oociep Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 a nie lepiej jakas 600/650 przeta na takim sprzecie mozna ladnie w terenie polatac a na drogi swietnie sie nadaje no i trwalosc w 125 tlok wal cylinder masz na 10 tys km w porywach a w 600/650 na 50 tys i lepiej a wcale nie drozsza w exploatacji a tak szybko sie nie znudzi prawie 50 koni juz czuc no i 4T No super Nitomen doradziles niech lepiej sobie kupi jescze cos wiekszego i mocniejszego bo w prownaniu z simsonkiem nie ma duzej roznicy.JAk z simsona chcesz sie przesiasc to na jakas 125 proponuje jak wyzej Dt lub Rx a nie jakas 650 wg mnie glupota juz mialem paru takich co przesiadalo sie z simsona na scigacza i zaraz sie lamali.Spokojnie kup 125 a potem dopiero kup sobie cos wiekszego to naarzie Ci spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 Też uważam że po simsonie najlepiej przesiąść się na jakąś 125-ke. :)Pamiętaj o odpowiednim ubraniu, nie wydawaj wszystkiego na moto. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 6 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 A jak sprawa wygląda z nowymi częściami do DT? Macie jakiś cennik ew. stronkę? Pytam, bo jak byłem u Yamahy to za cylinder zaśpiewał ponad 2000 zł! I jeszcze jedno... czy większy cylinder (160 cm3 - Atheny bodajże) wpłynie na żywotność wału? Za który u Yamahy chciał również ponad 2000 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 Ten cylinder napewno nie kosztuje 2000zl, bo na larssonie jest za 1000coś 170ccm polini, a ceny są wmiare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 czy większy cylinder (160 cm3 - Atheny bodajże) wpłynie na żywotność wału? Za który u Yamahy chciał również ponad 2000 zł!Wpłynie ale przecież ni musisz kupywać całego wału. wytarczy korbowód za 300-400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 hmmm a wracajac do pytania, jakie sa roznice miedzy dt 125 a dt 125R to literke R dodawali do nazwy modelu chyba od 88 albo 89 roku a wszesniejsze modele nie mialy literki R, bo napewno nie ma 2 wersji tego samego rocznika , jednej spokojniejszej a drugiej bardziej terenowej :) tak mi sie wydaje ale głowy uciac sobie nie dam Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 ja tez glowy nie dam bo szkoda :) ale WYDAWAŁO mi sie , że widziałem niedawno młoda DT 125r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Wrcając do tematu to jak kolega chciałby cos innego niz 125 to polcam SUZUKI DR 350. bardzo przyjemny motorek. Mocy ma gdzies tyle co 125 2t ale silniczek jest dużo przyjemnieszy, a do tego trwalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 ale WYDAWAŁO mi sie , że widziałem niedawno młoda DT 125rdobrze Ci sie wydawalo, młodsze dt maja gratis literke R a starsze jej nie maja ( te 88 i starsze) chyba zle przeczytales moj post :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 9 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 Proszę... Nowe DT bez R-ki...http://www.motoscout24.autoscout24.de/ger/...rice&perpage=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 i co z tego, ktos nie dopisał literki R w ogłoszeniu i sie czepiasz :D lepiej poszukaj dokładnie na oficialnych stronach yamahy odpowiedzi na pytanie, które modele maja literke R a ktore nie Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 9 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 robak, ale na motoscout jak wybierasz model to jest nawet podział na DTR jak i samo DT, więc nie sądzę żeby ktoś zapomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 robak, ale na motoscout jak wybierasz model to jest nawet podział na DTR jak i samo DT, więc nie sądzę żeby ktoś zapomniał. Ale sprzedajacy dodaja swoje Dt tam gdzie popadnie, wiec ten podzial to o kant d*py potłuc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 9 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 No dobra! Przepraszam, że piszę jeden post za drugim, ale mam bardzo ważne pytanie, które może zadecydować o mojej motocyklowej przyszłości... Z czterosuwów do 6 tysięcy złotych co byście polecili. Kilka spraw, które muszą zostać uwzględnione:- moto nie może przekraczać 400-500 cm3;- muszą być doń łatwo dostępne części;- i musi spełniać warunki do jazdy w las i na asfalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 9 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 No dobra! Przepraszam, że piszę jeden post za drugim, ale mam bardzo ważne pytanie, które może zadecydować o mojej motocyklowej przyszłości... Z czterosuwów do 6 tysięcy złotych co byście polecili. Kilka spraw, które muszą zostać uwzględnione:- moto nie może przekraczać 400-500 cm3;- muszą być doń łatwo dostępne części;- i musi spełniać warunki do jazdy w las i na asfalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi