Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=42577450Czy to prawda? Z tego co mi wiadomo to 251 to rama od 150tki z wydluzona belka ramy, a w nia wsadzony silnik od 250tki ze zmienionym wydechem i cylindrem. Czy faktycznie produkowali jakas "wersje przejsciowa" z rama od 250tki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Wydaje mi się że to jest poprostu wiejski tjunink :lol: Nie było chyba żadnych przejściówek 8) 251 to 251, rama podobna jak w 150 tyle że o 2,7cm dłuższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Pierwsze słysze o przejściówkach MZ ETZ.Jedyne co mozna nazwać etapem przejściowym to stosowanie gaźnika 251 w ostatnich 250, chyba też ostatnie 250 miały zapłon elektronik ale to chyba tylko plotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Pierwsze słysze o przejściówkach MZ ETZ.Jedyne co mozna nazwać etapem przejściowym to stosowanie gaźnika 251 w ostatnich 250, chyba też ostatnie 250 miały zapłon elektronik ale to chyba tylko plotka.Nie plotka, bo ja taka mam w garazu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 no to juz teraz wiem to na pewno :D Ta z allegro to straszny "wiejski Tjuning" - dobijają mnie 2 tarcze i tylko jedna działająca :P Widziałem tylko jedną MZ z 2 tarczami z przodu i dwiema działającymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Jak to druga tarcza nie działa?? Przecież się kręci !!! :lol:A poważnie: ten motocykl wygląda na zwykłą 251. Wahacz jest na pewno od 251, sądząc po odległości kolanka od przedniego błotnika, rama też jest od najzwyklejszej 251. Jedyne co jest ciekawe w tym egzemplarzu to pompa dozownika oleju. Jednak nie widać zbiornika na olej, który był montowany pod lewą puszką filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 chyba też ostatnie 250 miały zapłon elektronik ale to chyba tylko plotka. oj kolega nie w temacie . elektroniki w MZ 250 byly juz montowane od roku 87 a jak mi wiadomo ostatnie modele 250 wyszly w 89 wiec określenie OSTATNIE 250 jest w 100% fałszywe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 chyba też ostatnie 250 miały zapłon elektronik ale to chyba tylko plotka. oj kolega nie w temacie . elektroniki w MZ 250 byly juz montowane od roku 87 a jak mi wiadomo ostatnie modele 250 wyszly w 89 wiec określenie OSTATNIE 250 jest w 100% fałszywe ! oj kolega się myli 87 był przerywacz (moja MZ była własnie z tego roku i miała przerywacz - kumpel też ma 87 i ma przerywacz)Zresztą trudno tak dotrzeć do prawdy bo przez lat jedne Mz traciły elektronikę i dostawały przerywacza a inne odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Może tak a może nieJedno jest pewne - ten koleś z allegro wciska ludziom kit :lol: No i na tym zakończymy temat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 nikt nic sie nie myli: ostatnie 250 schodzily z tasmy produkcyjnej w 89 i mialy elektronika i gaznik od 251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 nikt nic sie nie myli: ostatnie 250 schodzily z tasmy produkcyjnej w 89 i mialy elektronika i gaznik od 251i ta wypowiedź podsumowała wszystkie wcześniejsze :) Temat zakończony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 pisze w imieniu kupla.... Dziękuję za zainteresowanie moją ETZ 251. Nie sądziłem, że moja aukcja wywoła takie zamieszanie na forum. Nie brałem udziału w projektowaniu tego motocykla, i nie jestem alfą i omegą, ale jedno wiem, motorek jest oryginalny i nie jest to żaden WIEJSKI TUNUNG, bardzo mnie to wkurzyło. Motorek ten mam od dwóch lat, jeśli sięgniecie pamięcią to pytałem kiedyś o ocenę ETZ 251, którą miałem kupić za pośrednictwem firmy kurierskiej... To jest ten sprzęt. Od tego czasu wiele się w nim zmieniło, oczywiście na lepsze. Co chodzi o dwie tarcze to są one z tego powodu ze zakładam na jedną, tą z otworami, blokadę. Druga, którą hamuję nie ma otworów i nie chciałem ich wiercić. Wszystkich „niewiernych” zapraszam na oględziny. Mam problemy z rejestracją forum, w razie pytań piszcie chętnie porozmawiam. Jutro jadę oglądać motorki z www.celta.prv.pl szczególnie GPZ 500, ma ktoś taki sprzęt? Może jakieś sugestie? Pozdrowienia dla wszystkich Dariusz Zaręba z Suwałk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Do kolegi:To najlatwiejsza z mozliwych odpowiedzi-"nie znam sie" . To po co piszesz bzdury, ktore nie maja zadnego potwierdzenia? To jest wprowadzanie w blad potencjalnego kupca. Co do GPZty-to wolalbym zdecydowanie kupic ta niebieska CB 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Przepraszam kolegę jeśli go uraziłem słowami Wiejski Tuning, ale ta MZ ma wszystko i nic tzn. owiewki na ręce, kratka na lampę, sportowy tłumik, 2 tarcze (z czego jedna robi za blokadę –bez sensu), błyskającą fajkę. Właśnie przyglądam się tej MZ i widzę że wahacz jest od 251, lewy dekiel ma dużą przykrywkę obok dekla obrotomierza (takie widziałem w wersjach z dozownikiem).Stopka centralna jest z 250 (stalowa zamiast aluminiowej)Mi to wygląda na patent własny i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 kolejne od kumpla.... to moja etz jak jąkupiłem: http://mzetz250foto1.webpark.pl/cz251b1.htm a to przed remontem: http://mzetz250foto1.webpark.pl/im2648.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi