kkarczu Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 mam pytanie czy wał z silnika minareli tego normalnego będzie pasował do silnika modelu z silnikiem LC bo mam dwa takie silniki i nie wiem czy mi sie opłaca rozbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xnn Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Siemka wszystkim. Czy ktoś mi może powiedzieć ile zębów ma orginalna zębatka z yamahy dt50 05r.? Poza tym nie udało mi się uzyskać odpowiedzi na mój ostatni problem, a wiec ponawiam próbę: mam dt 50 rocznik 05r. Ma wszystkie blokady zdjęte, a ciągnie tylko 65 km/h. Czuć, że pociagnęła by więcej, ale "brakuje " kolejnego biegu. Wie ktoś co mogę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 siema co do odpalania z kopki:dobrze mysle ze jest to wina tej zembatki powmiedzy sprzeglem a walkiem kopniaka??? ma ktos zdjęcie tulejki która sie wyrabia na zebatce ze motor nie chce palic z kopa? ma ktos moze cala ta zębatkę do sprzedania (oczywiscie bez luzów na tulejce)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 tu jest więcej pytań niż odpowiedzi ;/ mam 2 pytania :- jak sprzęgło ciągnie to ten badziew w karterze wkręcać czy wykręcać ???-jakie jest orginalne przełożenie w dt 80mx albo w dt 80lc2 ?? ?? o zębatki mi chodzi D.gif toć minarelli to inna bajka niż v53 ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 siema co do odpalania z kopki:dobrze mysle ze jest to wina tej zembatki powmiedzy sprzeglem a walkiem kopniaka??? ma ktos zdjęcie tulejki która sie wyrabia na zebatce ze motor nie chce palic z kopa? ma ktos moze cala ta zębatkę do sprzedania (oczywiscie bez luzów na tulejce)? Mi znajomy dorobił samą tulejke z brązu a drugą ze stali na zapas i elegancko chodzi:) Mimo to,ze mam takze wałek troche wyrobiony oprucz tulejki. a ta zapasową koledze dałem bo jemu tez siadła tulejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mi znajomy dorobił samą tulejke z brązu a drugą ze stali na zapas i elegancko chodzi:) Mimo to,ze mam takze wałek troche wyrobiony oprucz tulejki. a ta zapasową koledze dałem bo jemu tez siadła tulejka. a dobrze mowie ze to jest tulejka na tej zębatce co łączy ze sprzęgłem wałek kopniaka tak?ją sie da normalnie z wybić z zębatki?ile może kosztować nabicie nowej?? i gdzie to można zrobić? skąd wziąć wymiar jeżeli teraz mam luz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkarczu Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 bajka może inna ale wał mogli założyć ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 a dobrze mowie ze to jest tulejka na tej zębatce co łączy ze sprzęgłem wałek kopniaka tak?ją sie da normalnie z wybić z zębatki?ile może kosztować nabicie nowej?? i gdzie to można zrobić? skąd wziąć wymiar jeżeli teraz mam luz? Tak,to jest ta małą miedzy wałkiem kopki,a koszem sprzegłowym.U mnie bez problemu poszła:D A niepamietam skad starszy wymiar wzioł:/ czy z wałka,czy tez z tulejki. Ale w kazdym razie znajomy mi dorobił i złozyłem w 15 min. Bez problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Tak,to jest ta małą miedzy wałkiem kopki,a koszem sprzegłowym.U mnie bez problemu poszła:D A niepamietam skad starszy wymiar wzioł:/ czy z wałka,czy tez z tulejki. Ale w kazdym razie znajomy mi dorobił i złozyłem w 15 min. Bez problemu:) a znajomy na czym to dorabiał? z jakiego materiału?nie mogl by mi tego zrobic (odplatnie;) ;p ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morooseck Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Jaka powinna być przerwa na świecy miedzy elektrodami w 80lc2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Jaka powinna być przerwa na świecy miedzy elektrodami w 80lc2?? 0.6 mm ? Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasjbl Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witam panowie:P Potrzebuje porady jak sciagnac szybko kolo magnesowe w dt125lc. Z kad wziac scigacz kola? moze ma ktos takowy z pozniana, albo z innego miasta na sprzedaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
essoxx Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witam mam yamahe dt 125 RN z 97r. odblokowałem yvps i wyciagnąłem zwężke z dyfuzora. Gdzie szukać jeszcze blokad ?? i jak najłatwiej odblokować moduł? Bo kręci tylko do 6,5 tys. Czy w membranie jest blokada??Pytam o to bo za dużo tu jest stron do przeglądania a może ktoś zechce krótko i na temat napisać . Bo mnie już wkur... te odcinanie obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 sprzedam aparat zaplonowy +czujnik polozenia wału + cewki oswietleniahttp://www.allegro.pl/item206684508_yamaha...plon_cewki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreaw Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Napisze to w tym temacie bo tu zagląda najwięcej posiadaczy DT. Kupię Yamahe DT 80 LCII w dobrym stanie, z działającą elektryką, kompletną, najlepiej zarejestrowaną na motorower z woj małopolskiego lub śląskiego. Kontakt: gg: 5268545e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi