Gość xsyniu147 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 a ma ktos foto z wersją z rozrusznikem bo jescze dt nie widzialalem odpalanej luksusowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 xsyniu Bikepics się kłania. o DT masz masę info. w internecie, więc rok produkcji dt z rozrusznikiem znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Znowu mam problem z heblem przednim. Wylałem płyn, zalałem nowym, odkręciłem tę śrubę od odpowietrzenia i zacząłem pompować ale płyn nie chce tamtędy lecieć (normalnie jak juz całe powietrze wyleciało to zaczął tryskać stamtąd płyn i było git), a teraz prawie nic nie chce lecieć, a hamulec nie działa. Co robie źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 wdziałem na youtube filmiki z yamahami dt 125 na rozrusznik. ja mam sachsa. http://guma_capoeira.w.interia.pl/M583535_4.jpg tak to wygląda. a akumulator mam nowy sprawdzałem na mierniku to po jeszcze doladowaniu pokazalo mi prawie 14 woltów a to juz niebezpiecznie :flesje: po prostu wolno kręci. i mówicie ze po wymianie tych szczotek bedzie kręcił normalnie? bo do rozrusznika sie nigdy nie dobierałem i nie wiem jak wyglada nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam!! Kumpel Kupił Sachsa zz 125 supermoto chciałbym zapytac czy jest mozliwosc wstawienia felg z oponami cross od DT?? beda pasowac bez przerobek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Witam!! Kumpel Kupił Sachsa zz 125 supermoto chciałbym zapytac czy jest mozliwosc wstawienia felg z oponami cross od DT?? beda pasowac bez przerobek??wydaje mi sie że beda pasowały. tak porównywałem ze zdjęć koła w obu motorach to bardzo podobne wszystko. jak by Ci trzeba było jakieś wymiary to moge podać. Edytowane 16 Grudnia 2007 przez guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) wdziałem na youtube filmiki z yamahami dt 125 na rozrusznik. ja mam sachsa. http://guma_capoeira.w.interia.pl/M583535_4.jpg tak to wygląda. a akumulator mam nowy sprawdzałem na mierniku to po jeszcze doladowaniu pokazalo mi prawie 14 woltów a to juz niebezpiecznie ;) po prostu wolno kręci. i mówicie ze po wymianie tych szczotek bedzie kręcił normalnie? bo do rozrusznika sie nigdy nie dobierałem i nie wiem jak wyglada nawet. Wymień szczotki i wyczyść wszystko dokładnie musi chodzić leciutko wirnik na łożyskach ;) wtedy powinno byc git :buttrock: Jak się boisz samemu to zawsze możesz podjechac do elektryka samochodowego on spokojnie ci zrobi ten rozrusznik ( tzn proponuje wykręcić rozruch i zawieść do elektryka :buttrock: ) Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 dzięki za rade. a macie moze jakiś link na częśc tego typu choćby do yamahy dt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 dzięki za rade. a macie moze jakiś link na częśc tego typu choćby do yamahy dt? z tego co wiem to szczotki pasują normalne od wiertarki na przykład :crossy: jak to rozbierzesz i sprawdzisz w jakim jest stanie to pójdziesz do sklepu elektrycznego i powiesz że potrzebujesz szczotki. powinni coś mieć jak nie będzie w twoim rozmiarze weź dłuższe najwyżej sobie pilnikiem dopiłujesz. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Mlody Gniewny Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Znowu mam problem z heblem przednim. Wylałem płyn, zalałem nowym, odkręciłem tę śrubę od odpowietrzenia i zacząłem pompować ale płyn nie chce tamtędy lecieć (normalnie jak juz całe powietrze wyleciało to zaczął tryskać stamtąd płyn i było git), a teraz prawie nic nie chce lecieć, a hamulec nie działa. Co robie źle? Moze poprostu sprawdz przewod hamulcowy. Ja mialem ten sam problem okazalo sie ze wlasnie przewod jest zatkany. Kupilem nowy i jest ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Rozrusznik a co z tym idzie części do niego pasują od tzr 125 gdzie jest taki sam silnik tyle, że z rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 siema, mam problem mianowicie, motor nie chciał mi się dzisiaj wkręcać na obroty, coś jakby się dławił, miałem to przez jakieś 2, 3 godziny jazdy:/:/ nie chciał kręcić powyżej 7 tysięcy na biegu, a na luzie cała pi*da.Po 2,3 godzinach sie coś odwiesiło i zaczął mi normalnie kręcić. Co to mogło być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damgrath Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jest tak zimno...pewnie nie byl rozgrzany a dawales mu po obrotach, olej gesty, paliwo podobnie, albo poprostu zabrudzone paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 ale żeby aż 2 godziny się rozgrzewał?? w ogóle nie chciał kręcić powyżej 6 tyś, zresztą co tydzień jeżdżę w podobnych temperaturach, nawet w minusie nie jest. Paliwo mam z jednej z lepszych stacji w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 ale żeby aż 2 godziny się rozgrzewał?? w ogóle nie chciał kręcić powyżej 6 tyś, zresztą co tydzień jeżdżę w podobnych temperaturach, nawet w minusie nie jest. Paliwo mam z jednej z lepszych stacji w mieście Może się jakiś bród zawieruszył...i przytkał dyszkę którąś ale jak pojeździłeś to się w końcu odczepił i odblokował ową dyszę :lalag: jak teraz jest Ok to nie ma co się przejmować (chyba ;p ) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi