kruliczek90 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam ... Mam zamiar kupic sobie DT 125 R .. Iz ngdy nie miałem stycznosci z tym motocyklem prosił bym o podanie wad i zalet tego motocykla i napisanie co myslicie o tymch ogłoszeniach ... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M284511http://www.allegro.pl/item133458834_yamaha...xtra_cena_.htmlZ góry dziekuje :).. POZdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 "Witam, ostatnio troche pojeździłem i coś zaczeło mi tak jakby szumieć i lekko stukać w silniku przy redukcji biegu lub kiedy jade z górki na biegu. co to może być????? prosze o odp. bo nie daje mi to spokojupozdro"Byc moze odkrecil sie kosz sprzeglowy ... Musze wam powiedziec ze zaspawalem wkoncu wydech i naszczescie juz jest wszystko ok (koszt 20zl) balem sie ze cos sie popsulo w silniku ale jak dospawal to kolanko to motor odzyskal moc :) :) Jackuzy napisz ile twoje zembatki maja zebow (przod i tyl) i ile jedzie ci na 1 :D porownam przelozenie bo wydaje mi sie ze w 50 jest inna skrzynia ... w 80 chyba sa dluzsze biegi .. moze sie myle jak cos o tym wiesz to wal tutaj bo jestem ciekaw :) PS:Kupowal ktos sprzeglo z sklepu motocyklowego lub z larssona ? JEsli tak to jak sie sprawuje ? Mam zamiar kupic bo moje juz sie konczy :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam ... Mam zamiar kupic sobie DT 125 R .. Iz ngdy nie miałem stycznosci z tym motocyklem prosił bym o podanie wad i zalet tego motocykla i napisanie co myslicie o tymch ogłoszeniach ... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M284511http://www.allegro.pl/item133458834_yamaha...xtra_cena_.htmlZ góry dziekuje :).. POZdro :Dsiemka. ja mam dt 125r i sprawuje sie bardzo dobrze, jak kupisz moto to radził bym Ci wymienic tłok, ja nie wymieniłem i tłok mi pękł hehe, ale to dlatego ze poprzedni wlasciciel nie zmienial go od nowości:) teraz juz jest wszystko oki.....a co do tych ogłoszeń to te dtki są moim zdaniem zablokowane bo mają od 12-19km :) a moja ma 30km;) ale łatwo mozna je odblokować.........układ wydechowy, CDI i te sprawy;) jak by co to pisz do mnie na gg lub na priv. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Jackuzy napisz ile twoje zembatki maja zebow (przod i tyl) i ile jedzie ci na 1 :) porownam przelozenie bo wydaje mi sie ze w 50 jest inna skrzynia ... w 80 chyba sa dluzsze biegi .. moze sie myle jak cos o tym wiesz to wal tutaj bo jestem ciekaw :) Z przodu mam 15 zębów z tyłu nie liczyłem ale podobno jest 44 zęby :D (z rometa :)) z tym że jak mówiłem pewnien nie jestem.....co do długosci biegów to pierwsze 3 sa strasznie krótkie....na jedynce dochodze do około 25km/h ale musze to sprawdzić...jutro spojże bo pewny nie jestem..... a odnosnie wydechu :) dziś spostrzegłem szczelinę na kolanku przy łaczeniu blach czyli ja tez musze do spawacza się wybrac :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Z przodu mam 15 zębów z tyłu nie liczyłem ale podobno jest 44 zęby :) (z rometa :D) z tym że jak mówiłem pewnien nie jestem.....co do długosci biegów to pierwsze 3 sa strasznie krótkie....na jedynce dochodze do około 25km/h ale musze to sprawdzić...jutro spojże bo pewny nie jestem..... a odnosnie wydechu :) dziś spostrzegłem szczelinę na kolanku przy łaczeniu blach czyli ja tez musze do spawacza się wybrac :) Moja na oryginalnych zebatkach:) i sportowym wydechu;/ wyciąga ok 35km/h na jedynce przy ok 11-12 tys.I u mnie biegi są dłuzsze jakies.Mam prównanie z innymi Dt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 spawacz zespawa ci wydech migomatem w jakies 5 minut za okolo 20zl (ja tyle zaplacilem :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Mam lepiej :) kolega pospawa mi migomatem w 5 minut za darmo :) jednak wyglada na to ze bde musial wymienic uszczelniacze przedniego zawieszenia ;/ moze i nie drogie to to ale roboty ;] jak sie rozkłada lagi przy okazji? poza tym mam kłopot z zapalaniem z kopa....czasem zapali ale czesciej zajmuje z pychu...co prawda po 3-4 metrach pchania ale nie z kopa.....nie wiem o co biega :/ macie jakis pomysł? Gaźnik jest ok może zapłon ale ustawiłem go tez ok ....nie wiem o co chodzi kompletnie.... Edytowane 11 Października 2006 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Wez isntrukcje i tam maszdoladna budowe lag wiec nie powinno byc problemu :) A tak w skrocie to wyciagasz algi z polek, odkrecasz srubke z gory i z dolu, wyciagasz (nie za mocno), wbijasz uszczelniacz, skladasz i instalujesz w polkach :D Powinno dzialac :) PODRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 No to tak.... nie mam instrukcji :) ani śrubki na dole :) więc jak teraz? to że wyjąć z półek to wiem bo wymieniałem juz uszczelniacze w CZ i nawet nieźle mi to poszło (pomijając że przy wyjmowaniu został bym zabity przez jeden z uszczlniaczy który za szybko opuścił swoje miejsce :D) ale tutaj własnie nie ma śrubki na dole dlatego się zastanawiam...czy to się tylko na górze trzyma? ;] poza tym dziś złapałem kapcia :] byłem w Profi i gośc mi za super michelinowską dentkę wzmacnianą enduro zaspiewał 57zł ;] co jest jak na mój gust ceną masakryczną....wiecie gdzie w Łodzi mozna jeszcze kupić dentkę? nie koniecznie wzmacnianą ale normalną w ludzkiej cenie......z tym odpalaniem się troche poprawiło (kombinowałem z mieszanki śrubką w gaźniku...może sie coś uda ustawić) ale nadal jest kiepsko... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) BŁAD dwa razy się zrobiło...moderator proszony o usunięcie tego postu! Edytowane 11 Października 2006 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Skąd wezme korbowód do yamahy dt 80 lc dolny sworzen mam 43mm a wszystkie w sklepach do których dzwoniłem mają 37mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Skąd wezme korbowód do yamahy dt 80 lc dolny sworzen mam 43mm a wszystkie w sklepach do których dzwoniłem mają 37mm napisz do tego goscia bo powinien mieć korbe do dt80 :buttrock: KORBA :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReNeKK Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Witam Mam motor DT 80 i jego silnik jest w czesciach macie moze jakies zdjecia silnika lub opis skladania zebym mial jakas pomoc ?? Ile mnie bedzie kosztowac Koszyk sprzeglowy, i naped z walu na tarcze, a i czy silniki motoru LC1 i LC2 sa takie same ?? piszcie i wysylajcie foty silnika na GYGY 4564202 z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 jackuzy moj ojciec jak zmienial uszczelniacze w lagach to naciskal na lage bo nie chcial tloczek wyjsc i wkoncu tak strzelil ze jak by nad nim mial glowe to by przebilo na wylot :bigrazz: Wyciagnij lagi i na gorze masz takie zaslepki pod zaslepkami srubki ... odkrec je i wtedy juz sobie poradzisz .... gorzej z wyciaganiem starej uszczelki ... duzo sie urobilem z moim tata ... srubokretem, rozne sposoby...trzeba uwazac zeby nie z charowac materialu bo bedzie olej przepuszczal :buttrock: Pozdrawiam i powodzenia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi