Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem napisac coś co nie do końca miało być z tematem :D zatem wycofałem to.... poza takimi gumami proponuje ci również skarpety Acerbisa.. bardzo fajnie wyglądaja na lagach :) tylko ze są droższe bo około 85zł kosztują....

Edytowane przez Jackuzy

No właśnie ja mam pytanie odnośnie tych gum/skarpet na lagi. Ja takowych nie posiadam, więc czy musze je kupic. Czy lagi się bez nich psują?

pozdr.

EDIT: do markera15 na dole- słyszałem ze takie klocki za 5 dych psuja tarcze.

Edytowane przez YADT

No właśnie ja mam pytanie odnośnie tych gum/skarpet na lagi. Ja takowych nie posiadam, więc czy musze je kupic. Czy lagi się bez nich psują?

pozdr.

bez tych skarpet piasek ma bezpośredni dostęp do simeringów i dostając się tam psują bieżnię i simeringi sprawiając ze szybciej będzie trzeba wymieniać uszczelniacze.... ja nie mam tych gum ani skarpet (chociaż zastanawiam się nad kupnem skarpet bo mi się podobają) ale mam założone dodatkowe uszczelniacze chroniące te właściwie przed piaskiem i kurzem ;) przy czym z tego co wiem to w wersji LC nie da się założyć dodatkowych uszczelniaczy... ale mogę się mylić.

Witam!

Mam pytania do szanownego grona.

1.Czy w jakiś sposób mogę wyregulować sprzegło? ( Nie chodzi mi tutaj o regulacje przy klamce)

Prawdopodnie troche mi się ślizga ( za wysokie obroty w porównaniu do prędkości).

Czy kombinować coś z ustawieniem sprzeżynek?

(Wszystkie są dokręcone do oporu)

2. Czy ktoś podejmował się juz roznitowywania kosza sprzegłowego?

W jaki sposób sie do tego zabrać? Mam 2 kosze. W pierwszym peknieta jest tak 'obudowa' z tylu przy nitach, w drugim natomiast, popękane mam 'wypustki' o które blokują się tarcze.

Chciałbym z dwóch zrobić jeden dobry.

Jakieś porady?

Odpisuję w sprawie mojego 'kopkowego' problemu.

(Może komuś się to przyda.)

Otóż, zakupiłem oryginalną Yamahowską zębateczke wraz z nową tulejką.

Kosztowało mnie to 120 zł.

Póki co, wszystko chodzi jak trzeba.

Pozdro80 lc2

KszyHoo

Jak by były z takiego lipnego materiału to chyba by ich nie produkowali do off roadu.

Nom nie mowi ze sa z lipnego materialu ale jednak wole zwykle plastikowe "skarpety" orginalne od DT

A jeszcze takie pytanko: przy liczniku jest kontolka od oleju ona jest od oleju w skrzyni czy w dozowniku?

Nom nie mowi ze sa z lipnego materialu ale jednak wole zwykle plastikowe "skarpety" orginalne od DT

A jeszcze takie pytanko: przy liczniku jest kontolka od oleju ona jest od oleju w skrzyni czy w dozowniku?

dozownik :biggrin::)

Czyli zeby np. sprawdzic olej w skrzyni musze zlewac i zmierzyc i pozniej wlac :notworthy: ? o lol

a te skarpety to jak wygladaja?? ma ktos to moze na jakims zdjeciu w moto albo na luzie???

http://www.motox.com.pl/sklep/product_info...products_id=207

tu masz skarpety acerbis

no wyglada to to fajnie tylko jak jest z uzytkowaniem??? latwe to jest w czyszczeniu?? a ten amterial to jest gum opodobny czy jaki???

"Są wykonane z bardzo wytrzymałego neoprenu" Nie rozumiem jak chcesz to czscic, poprostu chlapiesz woda. W srodku sie tego nie czysi (wewnatrz), jezeli dobrze zalozysz tam nie ma prawa dostac sie brud