hodscha Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam, Dręczy mnie takowy temat. Naprawiam dnieprasa po MacBrusie. Kupiłem zawieszenie (nowe). Niemalże w całej literaturze, jaką napotkałem (również w necie) nie znalazłem ile oleju nalać w każdą goleń przedniego amortyzatora. Co więcej, ile stron i instrukcji, tyle zdań na temat jaki olej do zawieszenia. Liczę na "little help from my friends" jak to ktoś kiedyś śpiewał...tym bardziej, że zawiecha rozebrana... Jeszcze jedno [wstyd ale cóż] kupiłem nowe zawieszenie, całe w jakimś konserwującym szicie, który ledwo zmyłem. Muszę nalać olej. Jaki? Ile? No i hm... gdzie? pod ten główny korek?Sory za dziwne pytanie, ale do tej pory dłubałem ino w samopchodach... W związku z powyższym, licząc na pomoc.Zapytuję: 1. Jaki olej i ile do zawieszenia w przodki2. Jaki, ile i jak często do dyfra?3. Jaki, ile i jak często do silnika?4. Jaki, ile i jak często do skrzyni?5. Jakie macie zużycie oleju na 1000km?i przy jakim mam się martwić? PS: Jakby ktoś kiedyś przejeżdżał przez Koszalin i potrzebował jakiejś pomocy, to zapraszam. Pracuję w ASO, coprawda nie motocyklowym, ale chociaż klucz pożyczyć mogę albo chociażby pierdnąć w oponki... Pzdr dr. Hodscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Czesc.W/g mojej knigi.Rura przedniego teleskopu 0,13teleskop tył 0,10silnik 2,20 ( Jest miarka.)skrzynia 1,50 ( miarka )przekładnia główna 0,10 (miarka) http://www.redmotorz.studioo.pl/forum/index.phpmozesz popytac.Czesc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 2. Jaki, ile i jak często do dyfra? Olej w dyfrze wymieniałem co roku zawsze na nowy sezon:) Tyle oleju to mozna wymieniać:)HIPOL GL-43. Jaki, ile i jak często do silnika?Co 5000 km Olej silnikowy 20W/50 mineralny tylko masz głeboka miske olejowa wiec wchodzi cos 3,6 litra ;) 4. Jaki, ile i jak często do skrzyni? HIPOL GL-4 jak raz wlejesz to nastepny przy nastepnym remoncie:) Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hodscha Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 Dzieki za pojemnosci mosci panowie rusmanowie. A co za ciecz nalewcie do teleskopow. Spotkalem sie z radami od amortyzolu po oleje silnikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 Czesc.Normalnie leje hydrauliczny od wspomagania.A do przodu z wachaczem pchanym i moto z wozem leje silnikowy mineral 15/40.pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 Ja lałem MobilFork Medium ;) Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 10 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2005 A ja w przodzie i w tyle miałem wlany silnikowy, zdaje się, że 15W40 i przy mojej wadze (na golasa) koło setki, a w moto-zbroi sporo wiecej, twardosc była ok, choć w zimne dni było jeszcze twardziej. A że tłumienia w ruskim zawieszeniu i tak za specjalnego nie było, więc moim zdaniem ten olej w zawieszeniu było git. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzytwa Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 Ja do silnika leję Lubro 20W50, do reszty HIPOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Ja do swojego Urala do silnika leje Lotos 15/40, a do reszty Hipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ciekawi mnie dlaczego nie uzywacie dedykowanych olei do zawieszen 5 / 20 / 15 w ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi