Wicher Opublikowano 17 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 Hmm szukałem akcesoriów do Tenery i wydaje mi się,że dostęp i wachlarz akcesoriów do XTZ jest taki sam jak do AT. Można znaleźć od gmoli, po stelaże, kufry,sakwy, siedzenia, akcesoryjne szyby, progresywne sprężyny itd, także chyba jest wszystko:D O i podoba mi się to, że można robić ciekawe przeróbki, jak komuś znudzą się osiągi:D Można zrobić swap sinika z TDM 850 lub TRX 850, co wydaje mi się jest ciekwym "tjuningowym" akcentem w przypadku tego motocykla:D Hmmm ciekawe jak drze ST z takim piecem od TRX, he he he:D Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 17 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 Hmm szukałem akcesoriów do Tenery i wydaje mi się' date='że dostęp i wachlarz akcesoriów do XTZ jest taki sam jak do AT. Można znaleźć od gmoli, po stelaże, kufry,sakwy, siedzenia, akcesoryjne szyby, progresywne sprężyny itd, także chyba jest wszystko:D[/quote']No własnie Panie Koniu :D :D :D O i podoba mi się to, że można robić ciekawe przeróbki, jak komuś znudzą się osiągi:D Można zrobić swap sinika z TDM 850 lub TRX 850' date=' co wydaje mi się jest ciekwym "tjuningowym" akcentem w przypadku tego motocykla:D Hmmm ciekawe jak drze ST z takim piecem od TRX, he he he:D[/quote']Drze bardzo ostro, choc i w oryginale nie jest słąba. Jest jeszcze prostszy sposób na wieksza moc w XTZ. Wystarczy wywalic oryiginalny moduł zapłonowy i założyć od TDM (niestety nie pamietam juz z któej wersji). Przyrost mocy jest podobna wyraznie zauwazalny. Co do porównania XRV i XTZ. Panie Koniu, który to motocykl wielokrotnie wygrywał arcytrudny rajd Paryż-Dakar??? Wszyscy wiemy - to dzielny XTZ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 17 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 Ja nie mówię że do XTZ nic niema. Po prostu do Africy jest trochę więcej. W sumie to dyskusja o wyższości świąt ....i.t.d.To po co dyskutujesz. Prosze konkrety co jest do XRV a nie ma do XTZ? Bo chyba twoja teoria, ze niby XRV jest lepsza bo jest do niej duzo akcesoriów, podobnie jak i inne teorie, legła w gruzach :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 17 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 Bullson zacytuj mi moją wypowiedź w której stwierdzam jednoznacznie, że Africa jest lepsza. Skoro nie jestes pewny (nie stwierdzasz jednoznacznie) to czemu toczysz piane? Juz mówiłem, ze XTZ jest o wiele lat dłuzej nie produkowana niz XRV- w tym bym upartywal mniejsza liczbe akcesoriów. Swoja drogą po co komu bak na 50l. nie wiem czy jezdziles tymi motocyklami z oryginalnymi zbiornikami zatankowanymi do pelna-ciezar, szczegolnie na postoju daje sie mocno we znaki, a co dopiero z takim balonem na ponad 50l! Poza tym do XTZ mając duzo cierliwoscimozna wlac prawie 30l-mysle ze to jest zupelnie wystarczajaco :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 17 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 Ryży, wracając jeszcze do AT. Pisałeś, że ma pewne rozwiązania, które nie bardzo Ci się uśmiechają, możesz powiedzieć co to za mankamenty?? Pytam z czystej ciekawości, bo AT też mi się podoba, a wspominałeś, że miałeś z nią do czynienia i może powiesz coś ważnego, co może utwierdzi mnie w przekonaniu, że XTZ hmm rulezzzz;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 17 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 He he he he, no to wszystko jasne :D Teraz seria kolejnych pytań związanych z XTZ:D Jeszcze nie mam tego motocykla, ale juz się zastanawiam np. jakie opony mu załozyć. Takie,żeby były trwałe i legitymowały się stosunkowo dobrą przyczepnoscią i ceną :DWiem trudny kompromis,ale może jest osiągalny??:D Na jakiejś niemieckiej stronie miłośnika Tenery wyczytałem,że Michelin T66, to najlepsze opony do tego motcykla:DSame ochy i achy.Ja jestem raczej szosowcem i nie przewiduję zapuszczania się nawet na drogi szutrowe. Tylko i wyłacznie asfalt, raz lepszy, raz gorszy jednak zawsze asfalt:DJakie oponki proponuja wyjadacze??:D Ahia, jak w tym sprzęcie z suchą misą olejową sprawdza się poziom oleum w silniku?? Robi się to na ciepłym silniku?? Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 17 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2005 Dużo bardziej skomplikowany silnik i utrudniony dostęp do niektórych podzespołów. Niby się nie psuje.......... ale jak już.....to........... XTZ rulezzzzzzzzzPodzespół - tego nie robi sie w trasie ani czesto. Ryzy! Mówiąc, ze XTZ jest ma przewage przy serwisowaniu, jest duzo prostsza mam na mysli czynnosci serwisowa (a nie naprawy, remonty) czyli wymiana swiec, filtrów itd. W XTZ naprawde trzeba sie narobic, zeby dostac sie do tych elementow. Przykladowo, zeby zmienic filtr powietrza musze: 1 - okrecic gmole2 - odkrecic dekle (boczki)3 - okrecic siodlo4 - okrecic boczne owiewki z przodu5 - okrecic i zdjac zbiornik paliwa6 - okrecic i rozkrecic obudowe filtr powietrza.W XRV (zdaje sie) jest klapka na górze zbiornika która sie otwiera i wymienia filtr-zawsze to troche szybciej i prosciej :D (a swoja droga fajny patent-mozna jezdzic po glebokiej wodzie i to rozwiazania chcialbym miec w swoim motocyklu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Czekaj czekaj to może znaczyć tylko jedno....Africa jest lepsza od XTZ. Po całym dniu w trasie po pustyni Gobi w Africe odkręcasz pokrywę filtra wytrzepujesz go i masz z głowy a w XTZ ......... szkoda gadać. Ale ta Yamaha to marny motocykl zrobiła , ja nie mogę. Porażka, a ty na takim jeździsz.:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted: A tak BTW to w starszej Africe trzeba zdjąć boczek lewy pod siedzeniem, a jak masz kufry i bagażnik to może to być niemożliwe.Ja w poscie wyzej obaliłem twoja teorie a ty nic??? 8O 8O 8O Żadnej riposty??? 8O 8O 8O To do ciebie nie podobne. XTZ wybrałem swiadomie z jej zaletami i wadami. Po prostu dla mnie ma ona wiecej zalet niz XRV. Co do stelaży. Mam FIVE STARS i tez są kłopoty przy sciaganiu dekli (boczków-brrr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 XTZ ma dużą przewagę jeśli chodzi o serwisowanie, jest dużo prostsza. Po całym dniu w trasie po pustyni Gobi w Africe odkręcasz pokrywę filtra wytrzepujesz go i masz z głowy a w XTZ ......... szkoda gadać Dwie sprzeczne opinie. Moze sobie odpusc, bo zapominasz co piszesz. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Tak trochę zbaczając z tematu: no i nie jest to Suzuki;):D Przymierzam się do kupna Suzuki DR 650R za kilka miesięcy i naprawdę Suzuki jest taka zła? Coś nie tak z tą marką? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Tak trochę zbaczając z tematu: no i nie jest to Suzuki;):D Przymierzam się do kupna Suzuki DR 650R za kilka miesięcy i naprawdę Suzuki jest taka zła? Coś nie tak z tą marką? :?Ryzego ciezko zrozumiec, czesto nie wiadomo o co mu chodzi, a swoja droga - podobno Suzuki "najnizej stoi" z wielkiej czwórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zalezy w jakich modelach i w jakim czasie.Nie sadze zeby np teraz w klasie motocykli sportowych Suzuki `stalo najnizej`. Poza tym jednocylindrowy DR da sobie o wiele lepiej rade w prawdziwym terenie niz wszystki Afriki i Tenerki razem wziete.A te ostatnie sa oczywiscie o wiele lepsze na szosie.Ale to w takim razie nalezalo by je porownywac z nowym Vstromem, a nie DR.A Ryzy Kon tak mowi bo za mlody zeby pamietac wpadki Hondy, czy Kawy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Jeszcze jedno, nie mozesz sie z Ryzym zrozumiec, bo dla ciebie `serwisowanie` to obsluga, a dla niego naprawy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Y tego co ja pamietam to Yamaha wypuscila tylko jednogo "gniota" - XZ 550-chociaz w momencie premiery uchodził za bardzo nowoczesny, zycie go zweryfikowao i nie był zbyt popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 19 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Widzę, że coraz bardziej odchodzicie od tematu Tenery, bo kontynuujecie tutaj jakieś swoje potyczki z zakresu mechaniki motocyklowej itd:DFajnie się, to czyta, ale za bardzo mi nie pomagacie:DPonawiam pytanie: He he he he, no to wszystko jasne Teraz seria kolejnych pytań związanych z XTZ:D Jeszcze nie mam tego motocykla, ale juz się zastanawiam np. jakie opony mu załozyć. Takie,żeby były trwałe i legitymowały się stosunkowo dobrą przyczepnoscią i ceną :DWiem trudny kompromis,ale może jest osiągalny?? Na jakiejś niemieckiej stronie miłośnika Tenery wyczytałem,że Michelin T66, to najlepsze opony do tego motcykla:DSame ochy i achy. Ja jestem raczej szosowcem i nie przewiduję zapuszczania się nawet na drogi szutrowe. Tylko i wyłacznie asfalt, raz lepszy, raz gorszy jednak zawsze asfalt:D Jakie oponki proponuja wyjadacze?? Ahia, jak w tym sprzęcie z suchą misą olejową sprawdza się poziom oleum w silniku?? Robi się to na ciepłym silniku?? Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi