bart90dt125 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 tak, leje sie do skrzyni biegów, a różnicy nie ma tzn, jest minimalna, ale nie robi to silnikowi różnicy, będzie chodzić tak jak na 10W30, możesz śmiało zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 http://www.mototechnika.republika.pl/pliki/oleje.html Przeczytaj chociaz poczatek i spojrz na tabelke to roznice obczaisz :banghead: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojof16 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 No i zamówiłem do dozwonika Castrol Power1 Racing 2T a do przekładni Motul Transoil Expert 10W40... Mam nadzieję, że sie nic w moto nie popsuje :icon_rolleyes: PS. Bart jeszcze raz dziękuję za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) Może głupie pytanie, ale wlałem do DT olej Castrol 2T taki właśnie http://www.castrol.com/liveassets/bp_inter...t_1l_052007.jpg i nie wiem czy jest on dobry do tego moto, bo jak czytam forum to widze że radzicie wlewac Castrol R2. Z góry dzięki za odp. Jak juz rozmawiacie o tych olejach to i ja powtórze moje pytanie. pozdr. Edytowane 23 Września 2007 przez YADT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xlukasz6 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 witam. ma ktos moze silnik jakis do dt 80 lc2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 YADT daj mi swój nr gg bo mam jeszcze pare pytanek a niechce pisac na forum bo to durne pytania,wole poklikac na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedek92 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 ile kosztuje dyfuzor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 do czego?? nowy czy użwyka??seryjny czy gianelli??Sprecyzuj pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 co myslicie o sklepie MOTOCOMBO ?? Oplaca mi sie tam kupic tloka do DT 125 ? wogole gdzie radzicice mi kupic tloka ?? :banghead: chodzi o jakis sklep najlepiej internetowy :bigrazz: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 jojof16 castrol R2 jest do mieszanki , a co do oleju silnikowego to zrobiłeś błąd kupując Motul Transoil Expert 10W40 , jest to dobry olej ale pisałem ci żebyś wzią Motula 5100 mam znajomego który pracował jako mechanik w motocrossie a teraz ma swój warsztat i mówił że motul 5100 spisuje się znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 jojof16 castrol R2 jest do mieszanki , a co do oleju silnikowego to zrobiłeś błąd kupując Motul Transoil Expert 10W40 , jest to dobry olej ale pisałem ci żebyś wzią Motula 5100 mam znajomego który pracował jako mechanik w motocrossie a teraz ma swój warsztat i mówił że motul 5100 spisuje się znacznie lepiej Zrobil blad i co?? Silnik mu sie rozleci?? Ludzie przeciez to DT a nie jakas wysilona jednostka typu YZ/CR, itp... Mogl kupic nawet i jeszcze inny tanszy i tez by dlugo latal bez awarii (wiem bo kupilem DTke na jakims tanim oleju, przelatalem rok i nic sie nie sypnelo). POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) Ojj ludy ludy .... Kupilibyście i do skrzynki olej Lotosa półsyntetyk 10W40 i by chodziło wam wszystko wyśmienicie.... sprawdzone (dzisiaj wlałem olej marki LukOil :biggrin: rosyjski :D 10W40 sprzęgięłko cacy, trybiki cacy ... i wydałem 14zł za litr :P a potem wszystko prawie poszło w ziemię jak mi walnął simering po stronie na wałku dźwigienki zmiany biegów :P ) tak jak kolega wyżej pisał to tylko DT bez przesady.... Chciałem zapytać czy ktoś wie z kąd wytrzasnąć simering o oznaczeniu SDO -4,8-15-5 to jest simering popychacza sprzęgła.... nie jest strasznie zły ale nie zaszkodziło by go wymienić. Na szczęscie simering wałka zmiany biegów jest standardowy i kupie go bez problemu :buttrock: Po tym wszystkim jeszcze pozostało mi uszczelnienie wydechu .... i jakieś pożadne jego przymocowanie bo się luzuje momentalnie tan nakrętka .... ma ktoś jakiś patent sprawdzony poza spawaniem na stałe i przyklejaniem na stałe.... coś musi wytrzymać z 900stopni spokojnie :P Edytowane 23 Września 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojof16 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 jojof16 castrol R2 jest do mieszanki , a co do oleju silnikowego to zrobiłeś błąd kupując Motul Transoil Expert 10W40 , jest to dobry olej ale pisałem ci żebyś wzią Motula 5100 mam znajomego który pracował jako mechanik w motocrossie a teraz ma swój warsztat i mówił że motul 5100 spisuje się znacznie lepiej Może się nie znam ale mi był potrzebny olej przekładniowy a nie olej silnikowy jakim jest Motul 5100 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) ale z tego co mówił to właśnie motul 5100 sprawuje się lepiej do sprzęgła i do przekładni Edytowane 24 Września 2007 przez patryk3860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Bo to możliwe :icon_idea: ..... przekładniowy czy silnikowy w tym przypadku jeden czort... jak ma 10W30 (10W40) to jest OK do DyTy .... naprawdę będzie chodziło cacy i sprzęgło i skrzynka przekładniowa :icon_razz: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi