Skocz do zawartości

Yamaha Dt porady i czesci

Rekomendowane odpowiedzi

Ok w Dt wszystko elegancko caly TOPEND nowy juz zalozony, ale pojawil sie nastepny problem. A mianowicie rozpier****** sie czujnik temperatury. Chodzi o ta czesc wkrecana do glowicy. Czy takie cos jest do kupienia? Tak dokladnie to wypadlo takie cos co jest przyczepione do przewodu a jak wsadze to na miejsce to mam wskazowke na czerwonym polu mimo ze silnik jest zimny :?

ENDURO napisał:
Po co pytasz jak pisze stronę wcześniej NGK BR9ES,ja osobiście wkręcam BOSHA.

Pytam bo wkręcam tą BR9ES i ona za długo w moim moto nie potrzyma ...

I właśnie mam pytanko czy jak wkrece świece od VW np. to czy nic się nie stanie ...

nie wiem czemu, ale u mnie i u kumpla tez padały szybko.

w 3 sprzetach padło z 10 swiec, nie wytrzymywały dłuzej niz 500 km, czasami nawet po 100 padały ;) ale kupywane w motoryzacyjnych u mnie w miescie za cene chyba 8 zł (nie wiecej niz 10) a w larssonie są sporo drozsze z tego co pamietam. moze poprostu to były jakies podróbki :roll:

SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub robak85@gmail.com

robak napisał:

w 3 sprzetach padło z 10 swiec, nie wytrzymywały dłuzej niz 500 km, czasami nawet po 100 padały  ale kupywane w motoryzacyjnych u mnie w miescie za cene chyba 8 zł (nie wiecej niz 10) a w larssonie są sporo drozsze z tego co pamietam. moze poprostu to były jakies podróbki

U mnie to samo .. I to nie są podróby... Oryginalne NGK...

I też nie wiem co jest ...

robak napisał:

w 3 sprzetach padło z 10 swiec, nie wytrzymywały dłuzej niz 500 km, czasami nawet po 100 padały  ale kupywane w motoryzacyjnych u mnie w miescie za cene chyba 8 zł (nie wiecej niz 10) a w larssonie są sporo drozsze z tego co pamietam. moze poprostu to były jakies podróbki

U mnie to samo .. I to nie są podróby... Oryginalne NGK...

I też nie wiem co jest ...

Jak Ci szybko się kończą świece to trzeba dojść do tego co jest przyczyną problemu, a nie kombinować czy by innych świec nie dawac bo możesz jeszcze pogorszyć.

Zielorz: Powodzenia z tą ISKRĄ :lol:

Widze, ze lubicie kombinowac, a póxniej chodza opinie, że crossówki się psują często.

Jak się tak dba to logiczne......

Filu a co moze zepsuc Iskra :roll: . Wiem ze DT to nie CR ale mi Dt-tka pali na Iskrze lepiej niz na NGK r , a teraz latam na Championie bo ojciec zmienialem swiece w samochodzie i akurat mam cieplote dobrana i moto smiga jak nalezy...

HubZG napisał:
Mam pytanko !! Jaki dac filtr powietrza do DT ??!! Gdzie moge dostac jakis tani !! Smile moze ma ktos do sprzedania !! Very Happy i czym moge go zastapic na pare jazd Smile !!

U dealera Yamahy okolo 50zl dokladnie nie pamietam... z tym ze czekasz tydzien ;) Zastapic ? Troche to niebezpieczne, najlepiej by bylo jak bys nie jezdzil przez ten czas :mrgreen:

Jaka jest orginalna dysza w gazniku w dt80lc2 ? Na jaka polecacie zmienic aby polepszyc osiagi ? Mowie oczywiscie o calkowicie odblokowanej i zdrowej Dt.

Pozdrawiam :D ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...