kolo98 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 P.S ma ktoś przy dt80lc II założone kierunki od Xt (te kwadratowe) lub jakieś inne, bo moje mnie wkurzają:/, a chciałbym zobaczyć jak to wygląda :) :clap: polecem bikepics.com ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiljan Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Witam wszystkich Otóż zciągnąłem już silnik w swojej dt i mam zamiar wymienić skrzynię biegów, mam już drugą i kilka pytań do mechników:-czy muszę wyminiać całą szkrzynię czy tylko jedną oś z rozwalontm trybem i będzie pasowałą reszczta, czy najlepiej sam tryb wyminić-jak zciągnąć magneto???? odkręcić narętkę i ściągaczem :) ?-na co należy zwrucić uwagę przy robieraniu silnika co z tłokiem ( nie mam seryjnego tylko polini chyba 110ccm) z góry dziękuje za odpowiedzi, prosze tylko nie pisać że idź do mechnika itp. :clap: bo jest to raczej proste moto i jako wykfalifikowany kombanista sobie powininiem poradzic ;) jak ktoś będzie tak łaskaw to najlepiej niech na gg zagada wieczorkiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Silnik rozłożysz łatwo....rozpołowisz też prosto zapewne ...dla mnie schody by się zaczęły na rozbiórce skrzyni biegów ;)....no ale ja tego nie robiłem i pewnie dasz sobie rade...myślę ze wymiana samego trybu wystarczy ale jak masz całą skrzynkę to sobie porównaj które tryby lepsze i wymień co trzeba. Magneto ściągasz odkręcając śrubę na środku i ściągaczem ;)(ale uważaj na magnesy...trzymają nieźle) tłok ściągnij całkiem razem ze sworzniem i łożyskiem :D A potem przy rozpoławianiu delikatnie z wałem żebyś go sobie nie pwyginał no i jak nie masz sciagacza do połówek bo taki też jest (a fajne zrobiony i polecam jego użycie jak tylko możesz) to wal gumowym młotkiem trochę w wałek zębatki zdawczej i trochę w jedna stronę wału (ale tutaj delikatnie) powinien się rozejść bez kłopotów :D Pozdrówka Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Wiecie może gdzie można kupić obicie siedzenia do yamahy dt 80 lc2? Idź do tapicera i zrób sobie ze skaju czy ze skóry i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel YAMAHA DT 80 LC2 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) żeby nie było że nie szukałem bo szukałem połowe wszystkich stron w tym temacie i nie znalazłem. Więc sie pytam: ILE jedzie yamaha dt 80 lc2 na 3 biegu na maxa i na 4 biegu. Proszę o odp.pozdrawiam Edytowane 12 Lipca 2007 przez kornel YAMAHA DT 80 LC2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 hehe zależy w jakim stanie motorek :) i czy odblokowany czy nie. Czy tjunigowany czy nie....zależy :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 polecem bikepics.com :cool: no coz na tej stronce sa takze zdjecia mojej dt, wiec ani mnie nie zaskoczyles ani mi nie pomogles, bo tam jest ponad 3000 zdjec dt 80 :flesje: ale masz :flesje: za fatyge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiljan Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Silnik rozłożysz łatwo....rozpołowisz też prosto zapewne ...dla mnie schody by się zaczęły na rozbiórce skrzyni biegów ;)....no ale ja tego nie robiłem i pewnie dasz sobie rade...myślę ze wymiana samego trybu wystarczy ale jak masz całą skrzynkę to sobie porównaj które tryby lepsze i wymień co trzeba. Magneto ściągasz odkręcając śrubę na środku i ściągaczem :crossy:(ale uważaj na magnesy...trzymają nieźle) tłok ściągnij całkiem razem ze sworzniem i łożyskiem ;) A potem przy rozpoławianiu delikatnie z wałem żebyś go sobie nie pwyginał no i jak nie masz sciagacza do połówek bo taki też jest (a fajne zrobiony i polecam jego użycie jak tylko możesz) to wal gumowym młotkiem trochę w wałek zębatki zdawczej i trochę w jedna stronę wału (ale tutaj delikatnie) powinien się rozejść bez kłopotów :cool: Pozdrówka dzięki za szybka porade odrau pewniej sie za to zabiore :) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciuś Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witamnie wiecie może w Warszawie kto by się podjął rozblokowania modułu ?prosil bym o odpowiedźpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Pisze bo zaraz mnie krew zaleje O_o Może mi ktoś dać zdjęcie prądnicy z Yamahy DT80 LC 2 ? Od rana staram się złożyć silnik ale nie mam iskry a wiem że mogłem uszkodzić prądnice w czasie rozbierania grata ale musze się upewnić czy to na pewno to. Dobra tak to wygląda u mnie, bez rewelacji ale ciut zdewastowane http://img291.imageshack.us/my.php?image=obraz044zs6.jpg Edytowane 13 Lipca 2007 przez shiningami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel YAMAHA DT 80 LC2 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 hehe zależy w jakim stanie motorek :wink: i czy odblokowany czy nie. Czy tjunigowany czy nie....zależy :D W stanie dobrym, normalnym. przy zablokowanym, może napisz ile twoja pojedzie! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 no coz na tej stronce sa takze zdjecia mojej dt, wiec ani mnie nie zaskoczyles ani mi nie pomogles, bo tam jest ponad 3000 zdjec dt 80 :biggrin: ale masz :crossy: za fatygehttp://www.bikepics.com/members/kolo98/96dt80/ masz tu jest moja dt..z przodu ma male biale a z tylu kwadratowe :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 W stanie dobrym, normalnym. przy zablokowanym, może napisz ile twoja pojedzie! :wink: Moja zanim mi padł korbowód jechała 105km/h ale ja mam MXa chłodzonego powietrzem....:flesje: i miałem tłoczek 92ccm i w ogóle ostro kombinowane...teraz się dociera i nie wiem ile pójdzie...a narazie mam pewien kłopot i zobaczymy co będzie z tego.... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 http://www.bikepics.com/members/kolo98/96dt80/ masz tu jest moja dt..z przodu ma male biale a z tylu kwadratowe :cool: ok dzieki, przy okazji dam lnka na swoje sprzety, chociaz teraz juz tylko jeden mi zostal http://www.bikepics.com/members/pawel125r/http://www.bikepics.com/members/pawel80r/ P.S musze jakies nowe wstawic, bo te juz troszke stare sa :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 witam właśnie szykuje sie do dłuższej trasy moją dt, możecie napisać co w szczególności zabrać co może się mi zepsuć w drodze, co zabrać poza skrzynką z narzędziami i świecą. Jeszcze mam 2 pytania:1) czy do klejenia dętki są potrzebne jakieś specjalne łatki, czy zwykłe rowerowe??2) czy na trase muszę mieć w moto założony ślizg łańcucha?? Trasa ma ok 450 km w jedną strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi