Pepper Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Szukałem ostatnio nawigacji stricte do auta. Z możliwością może używania jej podczas pieszych wycieczek np. w górach.Do finału zakwalifikowały się Garmin Nuvi 860T i TomTom 930T. Posiadają funkcje zestawu głośnomówiącego, która bardzo mi się przyda. Nie wiem jednak, na które z urządzeń się zdecydować. Może poradzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 generalnie gps-y samochodowe nie nadaja sie do w gory z powodu krotkiego czasu pracy na baterii, mam tom tom-a 910 i podobno ma wytrzymac 4 godz ale okazuje sie ze twardy dysk jest pradozerny :icon_mrgreen: w gory chyba lepszy jest palmtop do ktorego mozna wsadzic mapy roznych firm w tym rowniez gorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekb Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 ...albo Garmin GPSMap 60 CSx, albo Colorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greko Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Z Zumo 550 z bateria nie jest tak zle, sprawdzalem u siebie i wystarczyla na ponad 7 godz. Oczywiscie dzialala sama nawigacja i jasnosc na 20 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Dobra, a abstrahując od baterii?Mapa, obsługa, funkcjonalność - Garmin czy TomTom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Dobra, a abstrahując od baterii?Mapa, obsługa, funkcjonalność - Garmin czy TomTom? Miałem możliwość testowania paru modeli Garmina(praca Garmin UK) jadąc w tym czasie z kimś kto miał zainstalowanego Tomka. Stawiałbym na Garmina, nieznacznie szybciej czyta pomyłki i w odpowiednim czasie podaje komendy. Z możliwością może używania jej podczas pieszych wycieczek np. w górach. Może poradzicie? Pozdrawiam W góry całkiem dobry jest Garmin Etrex. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Czyli jednak Garmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja jestem zwolennikiem lepsiejszej komórki (i tak daja do umowy) z GPSem. Mam teraz taką z Garminem i póki co ładnie działa - choć dużo na na nawigacji niej jeżdżę. Musze tylko zrobić mocowanie do moto i będzie git. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarccom Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 ja śmigam na TT jak blisko to na telefonie jak dalej to juz na palmie szkoda mi troche kasy na stricte motocyklowego GPSa a te rozwiązania dają rade w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 a ja tak sie zastanawiam, czy ten GPS jest tak naprawde potrzebny.. na pewno fajny bajer.. ale prawde mowiac korzystanie z niego jest dla mnie swego rodzaju wygodnictwem.. mialby przyjsc koniec mojemu bladzeniu i pytaniu o droge? to tez nalezy do motocyklowania :-) bylem motocyklem w ponad dwudziestu krajach (na trzech kontynentach ;) ), wiekszosc tras zrobilem solo, zgubilem sie zylion razy, ale mam jakies wspomnienia.. ale nie przecze, ze jak juz w koncu pojade do mongolii, to przelamie sie i kupie tego GPSa.. zeby mi sluzyl do podawania wspolrzednych i bede dalej pracowal z mapa :P a jak juz pisze, to interesuje mnie, czy GPS sprawdza sie np na Syberii, w Mongolii, Kazachstan, Kirgistan i tego typu..? pozdrawiam PS: jak gdzies 4000km od domu spotkacie sirotke na fioletowym XTku z mapa w reku stojaca przed drogowskazem, to zatrzymajcie sie i uratujcie mnie wyrokiem waszego GPSa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 a ja tak sie zastanawiam, czy ten GPS jest tak naprawde potrzebny.. na pewno fajny bajer.. ale prawde mowiac korzystanie z niego jest dla mnie swego rodzaju wygodnictwem.. GPS to tez mapa, tyle że nie trzeba zatrzymywać sie na prawie każdym skrzyżowaniu aby z niej skorzystac. :biggrin: Zreszta to nie tylko mapa, są tam objazdy, omijanie płatnych dróg,hotele, stacje paliw,podaje komunikaty drogowe i inne.Informuje tez o punktach ostrzegawczych- czyli speedkamerach:clap: Darmowe mapy: http://mapcenter.cgpsmapper.com/catalogue.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Wczoraj wyszła najnowsza wersja Gpmapy 2008.3 W koncu troche miast w 3D i jak zapewniają pełna kompatybilność z CityNavigator Europe NT 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 klik Tak w rodzaju ciekawostki, Honda bedzie wyposażac motocykle w Zumo, jak widac Garmin juz nie widnieje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 klik Tak w rodzaju ciekawostki, Honda bedzie wyposażac motocykle w Zumo, jak widac Garmin juz nie widnieje :) Garmin robi dla Hondy,BMW, Volvo,Chryslera.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ciekawe czy bedzie cena garminowska czy hondowska? A ktory to model? Zumi 400, 500 czy 550 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi