze bardziej komiczne jest to ze zaklada temat na forum A nie wpadles na to, ze po to jest wlasnie forum ?Jak sie czegos nie wie to sie pyta i uzyskuje odpowiedz.A jak sie ma jakis glupi pomysl to sie pyta i uzyskuje sie wybicie go z glowy.Ot i cala tajemnica 8):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 A nie wpadles na to, ze po to jest wlasnie forum ? Jak sie czegos nie wie to sie pyta i uzyskuje odpowiedz. m16 ale mnie nie chodzi o fakt pytania sie i odpowiedzi. nie przeszkadza mi ze greedo pyta sie o proste rzeczy ( niech nawet sie pyta jak srubke dokrecic ) ale wytlumacz mi jedna rzecz...po prostu on sobie wyobraza ze postradal wszystkie rozumy i juz kilka razy dal temu popis wiec chcialem mu troche nosa przytrzec pokazujac ze nie jest takim wszechwiedzacym absolutem jak mu sie wydaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Do kasacji - 2 razy sie wyslalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 ale wytlumacz mi jedna rzecz... po prostu on sobie wyobraza ze postradal wszystkie rozumy i juz kilka razy dal temu popis wiec chcialem mu troche nosa przytrzec pokazujac ze nie jest takim wszechwiedzacym absolutem jak mu sie wydaje Greedo nie jest zadnym autorytetem jesli chodzi o mechanika (tak samo jak i ja) ale w sprawie tuningu komara sie z nim w pelni zgadzam (chociaz mogl to grzeczniej powiedziec :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 A jak sie ma jakis glupi pomysl to sie pyta i uzyskuje sie wybicie go z glowy. a teraz mi wytlumacz co jest w tym glupiego ?? jezeli chlopak jest w pelni swiadom skutkow takiego tuningu ze maszyna moze sie po paru tys rozleciec...ja sam w simsonie podcinalem plaszcz tloka i powiekszalem kanaly dolotowy i wylotowy .1)simson uzyskal przyrost predkosci z 60 do 72 ( liczylem dokladnie ).2)zuzycie paliwa prawie nie wzroslo bo palil okolo 2,5 - 2,7. przyklad ?? bylem w twoim rodzimym miescie ( 130 km w obie strony ) na nieco ponad 3 litrach ( tak na marginesie mieszkamy niedaleko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 a teraz mi wytlumacz co jest w tym glupiego ?? jezeli chlopak jest w pelni swiadom skutkow takiego tuningu No wlasnie co do tego nie jestem przekonany. W Opatowcu bylem raz chartem jak chcialem zobaczyc co jest za Zabnem (jechalem w ciemno :) ) wiec mniej wiecej kojaze - faktycznie niedaleko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 czy swiadom czy nie to wiesz jak to jest z wiekszoscia mlodych ludzi :)jak sobie cos ubzdurają to nie idzie im tego z glowy wybic :);)sam jeszcze cos takiego miewam :lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 czy swiadom czy nie to wiesz jak to jest z wiekszoscia mlodych ludzi jak sobie cos ubzdurają to nie idzie im tego z glowy wybic sam jeszcze cos takiego miewamNo wiec widzisz ;) Ja majac w pamieci moj biedny silniczek staram sie nawrocic na dobra droge zapalonych tunerow z pod znaku mlota i przecinaka :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 A nie wpadles na to' date=' ze po to jest wlasnie forum ? Jak sie czegos nie wie to sie pyta i uzyskuje odpowiedz. [/quote'] m16 ale mnie nie chodzi o fakt pytania sie i odpowiedzi. nie przeszkadza mi ze greedo pyta sie o proste rzeczy ( niech nawet sie pyta jak srubke dokrecic ) ale wytlumacz mi jedna rzecz...po prostu on sobie wyobraza ze postradal wszystkie rozumy i juz kilka razy dal temu popis wiec chcialem mu troche nosa przytrzec pokazujac ze nie jest takim wszechwiedzacym absolutem jak mu sie wydaje . Toś mi przytarł nosa do samej kosci :lol: :lol: :lol: O, Wielki Autorytecie mechaniki MZ! :lol: :lol: :lol: Lepiej pokaż zdjecia swojej japonsko-niemieckiej MZ, o Wielki Tunerze! Znawco sekretnej wiedzy tuningu Rometa! no nie moge po prostu :lol: :lol: Pojechałes mi z tymi mocowaniami, chyba w depresje wpadne i sprzedam MZ skoro taki AUTORYTET mi "przytarł nosa" :lol: :lol: Uwielbiam te twoje pseudomądre posty "zwiększenie osiągów z 60 do 72 km/h" hehehehe Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Hej gredo ja cie prosze ty nie rób znowu sajgonu....piszcie na pw do siebie najlepiej bo jak znam życie możecie dostać ostrzeżenie.......Belzebub nima żes som chopie....jak mi coś odpierdzieli na mózg to musze to zrobić.....zachciało mi sie crossa sto poskładałem za tydzień...ale silnika nima:(:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Standart - remont silnika + polerka kanalow + przeczytaj arty Tomasza Sałka P.SAle zrobiliscie stodole z tego tematu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 8 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Witam ja morze sprostuje parę rzeczy !!! Chcę się pobawić przy tuningu, ponieważ mam za dużo wolnego czasu! Wole sobie podłubać przy silniczku niż siedzieć przy kompie i pisać bezsensowne posty. A niestety nie mogę sobie kupić większego motocykla, ponieważ nie mam gdzie go trzymać! Moja motorynka stoi u mojego wuja i jestem u niego przez miesiąc w czasie wakacji. Chodziło mi o polepszenie osiągów np. zmienienie zębatek, coś przeszlifować, coś przy polerować, ponieważ lubię sobie coś podłubać, więc dlaczego nie motorynka. Jestem szczylem i chciałbym się dzięki temu nauczyć coś o budowie silnika, a dzięki temu poprawie osiągi, co da mi większą radość z jazdy. Kupiłem ją od kolesia, który ją olewał i jeżeli otwieram pokrywę silnika znajduj tam różne patenty np. uszczelnienie simmeringu (jak to się pisze) silikonem, A w gaźniku są różne podzespoły z różny motocykli. Dlatego potrzebuje nowy gaźnik. A jeżeli chodzi o spalanie to nie gra to roli ... :) Może jeżeli chcecie się nawzajem wkurzać to sobie załóżcie osobny wątek na forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Jestem szczylem i chciałbym się dzięki temu nauczyć coś o budowie silnika, a dzięki temu poprawie osiągi, co da mi większą radość z jazdyJesli tak to zaplanuj sobie dokladnie rozlozenie silnika, dokladne jego przegladniecie i ew. poprawki + poprawe niedoskonalosci fabrycznych. Ma to te zalety, ze silnik bedzie Ci ladnie chodzil, nauczysz sie jego budowy a przedewszystkim go nei rozwalisz :)Dadam tylko, ze usuniecie wad fabrycznych nie jest takie proste jak sie wydaje - pisal o tym kiedys guru Salek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi