Litrus Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Ma ktoś może na sprzedaż rączke gazu do DT 80. tzn chodzi o ten plastki do którego zaczepia sie linke. Bo mi pękł ten plastik i nie mam jak jeździć. Jak ktoś ma to pisać 9282155 Wez lutownice do ręki i z lutuj. Mialem ten sam problem. Dosyc dlugo wytrzymuje takie cos, lecz do lc2 powinno sie dostac to ustrojstwo... bo do MXa nie moglem znalezc.Słuchajcie, jak zdjąć tylne koło w DT z 2000r? :/ Dokładnie chodzi o DT 125 RN. Łańcuch zdjęty i patrząc z tyłu na motor po prawej stronie wszystko ładnie odkręcone i zdjęte, odkręcone jakieś śrubki 'ściskające' wahacz, tylko po lewej stronie mam problem - nie da się odkręcić śruby i zdjac tego czegos do regulacji napiecia lancucha. Probowalismy jakos tam chwytac (za tuleję chyba, sam nie wiem jak sie tam te rzeczy nazywaja :icon_mrgreen: ) zeby zablokowac i odkrecic ale nic z tego. Moze po prostu jest jakos konkretnie zapieczone? Napiszcie moze nawet i fachowym jezykiem jak zdjąć te koło, to moj wujek przynajmniej zrozumie co mamy robic :biggrin:Nie mozesz wyciagnac tej szpilki to wchodzi w koło ? Moze jeszcze hamulec sie zacisnął z tylu i nie pusci koła :biggrin:Nie no zart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam sprzedaje ktos moze yamahe dt 125 i jest z podkarpacia ? potrzebuje pilnie jakiegos crossa 125 z papierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bienio Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Nie mozesz wyciagnac tej szpilki to wchodzi w koło ? Moze jeszcze hamulec sie zacisnął z tylu i nie pusci koła :biggrin:Nie no zart. A za ta szpilka co wchodzi w kolo to nie zart? O jaka szpilke chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 hahaha no sorry... ok a teraz poważnie.... koło trzyma się na osce któa jest na wylot :icon_twisted: jak z jedne strony wszystko odkręciłeś i masz gwint to trzepnij w niego młotkiem pare razy a sam zobaczysz ze wysunie się z drugiej strony :biggrin: patryk3860 tam jest napisana kompresja w stosunku objętości cylindra do objętości komory spalania... oznacz ato ze przy 6:1 cylinder ma 6 razy większą pojemność od komory spalania. Z tego nie wysztasz jaka jest kompresja i jaka ma być... generalnie we wszystkich sinikach powinna wynosić około 10-12 bar. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Wez lutownice do ręki i z lutuj. Mialem ten sam problem. Dosyc dlugo wytrzymuje takie cos, lecz do lc2 powinno sie dostac to ustrojstwo... bo do MXa nie moglem znalezc. Właśnie o to chodzi, że tego sie nieda zlutować, bo sie rozleciało w drobny mak. Dlatego chce kupić. KUPIE ROLGAZ DO DT 80!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Właśnie o to chodzi, że tego sie nieda zlutować, bo sie rozleciało w drobny mak. Dlatego chce kupić. KUPIE ROLGAZ DO DT 80!!! No to KUP co to za problem wejść na allegro czy tez do sklepu motocyklowego kupić... naprawde nie rozumiem ;] Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozon91 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Ile powinno sie przejechac km zanim bedzie dotarty silnik?? Chodzi o yamahe dt 80 lc ii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Małe pytanko.Jako, że mam przy mojej DTce nowy błotnik to i mam mały problem.Otóż w oryginalnym tuż pod lampą jest wprofilowany taki dołek by pewna 'rurka z kablami' (hehe) mogła spokojnie się przecisnąć. Ja muszę mieć odstęp pomiędzy lampą a błotnikiem bo inaczej będzie mi lampa i błotnik miażdzył te rurkę. Czy macie może jakieś pomysły by zlikwidować ten prześwit i zrobić tak by ta rureczka się gdzieś zmieściła :buttrock:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozon91 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Małe pytanko.Jako, że mam przy mojej DTce nowy błotnik to i mam mały problem.Otóż w oryginalnym tuż pod lampą jest wprofilowany taki dołek by pewna 'rurka z kablami' (hehe) mogła spokojnie się przecisnąć. Ja muszę mieć odstęp pomiędzy lampą a błotnikiem bo inaczej będzie mi lampa i błotnik miażdzył te rurkę. Czy macie może jakieś pomysły by zlikwidować ten prześwit i zrobić tak by ta rureczka się gdzieś zmieściła :)? gdzie kupiles blotnik?? pasuje on do dt 80?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Małe pytanko.Jako, że mam przy mojej DTce nowy błotnik to i mam mały problem.Otóż w oryginalnym tuż pod lampą jest wprofilowany taki dołek by pewna 'rurka z kablami' (hehe) mogła spokojnie się przecisnąć. Ja muszę mieć odstęp pomiędzy lampą a błotnikiem bo inaczej będzie mi lampa i błotnik miażdzył te rurkę. Czy macie może jakieś pomysły by zlikwidować ten prześwit i zrobić tak by ta rureczka się gdzieś zmieściła :)? Może weź wrzeszczota, albo jakiś pilnik i zepsuj troche błotnik na rzecz miejsca gdzie ten kabel przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bienio Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 hahaha no sorry... ok a teraz poważnie.... koło trzyma się na osce któa jest na wylot :) jak z jedne strony wszystko odkręciłeś i masz gwint to trzepnij w niego młotkiem pare razy a sam zobaczysz ze wysunie się z drugiej strony :) Trzepałem juz młotkiem... też nic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Może weź wrzeszczota, albo jakiś pilnik i zepsuj troche błotnik na rzecz miejsca gdzie ten kabel przejdzie. Spróbuję :).Może jeszcze jakieś propozycję? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Trzepałem juz młotkiem... też nic :/ echh to musi się odkręcić... a potem trzeba wyjąc ośke (która powinna palcem wyjśc) i zdjąc możesz koło w tył... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu8463 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Małe pytanko.Jako, że mam przy mojej DTce nowy błotnik to i mam mały problem.Otóż w oryginalnym tuż pod lampą jest wprofilowany taki dołek by pewna 'rurka z kablami' (hehe) mogła spokojnie się przecisnąć. Ja muszę mieć odstęp pomiędzy lampą a błotnikiem bo inaczej będzie mi lampa i błotnik miażdzył te rurkę. Czy macie może jakieś pomysły by zlikwidować ten prześwit i zrobić tak by ta rureczka się gdzieś zmieściła :)? Ja bym proponował wyciąć dziórę w tym błotniku, albo podłożyć jakieś tulejki(wtedy błotnik będzie niżej i może to troszkę gorzej wyglądać ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Trzepałem juz młotkiem... też nic :/ A może trzepnąłeś nie z tej strony ?? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi