Jabud Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Panowie jest problem (jak wczesniej). Potrzecpilem moto na linke do auta i probowalem odpalic na pych. Na poczatku strzelala, pozniej chodzi;la tak glosno (jak to na pych) bbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuu......., dawalem gazu niby powoli jechala, zatrzyma;lismy sie, strzelila i zgasla. Czy to jest spowodowane koncem tloka? Na 99% padły ci pierścienie. Ja też tak teraz mam i objawy są identyczne, ale moja jeszcze jeździ :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Huh to bardzo fajnie ze to tylko to, zmieniam tlok, pierscienie i sworzen na nowe :icon_rolleyes: Niemoge sie juz doczekac jak ja dosiade. Ile km docierac? i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Huh to bardzo fajnie ze to tylko to, zmieniam tlok, pierscienie i sworzen na nowe :icon_eek: Niemoge sie juz doczekac jak ja dosiade. Ile km docierac? i jak? Myśle, że 500 km w zupełności wystarczy. Na początku odpalić ją na jakieś 10-15 min, potem poczekać aż wystygnie i jazda :icon_rolleyes: Na początku uważaj z manetką! Pierwsze 50-100 km jest najważniejsze, w tym zachodzi wyrównywanie się i dopasowywanie gładzi cylindrowej do pierścieni i tłoka. Po tym czasie, jeździj normalnie, ale z umiarem. NIE PRZEGRZEWAJ, NIE ZAMULAJ MOTO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojba17 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 witam jestem tu pierwszy raz i mam pytanko do czego podłączyć dwa gumowe wężyki wychodzące z prawej strony gaznika w Yamaha DT125r????pomóżcie!!!!!!! :P :crossy: :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie23 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 witam jestem tu pierwszy raz i mam pytanko do czego podłączyć dwa gumowe wężyki wychodzące z prawej strony gaznika w Yamaha DT125r????pomóżcie!!!!!!! :icon_mrgreen: ;) :banghead: :banghead:Jeżeli wychodzą z gaźnika to niech sobie wiszą... Nic z nimi nie rób. Moje pytanie: W dt125 jest coś takiego jak przekrecisz kluczyk jest dzwiek eeeee (i powrotyny) eeeee... Wydostaje sie to z silniczka który reguluje hmmmm średnice wylotu spalin... Tzn Chyba wiadomo o co chodzi... No nie wiem jak to wytłumaczyć. Jest to z lewej strony moto. Jak gdyby zawór: Power Wazle czy coś takiego po niemiecku.Pytanie. Czy jak wyłącze ten silniczek (bo on zmniejsza i swiększa prześwit na wyjśćiu spalin) to sie nic nie stanie i moto bedzie ładnie chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojba17 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 a do czego te wężyki są i jak beda sobie tak wisiec to czy nic sie nie stanie ??i któredy dt pobiera paliwo z gaznika przez dozownik?????? odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie23 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Jak bedzie czegos za dużo w gaźniku to wyleci jakimś wężykiem.Przez jaki dozownik? Zobacz sobie jak odchodzi rurka z baku i dojdziesz do gaźnika. No nie wiem o co ci chodzi w tej chwili wiec to przyszło mi tylko na myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojba17 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 chodzilo mi o to którędy dostaje sie paliwo a gaznika do cylindra????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Myśle, że 500 km w zupełności wystarczy. Na początku odpalić ją na jakieś 10-15 min, potem poczekać aż wystygnie i jazda :wink: Na początku uważaj z manetką! Pierwsze 50-100 km jest najważniejsze, w tym zachodzi wyrównywanie się i dopasowywanie gładzi cylindrowej do pierścieni i tłoka. Po tym czasie, jeździj normalnie, ale z umiarem. NIE PRZEGRZEWAJ, NIE ZAMULAJ MOTO!!! To co krecic ja do 4 tys., ale z umiarem, nie za szybko ani za wolno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 To co krecic ja do 4 tys., ale z umiarem, nie za szybko ani za wolno? Do 4 tys. to przesada, ale najważniejsze, abyś jej nie piłował i nie zamulał, czyli nie jeździł na wysokich biegach z małymi obrotami. Poprostu musisz to wyczuć :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raheem Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 wybaczcie, że pisze na ten temat już pewnie 1000 raz, ale nie moge znaleśc żadnej konkretnej odpowiedzi w necie... Mianowicie chodzi mi o sportowy dyfuzor wraz z końcówką do dt 125 r (np. gianelli)( Nie interesuje mnie kupno z innego kraju) MOżna kupić taki w PL? Może ma ktoś z was do sprzedania? chętnie kupie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Mianowicie chodzi mi o sportowy dyfuzor wraz z końcówką do dt 125 r (np. gianelli)( Nie interesuje mnie kupno z innego kraju) MOżna kupić taki w PL? Może ma ktoś z was do sprzedania? chętnie kupie:) Ja mam Gianneli, ale w DT 80. Poszukaj tu albo tu + Google. Jeśli już coś znajdziesz to nie zdziw sie ceną. Chyba, że chodzi ci o używke to szukaj na Allegro. Edytowane 1 Marca 2008 przez Jabud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jabud nie chciał byś może sprzedać końcówki gianelli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 a mam pytanie powiem mi ktos od czego jest kazda srubka do regulacji w gazniku ? dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Raheem moge sprzedac ci nowke Gianelli za 1200zl... Jak cos to wal na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi