Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jakie wersje pojemnościowe wszystkie DT80 maja 79ccm, uwage warto zwrócić na kopke wada fabryczna, wyrabia się tulejka i kopka niełapie. Reszta to jak wszystkie moto luzy na kołach zawieszenie, hamulce trzeba sprawdzic i powinno być ok.

a ja dzisiaj zapieprzałem po lące. nie zadnej drodze wydeptanej. i tak sobie zapieprzam w sumie nie szybko bo duze wartepy (jakies 45km/h) i nagle widze rów przed oczami - srednicy 3m, głębokosc gdzies 1,5m. wychamowac ani ominac nie bylo juz jak. motor do dołu a ja jakos przeleciałem na druga strone. wstalem odrazu i do motoru.. patrze a ta menda nie ruszona. a wbił sie tak jakby w przeciwległą pionową ściane tego rowu. i nic. zadzwoniłem po kumpla przyjechal na swoim motorku jeszcze z jednym kumplem i jakos we trzech wyciagnelismy. smiechu bylo sporo bo smiesznie yamaha wygladala. ten row byl taki zeby akurat ją zmiescic w srodku. i to nie mogło mi sie poszczescic zeby minac ten row tylko centralnie do srodka. także uwazajcie ludzie bo na normalnej niepozornej łące mozecie spotkac rów na 1,5 głebokosci :)

A jak byłes ubrany?

Nie wiem czy pytasz o mnie czy o czarny punkt.

Jeśli o mnie to poprostu dałem dupy i jeździłem w dzinsach, bluzie i oczywiście BEZ KASKU :banghead: Na początku go miałem ale było bardzo gorąco więc zdjołem.

Wszystko było by dobrze gdybym miał kask, a tak to wywaliło mi ogromnego guza i było podejrzenie krwiaka, Miałem 3 zdjęcia głowy i naszczęscie wszystko było ok.

Pozdrawiam

A jak byłes ubrany?

ja normalnie sie ubrałem niena moto;/ jeansy,bluza noi kask miałem,który w trzech miejscach pekl;/ Ale kij z nim,wazne ze nic sobie powaznego niezrobiłem.Byłem u lekaza i okazało sie ze po tak mocnym upadku mam tylko bardzo mocno stłuczone biodro i odbite czy obite płuco.jakos tak. A takie rzeczy jak kark czy kolano to wiadomo,na porządku dziennym....hehe

Sam już nie wiem jaki tłok kupić mierzyłem mikrometrem i wyszło od góry: 49.70 49.75 49.65 na środku: 49,85

ale zauwazyłem ż ena tłoku pisze (na samej górze) 1 00

A pod tłokiem(w środku) 5T801 CZYLI to samo co na górze tylko z końcówką 01.

A i jeszcze. kolega powiedział że jak moto nie miało ślifu to powinno byćtaki mały próg przy głowicy na cylindrze i żeczywiście jest, ale to si ekłuci z faktem pomiarów bo gdzyby nierobiony był śzlif to by tyle nie wyszło a tylko 49mm/

Porszę o pomoc

Co byscie powiedzieli na to http://allegro.pl/item201691307_yamaha_dt_...ch_dyfuzor.html ?????? Podejdzie do Dt 80 LCII?? Bo mam sportowy,ale chyba zrezygnuje z niego..... :/ Miałem kiedys juz kupic i wszystko miałem umuwione,ale silnik mi poszedł i kase wywaliłem w remont:/ Teraz tez powoli składam maszyne i mysle nad zmianą wydechu....