predator Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 ja z takowym sie nie spotkałem. Jedynie co mozesz to dotoczyc teflonowe tulejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 siemaw czym prac/myc filtr powietrza? w wodzie/benzynie czy czym?czekam na odp. ale nie typu "chyba" tylko konkrety! bo chce to dzisiaj zrobicps: przy okazji o co chodzi z ta guma z air boxa? gdzie ona jest (blokada niby)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Czy istnieje zestaw naprawczy do dt 80 LC2 tylnego zawieszenia ??????chodzi ci o regeneracje centalnego amora ?? ?? można niby regenerować ale wyniesie cię to drożej niż nowy ;P woda z mydlem albo płyn do naczyń i jedziesz potem suszysz i jak nowy :rolleyes: Guma od airboxa znajdziesz bodajże pod siedzeniem :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 woda z mydlem albo płyn do naczyń i jedziesz potem suszysz i jak nowy j.gif Guma od airboxa znajdziesz bodajże pod siedzeniem j.gif napewno? bo chce to zaraz zrobic...slyszalem jeszcze ze w ogole sie tego nie myje to jak?co sadza inni?ta guma do airoboxa to ta co jest na pokrywce od strony tylu motoru? ten wlot do puszki calej? to w ogole cos da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Po pierwsze z tego moto nie zrobisz wymiatacza, wiec nawet ten 'tunink' (:)) duzo mocy nie da... Co do mycia filtra - ja uzywam wody z ludwikiem. Pozniej filtr chwile schnie (wazne zeby byl suchy) i nastepnie nasaczony specjalnym olejem do filtrow trafia prosto do airboxa. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Po pierwsze z tego moto nie zrobisz wymiatacza, wiec nawet ten 'tunink' (j.gif) duzo mocy nie da... czytam tez forum o dr 350 i tam za taki tekst odrazu jesteście wielce urazeni bo co ta dr nie potrafi...na tym forum jest kulturalniej i pozostawię to bez komentarzaps: dzieki za wiadomosc o filtrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ja nie powiedzialem ze dr to wymiatacz ani ze dt jest slaba :P Napisalem ze wyciecie tej gumki nie da az takich kolosalnych roznic, wiec bez obrazy :) Opis miejsca tej gumki masz w tym temacie: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=22158&st=7003 post od dolu (Litrus) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Soku11 a wiesz moze czy ma jakies wieksze znaczenie wartosc swiecy? bo mam teraz BR6ES a ma byc BR9ES i jutro mam zamiar kupic ta "9" cos to da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Te oznaczenia odpowiadaja cieplocie swiecy. Im numerek wyzszy, tym swieca lepiej oddaje cieplo. Dlatego tez w zime sie jezdzi na numerach wyzszych (szybicej nagrzewaja cylinder), a w lato na nizszych. Powoduje to ze silnik latwiej osiaga porzadana temperature i sie nadmiernie nie nagrzewa. P.S. Nie jestem tylko pewien czy dobrze napisalem z tymi numerkami :buttrock: Tj. czy nie na odwrot.POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Swieca nie oddaje ciepła tylko je odprowadza... poczytajcie o swiecach http://www.turbokillers.com/content/view/49/53/ , załóz BR9ES bo BR6ES ma za mała ciiepłote na lato. pzdr;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Swieca nie oddaje ciepła tylko je odprowadza... poczytajcie o swiecach http://www.turbokillers.com/content/view/49/53/ , załóz BR9ES bo BR6ES ma za mała ciiepłote na lato. pzdr;) O to mi chodzilo tylko zle sformuowalem :banghead: I widze ze odwrotnie z tymi numerkami podalem :banghead: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 juz zamówiłem br9es bedzie jutro, bo nie bylo na stanie w sklepie. :clap: ma ktos moze zapasowa tulejke do zebatki tej miedzy sprzeglem a walkiem kopki i chciałby odsprzedać? (nie piszcie ze głupie pytanie i po co komu zapasowa bo może dorobil i zrobił 2 czy 3 zamiast jednej bo to przecież podobny koszt) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morooseck Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Mam problem...ostatnio jak jeżdziłem na moto to w pewnym momencie zaczął sie zachowywać tak jakby się paliwo skonczyło a bak był prawie pełny...przez moment nie chciał odpalić ale poczekałem chwile i przejechałem pare metrów. i tak kilka razy aż w ogóle nie chciał odpalić. wypaliłem świece pod palnikiem, nalałem pod nią paliwa i chwile pochodził normalnie. Gaźnik czyściłem ale moze niedokładnie... A może to być wina tej membrany pomiedzy gaźnikiem a cylindrem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Moja DT miala identycznie. Zmienilem swiece na poczciwa iskre i moto smigal od tamtej pory jak marzenie. Wiec jak masz pod reka jakas swiece zmien i wtedy sprobuj - u mnie pomoglo. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 dokladnie, tez kilka razy mialem podobne objawy a tu po prostu po 3-4 miechach konczyla sie swieca. Zmien ją, a najlepiej wlasnie na NGK BR9ES, to jest swieca dedykowana przez producenta do detki 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi