Solo Opublikowano 1 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 No widze ze pomyslow cala gora.Trzeba bedzie sie tym zajac.:)Jak wam cos jeszcze wpadnie do glowy to piszcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Mnie tak wpadlo do glowy ze ty sie sam oszukujesz.Zastosowales uklad hamulca przedniego z MZ w Jawie i to pociaga za soba pewne konsekwencje, czyli twoje problemy z hamowaniem przodem polegaja czesciowo na cieknacej pompie, a czesciowo na wiekszym ciezarze moto niz oryginalny ( do ktorego ta pompe zaprojektowano ). Jest to chyba logiczne, nieprawda ?Czyli ty jestes wlasnie osoba, ktora powinna bez gadania kupic japonska pompe, najlepiej od ukladu jednotarczowego ( GS500, VT500 / 750, EN500, stary GPZ500 ) bo tylko ona zapewni ci dobre hamowanie.Poniewaz srednice kierownic sa ( prawie ) znormalizowane nie ma znaczenia ktora z nich kupisz - wszustko bedzie jednakowo dobrze pracowac.Pisze o pompie z ukladu jednotarczowego, bo pompa od dwutarczowki ma jeszcze wiekszy wydatek i przy kiepskiej jakosci oponach, na ktorych jezdza Jawy moze powodowac zbyt latwe blokowanie przodu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 2 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Dzieks Adam.Choc z drugiej strony z tego co wime to te pompy ktore byly montowane w jawach z tarcza mialy podobna sile hamowania.No chyba ze sie myle.Ale dzieki za modele pompek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 trzeba bylo mowic, ze to zjawa, bo etz normalnie deba staje na heblu. co robi jawa, nie mam pojecia, ale sadze, ze faktycznie trudniej wyhamoawac wieksze cielsko przy pomocy tej pompki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 ja mam od cb 450 wszelkie inne sposoby typu wiekrzy tloczek jakies simeringi zawodzily a teraz jest ok troche wiekrza sila chamowania Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 3 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Z tego co sie orientuje to dobar pompka od mzetki wystarczyla by wychamowac jawiszona.I na poewno taka pompka lepiej sie sprawuje niz beben....Trzeba bedzie poszukac na motobajzlu ktoregos z modeli tu zapodanych chyba ze kots ma dojsc i moze zalawtic za jaks przystepna cene:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 ja poszedlem do empiku, przejzalem dizmar i gielde i spiasalem telefony do gosci handlujacych czesciami do japoncowzadzwonilem, pogadalem jaka by pasowala i takie tam... gosc najpierw chcial 200 ale starkowalem do 100 razem z przesylkom :) kup kompletnom-klmka, mocowanie i sroba mocujaca przewod, ja mam od cb i na przewodzie mz, dorobilem u tokarza przkladke i jest git :(powodzenia i nara Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 3 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Hej YagoA czemu musiales dorababiac?Gwint nie pasuje czy jest za krotki?Masz moze rysunek tej czesci?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Yago-polecam temat http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=21955 bo az ku*wa oczy bola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 zajc nie czepiaj sie! niektorzy pisza tu piekna polszczyzna ktora niestety nie zawiera zbyt duzo tresci a ja poprostu mam ciezki przypadek dysortografi a szczegulnie kiepsko to wyglada jesli chodzi o pisanie"nie reczne"- chodzi o pamiec miesniowa... ale wracajac do tematu.... w wiekrzosci japoncow weze sa przykrecane srubom do zacisku i pompki-zamiast gwintow na koncach maja takie uszy, ja dorabialem wlasnie przejscie z gwintu na ucho, rysunek podeslalem ci na mail Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 3 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Rozumiem ze ta srubka ktora mi narysowales jest przewiercona w srodku?A te uszy to mozna dostac jakos osobno czy trzeba je dorobic? Czy np mozna odkrecic je od starych przewodow od japonii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 Witam, założyłem simmering i nie cieknie na razie, nie zakładałem podkładki. Zastanawiam się tylko czy wyjmę ten simmer jak bedzie potrzeba, bo jego brzegi są twardsze niż w standardowym oringu. Ciekawe na jak długo to wystarczy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 Heja Pawello jak kupiłem 251 to pierwsze co zrobiłem to chciałem włożyć nowy simmering do pompki i okazało się ze w pompce już był kiedyś włożony zimmering i serio już nie miałem sił , niewiedziałem jak go wyjąć bo miał tak jak Ty mówisz trarde krawędzie (ma w środku metalowy pierścień).Po wielu jednak próbach udało mi się go wyciągnąć, zagiełem odpowiednio gwóźdź włożyłem w otwór zaczepiłem i za którymś razem udało mi się go wywalićjak sie chce i troche pomyśli to wszystko można zdziałać :D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 19 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Ja wyjalem to podwazajac zwyklym srubokretem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi