Bergi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zacznij od mocowania linki, ona dochodzi do skrzyni w miejscu pod cylindrem z prawej strony. Mowisz o tej malej puszce, w ktorej nie ma oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 http://www.bikepics.com/pictures/345589/ Widzisz wydech, pod wydechem masz taki srebrny prostokątny kawałek, to jest właśnie końcówka linki obrotomierza. Na zdjęciu wygląda jakby wchodziła w obudowe dozownika ale ona wchodzi w skrzynie biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andyx123 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 dokladnie :) ja jestem z lublina to jak cos to zagadaj na gg to ewentualnie pomoge :banghead:ja mam do sprzedania Dt 80 niedrogo 3000 tys 95 rok swietnie sie tym jezdi tel 500 190025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raheem Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Siama ! Mam problem z usawieniem tylnego koła... Wymieniłem cały zestaw napędowy, okazuje sie ze napinacze łańcucha są niemal aksymalnie wysunięte(odchylone koło do tyłu) (łańcuch jest ok) tylko napinacze do kitu chyba:(... Moglibyscie mi podać jakieś foto jak to powinno wyglądać od str. wachacza? Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI!!! Pilnie przosze o pomoc bo kiedy wyjade do oło samo się przestawia! Gwint na ośce jes super! łożyska i uszczelniacze nowe! POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Siama ! Mam problem z usawieniem tylnego koła... Wymieniłem cały zestaw napędowy, okazuje sie ze napinacze łańcucha są niemal aksymalnie wysunięte(odchylone koło do tyłu) (łańcuch jest ok) tylko napinacze do kitu chyba:(... Moglibyscie mi podać jakieś foto jak to powinno wyglądać od str. wachacza? Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI!!! Pilnie przosze o pomoc bo kiedy wyjade do oło samo się przestawia! Gwint na ośce jes super! łożyska i uszczelniacze nowe! POZDRO Według mnie to łańcuch masz za długi... Ile ogniw ma ten nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andyx123 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jeśli zależy ci na tym żeby mieć motorower i jeździc po mieście to dt 50 jest bardzo dobra (100 razy lepsza od simaczy, rometuw itp... :) ) ale osobiście proponował bym ci DT 80/50ale jeśli nie będziesz jeździł po mieście to bież 125 bo mocy nigdy nie za wiele :eek: pozdroja mam do sprzadania Yamahe dt 80 w dobrym stanie za niedroga cene jezdzi swietnie 95 rok kontakt 500190025 Siemka. Planuje sprzedać Simsona i kupić Yamaszke DT 80 LC 2. Lecz ma pewien problem bo nie znam się za bardzo na enduro, czyli na DT również. Więc mam kilka pytań dotyczących tego właśnie motorku. Czy według was jest to dobry sprzęt na rozpoczęcie przygody z enduro? Jak jest z awaryjnością tych motorków? Ile to pali w terenie, a ile po drodze? Ile to ma koni? Ile to jedzie max? No i ile max kasy trzeba zainwestować w kupno tego motorku? Bardzo proszę o odpowiedz. Z góry dzięki.Ja mam do sprzedania DT 80 jesli jestes zaintereswonay tel 500190025 powiem ci jedno to jakbys sie przesiadl z fiata na audi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raheem Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Według mnie to łańcuch masz za długi... Ile ogniw ma ten nowy? NIe wiem - nie sprawdzałem tego ...Kupiłem go pod DT 125 z Allegro do tego modelu ...Myśle że jest coś nie tak z napinaczami ...ale nie mam nic do wgladu żeby obejrzeć u kogoś...:cool: Skrócenie łańcucha pomogło by - ale w razie gdyby strzelił czy nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam do sprzedania DT 80 jesli jestes zaintereswonay tel 500190025 powiem ci jedno to jakbys sie przesiadl z fiata na audi Widzisz datę cytowanych przez Ciebie postów? ... z połowy sierpnia 2006 roku!!!I jak chcesz sprzeda ta DT to daj ogłoszenie do giełdy forumowej, a nie pisz o niej w każdym temacie!!! NIe wiem - nie sprawdzałem tego ...Kupiłem go pod DT 125 z Allegro do tego modelu ...Myśle że jest coś nie tak z napinaczami ...ale nie mam nic do wgladu żeby obejrzeć u kogoś...icon_sad.gif Skrócenie łańcucha pomogło by - ale w razie gdyby strzelił czy nie wiem ... Pod DT 125 mógł być, ale wystarczy, aby był o kilka ogniw dłuższy od odpowiedniego i juz jest dupa! Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Jabud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Koledzy powiedzcie mi ile wam pala DT 125 na trasie? lub w miescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam!Z racji tego, że tutaj zagląda dużo osób.>kliknij tutaj< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 kuRDe 80 problemów dalej robi swoje i znowu czegoś nie wiem Ostatnio śmigałem po mieście ( bez oleju pół drogi bo nie uszczelniłem kapy sprzęgła ) i przegrzałem skrzynie biegów tak że popychacz sprzęgła spuchł i ledwie chodził. Zalałem półsyntetyka, poczekałem aż troche ostygnie i jakoś to chodziło ale pojawił się problem z wyskakującą 2-ką, trzeba kilka razy ją wrzucić żeby zaskoczyła uznałem że już wodziki się skończyły i tu moje pytanie czy jest w Warszawie warsztat który się zajmuje takimi rzeczami ? googlowałem już i nawet w znanych mi warsztatach nie widziałem nic na temat skrzyń biegów. BTW Czy to możliwe żeby zagotować skrzynie biegów podczas gdy chłodnica daje się ręką dotknąć ? z tego co pamiętam w głowicy jest termostat ale raczej sprawny a jeszcze dla pewności oczyściłem go z nalotu ( poprzedni właściciel pomykał na wodzie O_o ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 woda z chłodnicy nie chłodzi skrzyni biegów. Tam tylko znajduje się pompa wody która zapewnia obieg wody w Cylindrze i głowicy. A co do wodzików to bym najpierw dokładnie sprawdził, bo wymienisz a okaże się że to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 woda z chłodnicy nie chłodzi skrzyni biegów. Tam tylko znajduje się pompa wody która zapewnia obieg wody w Cylindrze i głowicy. A co do wodzików to bym najpierw dokładnie sprawdził, bo wymienisz a okaże się że to nie to. Ale czy to nie jest tak że kartery nagrzewają się od cylindra i wału korbowego ? Jeśli cylek jest źle schłodzony to i kartery będą gorące, no przynajmniej tak mi się wydaje, niech mnie ktoś poprawi. Dzisiaj po przejażdżce sprawa ma się tak że na początku było wporządalu, nawet sprzęgło dobrze chodziło a jak już wracałem na parking to znowu dwójka niechętnie wchodziła. No i znowu musze naciągać łańcuch bo mam tylko jeden napinacz ale już się zajołem drugim :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MichuPl Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 posiadam części na sprzedaz do silnika yamahy dt/rd 80 lc 2 moje gg 5314457 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Mam pytanie. Jak to jest ze szprychami? bo mam taką chece że mi wypadły ze dwie z tyłu. moge gdzie dokupić te dwie i sobie dokręcić czy może trzeba komplet brać. nie ma problemu z przykręceniem? wiecie gdzie moge dostac? może jakiś link... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi