bart90dt125 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 mam pytanie do wszystkich co mają dt 80. bo kumpel ma pytanko:Jakie wersje pojemnościowe szły w dt 80 od rocznika 90 w górę. Jakie wady, na co szczególnie zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Jak to jakie wersje pojemnościowe wszystkie DT80 maja 79ccm, uwage warto zwrócić na kopke wada fabryczna, wyrabia się tulejka i kopka niełapie. Reszta to jak wszystkie moto luzy na kołach zawieszenie, hamulce trzeba sprawdzic i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 pytam bo słyszałem o wersjach z cylkiem 72 cm3 lub z cylkiem 79cm3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 a ja dzisiaj zapieprzałem po lące. nie zadnej drodze wydeptanej. i tak sobie zapieprzam w sumie nie szybko bo duze wartepy (jakies 45km/h) i nagle widze rów przed oczami - srednicy 3m, głębokosc gdzies 1,5m. wychamowac ani ominac nie bylo juz jak. motor do dołu a ja jakos przeleciałem na druga strone. wstalem odrazu i do motoru.. patrze a ta menda nie ruszona. a wbił sie tak jakby w przeciwległą pionową ściane tego rowu. i nic. zadzwoniłem po kumpla przyjechal na swoim motorku jeszcze z jednym kumplem i jakos we trzech wyciagnelismy. smiechu bylo sporo bo smiesznie yamaha wygladala. ten row byl taki zeby akurat ją zmiescic w srodku. i to nie mogło mi sie poszczescic zeby minac ten row tylko centralnie do srodka. także uwazajcie ludzie bo na normalnej niepozornej łące mozecie spotkac rów na 1,5 głebokosci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel YAMAHA DT 80 LC2 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 A jak byłes ubrany? Nie wiem czy pytasz o mnie czy o czarny punkt. Jeśli o mnie to poprostu dałem dupy i jeździłem w dzinsach, bluzie i oczywiście BEZ KASKU :banghead: Na początku go miałem ale było bardzo gorąco więc zdjołem.Wszystko było by dobrze gdybym miał kask, a tak to wywaliło mi ogromnego guza i było podejrzenie krwiaka, Miałem 3 zdjęcia głowy i naszczęscie wszystko było ok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 A jak byłes ubrany? ja normalnie sie ubrałem niena moto;/ jeansy,bluza noi kask miałem,który w trzech miejscach pekl;/ Ale kij z nim,wazne ze nic sobie powaznego niezrobiłem.Byłem u lekaza i okazało sie ze po tak mocnym upadku mam tylko bardzo mocno stłuczone biodro i odbite czy obite płuco.jakos tak. A takie rzeczy jak kark czy kolano to wiadomo,na porządku dziennym....hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI18 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ale jakby był w miare odpowiedni struj, to myśle że nie było by tylu obrażeń. Ale człowiek się na błedach uczy, niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Gdzie można kupić simmering na pompe wodną do DT 80??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 wiecie moze czy muduł od dt 125 bedzie pasowal do dt 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Kupie klosz lampy tylniej, lub cala lampe od DT LC1 lub DT MX. (Efekt mojego wczorajszego wheelowania...)Pilne !Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel YAMAHA DT 80 LC2 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Sam już nie wiem jaki tłok kupić mierzyłem mikrometrem i wyszło od góry: 49.70 49.75 49.65 na środku: 49,85 ale zauwazyłem ż ena tłoku pisze (na samej górze) 1 00A pod tłokiem(w środku) 5T801 CZYLI to samo co na górze tylko z końcówką 01.A i jeszcze. kolega powiedział że jak moto nie miało ślifu to powinno byćtaki mały próg przy głowicy na cylindrze i żeczywiście jest, ale to si ekłuci z faktem pomiarów bo gdzyby nierobiony był śzlif to by tyle nie wyszło a tylko 49mm/Porszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 1.00 oznacza tlok o nadmiarze 1.00mm, czyli musisz kupic albo 1.25 albo 1.5. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolb123 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ktoś ma części do detki 80 lc2 to pisać mojemu kooledze na gg 3449532 chodzi dokładnie o amor przedni z tarczą i kołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Co byscie powiedzieli na to http://allegro.pl/item201691307_yamaha_dt_...ch_dyfuzor.html ?????? Podejdzie do Dt 80 LCII?? Bo mam sportowy,ale chyba zrezygnuje z niego..... :/ Miałem kiedys juz kupic i wszystko miałem umuwione,ale silnik mi poszedł i kase wywaliłem w remont:/ Teraz tez powoli składam maszyne i mysle nad zmianą wydechu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nie podejdzie. Kup od jakie 80ccm. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi