hołi07 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 P.S Przymierzam się do kupna DT 50 - czy to dobry wybór jak na takiego łebka jak ja - 14 lat, nie umiem jeździć (za bardzo) i chce jeździć po lesie i drogach polnych?Pozdro! Jeśli zależy ci na tym żeby mieć motorower i jeździc po mieście to dt 50 jest bardzo dobra (100 razy lepsza od simaczy, rometuw itp... :icon_razz: ) ale osobiście proponował bym ci DT 80/50ale jeśli nie będziesz jeździł po mieście to bież 125 bo mocy nigdy nie za wiele :icon_razz: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Właśnie ja bym traktował tą Yamahe raczej jako motorower i jeździlbym w większości po asfalcie, czasem tylko po jakiś dołach, lesie itd. A ile DT50 ma mocy w KM ? Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez kratIjUK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hołi07 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Wydaje mi sie że odblokownan coś koło 8-7 kucuw ale nie jeste pewien Wydaje mi sie że odblokownan coś koło 8-7 kucuw ale nie jeste pewien http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M258332 ja Ci osobiście polecam coś takiego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 No mi też sie podoba ale żeby jeszcze był na motorower zarejestrowany i cena tak do 2500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 jakie moze byc przyczyna yamaha dt 80lc2 ma problemy z wejsciem na obroty i ciezko pali? pozdrawiam co to moze byc za przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 swieca gaxnik tlok praktycznie wszystok od bezyny az po spaliny :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kratIjUK Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Moim zdaniem jak się nie wkręca w obroty to chodzi o regulację gaźnika (mieszanka paliwowo-powietrzna) lub zanieczyszczony filtr powietrza. A ciężko pali...trudno odpowiedzieć przyczyn może być wiele może coś z paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 moze juz zjechany tlok albo pierscionki i nie ma kopresji dlatego ciezko pali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 moze juz zjechany tlok albo pierscionki i nie ma kopresji dlatego ciezko pali.... Przecież napisał,że tłok został wymieniony. Więc to raczej odpada.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzd Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 witam pieknie mam zamiar kupić "motorower" terenowyproszę o radę co sądzicie o takim zakupie strona z Yamaha z wywiadu wynika:- remont przy przebiegu 19000 teraz jest 19800 km- zużycie paliwa ok 2,5l / 100 km ???- prędkość max do 120 km/h proszę o wszelakie sugestie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 witam pieknie mam zamiar kupić "motorower" terenowyproszę o radę co sądzicie o takim zakupiestrona z Yamaha z wywiadu wynika:- remont przy przebiegu 19000 teraz jest 19800 km- zużycie paliwa ok 2,5l / 100 km ???- prędkość max do 120 km/h proszę o wszelakie sugestie pozdrawiam Spalanie 2.5 litra to raczej mozna miedzy bajki wlozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hołi07 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 witam pieknie mam zamiar kupić "motorower" terenowyproszę o radę co sądzicie o takim zakupiestrona z Yamaha z wywiadu wynika:- remont przy przebiegu 19000 teraz jest 19800 km- zużycie paliwa ok 2,5l / 100 km ???- prędkość max do 120 km/h proszę o wszelakie sugestie pozdrawiam Strasznie drogi jak na ten rocznik, ja bym Ci radził poszukać coś innego. A co do spalania to najmniej 3,5l pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ale gośc wciska kit, aż śmiać się chce :D Dt nawet z kitem polini i wydechem gianneli nie bedzie osiągać takiej mocy. Spalanie to od 4l na trasie do 8 w terenie. Nie liczy się rocznik! Bo Dt były zawsze takie same(mowa o lc2) liczy się stan techniczny. A ze zdjęć to trudno ocenić.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Przecież napisał,że tłok został wymieniony. Więc to raczej odpada.pozdrosorki przegapilem :D Ale gośc wciska kit, aż śmiać się chce :crossy: Dt nawet z kitem polini i wydechem gianneli nie bedzie osiągać takiej mocy. Spalanie to od 4l na trasie do 8 w terenie. Nie liczy się rocznik! Bo Dt były zawsze takie same(mowa o lc2) liczy się stan techniczny. A ze zdjęć to trudno ocenić.pozdrodokladnie!!!po pierwsze: pakiet tuningowy polini lub gianelli na 115ccm daje w najlepszym razie 17 KM a nie 17 kW!!!to nie jest rownanie typu: standard 10KM + modol 2 KM + dyfuzor 2 KM + koncowka 2 KM + cylinder 7 KMpo drugie: zapomnij o spalaniu 2.5l na 100km!!!!! zebys jechal nawet 50km/h na 6. to nie wyjdzie tak ekonomicznie!!! ja najnizej zszedzlem do jakichs 3.5-4 nigdy mniej!!po trzecie: nawet jesli zarejestrowana jst na motorower to cena jest jednak za wysoka... nie dalbym wiecej niz 3500zl... a co to V-maxa to fakt tyle bedzie wyciagac na standardowych zebatkach po pelnym odblokowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruliczek90 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Witam Czy ktos wie jaki moze byc powod nie dzialania wskaznika temperatury w dt 80 ??Wydaje mi sie ze to czujnik zepsuty albo gdzies kabelek przerwany, ale gdzie sie znajduje ten czujnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi