Jackuzy Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Ja pytam o to bo niewiem czy kupic do mojej DT 80 papiery od DT 50 razem z rama czy bez i bawic sie....wiecie w co(numery) Jesli by pasowalo zawieszenie przednie i silnik by "wlazl" bez problemu to bym mial motorower Hehe ale fajne kombinacje .... no coz mysle ze jak kupisz DT50 z podobnego rocznika z silnikiem tego samego tylu (chlodzenie) to przekladka silnika i zawiechy bedzie bardziej legalna niz bicie numerow...mowiac bardziej nie zakladam pelnej legalnosci....ale nawet DT50 jedzie wiecej jak 45km/h wiec gdzie ten legal? ;) silnik to czesc wymienna masz tylko numer ramy w papierach zatem nie jest to problemem.... Ja bym chcial z mojej DT80 i DT175 zlozyc jedna maszyne :) ramy sa podobne silnik mocniejszy echh tylko kasy mam za malo...ale co tam pomazyc mozna ;) Edytowane 4 Września 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 mam pytanie czy jest jakieś przeciwwskazanie co do lania w dt benzyny 98 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 ja mysle ze nie :rolleyes: do Dt 125 caly czas lalem 98 :biggrin: lepszej mocy raczej nie ma ale silnik mi sie ladnie wyruwnal :crossy: no ale jesli jezdzisz na 95 i nic Ci to nie przesszkadza to nie lej 98 bo mi mozna powiedziec ze sie lekko rozlegulowal motor i jak chcialem wrocic na 95 to ciezko byo :crossy: :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Przeciwskazan nie ma ale nie ma tez potrzeby... DT i na 85 pojedziesz w miare normalnie a pomiedzy 95 a 98 nie zobaczysz roznicy napewno....a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac :buttrock: :icon_question: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 a mnie inetersuje jaki jest rozmiar koł w dt 50 i jakie moga byc konsekwuncje wiekszych rozmiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu8463 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 a mnie inetersuje jaki jest rozmiar koł w dt 50 i jakie moga byc konsekwuncje wiekszych rozmiarow Ale o jaki rocznik ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 http://www.allegro.pl/item229294891_yamaha...nne_czesci.html Czy ta oslona wejdzie do dt 125 r z 2004 roku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Gdzie można kupić zestaw naprawczy do gaźnika tzn. zaworek iglicowy, dysz itp. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 dziękuję za odpowiedź :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 a mnie inetersuje jaki jest rozmiar koł w dt 50 i jakie moga byc konsekwuncje wiekszych rozmiarow 18 tyl 21 przod czyli tradycyjnie....zalozenie wiekszego rozmiaru na przod spowoduje przeklamania predkosciomierza a na tyl niby wieksza predkosc maxymalna i slabsze przyspieszenie.... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniu Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 siemka ! czy osłone na tylną tarcze hamulcową np od kmx wstawie do dt. Jak ktos moze zakładał takową to napiszcie od czego ładnie pasuje. Macie moze jakąs na sprzedaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 przyłączam sie do pytania,i mam do was prośbę, jeżeli wykorzystaliście jakieś części od innych motorów które pasują do dt to napiszcie, bo na pewno pomoże to nam w kompletowaniu naszych zabawek.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 no i racja :flesje: ja mam linke gazu od CZ (po lekkiej przerobce) mialem klamke sprzegla od MZ ale z tego zostalo tylko mocowanie do kierownicy a klamka jest oryginalna) linka sprzegla od WSKi 125 (ze sruba regulacyjna) jest nieco za dluga i dobrze jest ja skrucic bo sie linka przycina...ale dobre ulozenie linki tez zdaje egzamin... Glowica od RD ale to wszyscy wiedza ze to prawie takie same silniki. natomiast co do oslony na tarcze (ja mam bebny wiec to teoria) jezeli tarcze sa takiej samej srednicy to nie sadze aby byl problem przystosowac ta oslone do hamulca...jedyna przerobka to mocowanie jezeli jest konieczne :crossy: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 mam pytanoe bo ktoś gdzieś na forum napisał że główka ramy jaką ma dt nie jest ustawiona pod odpowiednim kątem by mozna było na niej skakać. Czy to prawda??? czy chodzi tylko o długie skoki, czy na niewielkich trumnach też mogę skakać(trumny o długości ok 5metrów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ale o jaki rocznik ci chodzi??90 a model doklaadnie DT 50 R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi