Skocz do zawartości

Virago 535

Gość jarson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przed ściaganiem trzeba zdjąć chromowane końcówki z końćów kierownicy - ale delikatnie z tym żeby nie połamać bo to plastik.

Po rozkręceniu przełączników przy manetce po prawej stronie sama zejdzie - wymiana jest banalnie prosta. Wystarczy tylko wyciągnąć cylinderki od linek i założyć na nową manetkę.

Niestety lewą trzeba ściągnąć - a z tym może być troszkę męczarni.

eee no jakoś poszło, nie było tak źle :) lewa -fakt się franca zapiekła ale koles sie zaparł troszke poczerwieniał i znalazł sie z manetka na scianie ;) :clap: :smile:

dzięki Pozdro.

to jak były manetki to ja zapytam o wał kardana.

chciałbym wymienić olej w wale kardana. Generalnie dzięki krasnalowi (dzięki) :icon_mrgreen: wiem jak to zrobić, ale nie wiem jaki zalać tam olej ;) więc jaki :icon_question:

ja w wakacje wymienialem u siebie olej w kardanie

kupilem olej w serwisie yamahy w ilawie

potem kumpel tez chcial wymienic i kupil na stacji orlen

zwykly olej przekladniowy.

wystarczy taki przekladniowy lub hipoidalny SAE 80, klasa wg API "GL-4"

lub uniwersalny olej hipoidalny SAE 80W/90

jak bedziesz wlewal nowy to zalej pod sam korek

pozdr

Edytowane przez mmm757

Na wymianę umów się z kimś jeszcze kto ma 535. Z reguły olej kupujesz w litrowym opakowaniu a do kardana wlewasz tylko około 200ml, więc butelka starczy wam na dwa moto na dwie wymiany :icon_razz: A i zawsze raźniej we dwójkę strzelić po piwku po robocie :wink:

tak skrzyneczke na glowe :icon_mrgreen: :)

Panowie prosze o troche ładu w tym watku, to jest temat dotyczący spotkania w Kletnie. Ciężko później przebrnąć przez tą masę spamu, aby doczytać się coś dotyczącego Kletna. Pozdrawiam sory za mój wtręt, ale sie zagubimy...

Panowie prosze o troche ładu w tym watku, to jest temat dotyczący spotkania w Kletnie. Ciężko później przebrnąć przez tą masę spamu, aby doczytać się coś dotyczącego Kletna. Pozdrawiam sory za mój wtręt, ale sie zagubimy...

Też się już pogubiłem nie tu miałem pisać....

Też się już pogubiłem nie tu miałem pisać....

Ale mi się dziś pier... tego ten tego...chyba się pójde przewietrzyć, a forum poczytam wieczorem...