kamiljan Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 siemka, mam problem z kopka bo mam nowa tulejke luz jest minimalny, niby kopie a co jakis czas ( na poczatku bardzo zadko a teraz co 4-5 kopow) przeskakuje ze zgrzytem, wina tulejki na zebatce raczej nie bo tulejka caly czas ze sprzeglem sie obraca (ta zebatka), a wiec czego? walek kopniaka chodzi zreszta w nim to sie raczej nie ma co popsuc, slabo dokrecone sprzeglo?? pytam bo nie chce mi sie tego od nowa i byc moze na darmo rozbierac.... miałe mten sam problem a jest on dokłanie przezemnie opsany na tym forum, ale tak szybko to jak z mosiądzy wytoczył to chwiła i sie zdziera, najlepiej z mocnego metalu wytoczyć i sie nie bawić z tą tulejką bo tylko to może być luz bazezpieczenie ale tam można cieniutką podkłade daić i nie bedzie cieło Sprzęgło w Decie jest regulowane w jakiś sposób przez ten uchwyt do linki ( yyyyy... od popychacza? ) ?Przekreciło mi się dzisiaj niechcący z 2 razy w którąś strone, próbowałem odwinąć.Sam nie wiem, czy czegoś nie popsułem.Prosze o odpowiedz. KszyHoo reguluj smiało aby nie na hama młotkiem nic nie popsujesz finezji i wyobrażni i pomyslec i sam dojdziesz powiem Ci NIE BOOOOJJJJ !!!tylko machnikuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu8463 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 mama pytanie czy na zablokowanym CDI można podderwać moto na tylnie koło. :icon_razz: Sprzęgło w Decie jest regulowane w jakiś sposób przez ten uchwyt do linki ( yyyyy... od popychacza? ) ?Przekreciło mi się dzisiaj niechcący z 2 razy w którąś strone, próbowałem odwinąć.Sam nie wiem, czy czegoś nie popsułem.Prosze o odpowiedz. KszyHoo Sprzęgło możesz wyregulować przy manetce :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xlukasz6 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) mam pytanko. wlasnie zlozylem kosz sprzeglowy w dt 80 i niewiem co jest bo jakby mi ciagle trzymal na sprzegle. czy to sie jakos reguluje??? a przy raczce mam z 1 cm luzu na lince. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez xlukasz6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 napnij bądź naciągnij linkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buli DR Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 witam panowie i paniepolecam wszystkim ogloszenie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M517423 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam!Wycinać uszczelkę miedzy karterami?Czy może sam silikon wystarczy w zupelnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam!Wycinać uszczelkę miedzy karterami?Czy może sam silikon wystarczy w zupelnosci? echh silikon wystarczy....ale to takie mało profesjonalne ;] Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 echh silikon wystarczy....ale to takie mało profesjonalne ;] Hmmm....masz może inny pomysł?Bo musze czymś to uszczelnić... I odrazu jeszcze 1 pytanie.Wsadzać łożyska na wał i później od karterów (razem z wałem), czy włożyć najpierw same łożyska do karterów, a potem wał w to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 kupic uszczelki :icon_mrgreen: drogie nie są. Ja u siebie złożyłem na sam silikon (wysokotemperaturowy czarny) i jest OK nawet bardzo OK .... no ale wiesz to troche partactwem zajeżdza :notworthy: do czego sie przyznac mogę :buttrock: a co do łozysk to nie wiem jak specjaliści robią ale ja u siebie jedno łozysko zakładałem na wał a drugie do kartery :clap: (na wał to od strony sprzegła w karter to od magneta... i ju.) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam!Jackuzy nie myśl, że robie jakąś popelinie.Kupiłem komplet uszczelek, w którym.......nie ma uszczelki pomiedzy karter :bigrazz: Mam silikon wysokotemperaturowy tylko że czerwony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Siema ile czasu powinienem docierać tłok razem z cylindrem?? od poczaku docieram do 6 tyś. obrotów maks, nie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Siema ile czasu powinienem docierać tłok razem z cylindrem?? od poczaku docieram do 6 tyś. obrotów maks, nie więcej Jak wymieniałeś tylko tłok i szlifowałeś cylek to jakieś 500km :biggrin: (około ja docierałem jakieś 600 i wystarczyło :lapad: ) Witam!Jackuzy nie myśl, że robie jakąś popelinie.Kupiłem komplet uszczelek, w którym.......nie ma uszczelki pomiedzy karter icon_eek.gifMam silikon wysokotemperaturowy tylko że czerwony... No oki okik :D ja nie lubie czerownego bo wygląda wieśniacko :cool: dlatego kupiłem specjalnie czarny zeby nie było widać go :wink:....moge powiedzieć ze na karterach spokojnire wystarczy sylikon... (chociażnie powinno się tego robić) tylko musisz dokłądnie nałozyć i dosyć cienko tak żeby nie wylazł za bardzo na boki. Powodzenia :wink: Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 dzięki yackuzy, A co do silikonu to mało uważaj zęby nie wszedł ci w miejsca gdzie wkręcasz śruby, potem strasznie ciężko jest je odkręcić. Też mam silikon czerwony, ale sie czarny zrobił:smile: od kurzu i brudu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiljan Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 a uszczelki pomiedzy karterami ni ma seryjnie czyli wcale przynajminiej w lc2 80 czy ktoś ma dane jak mocno dokręca się śruby na cylindrze, nie mówię o zwykłym kluczu jak by kto nie wiedział() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam!Uffffffff...... Panowie, póki co wszystko idzie dość dobrze...Silnik już złożony, teraz tylko czekam no kosz sprzęgłowy i może bedę mógł wyruszyć w drogę...Na dzień dzisiejszy jestem jakieś 600-700zł w plecy i 2 miesiące bez śmigania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi