Skocz do zawartości

Kierunek:___MURMAŃSK___

SebJaw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:D Witam wszystkich. :D

Ja i Monica planujemy sobie na lato 2005 trasę.

Wstępnie obraliśmy kierunek: Murmańsk.

Ma to wyglądać tak:

1. ŁÓDŹ

2. Kowno (LT)

3. Wilno (LT)

4. Ryga (LV)

5. Tallin (EST)

6. St. Patersburg (RUS)

7. Pietrozawodsk (RUS)

8. MURMAŃSK (RUS)

(15-21 dni)( :) 2900 km.)

Z Murmańska może "skoczymy" na jeden dzień na NordKapp (N).

Trasy powrotnej jeszcze nie ustaliliśmy.

(albo ta sama albo przez Norwegię, Danię, Niemcy albo inna... ...zależy ile kasy będzie.)

Zamierzamy zabrać namioty lecz nie koniecznie musimy z nich korzystać.

(zależy od tego jakie będą po drodze "noclegi" i za ile...)

Jeśli macie dla nas jakieś rady dotyczące tej trasy lub jeśli ktoś też będzie się wybierał w tamte rejony latem to piszcie...

Co o tym myślicie..?

Pozdrawiam.

SebJaw

Dokładnie o takiej samej trasie myślę, tak więc...jak nie wypadnie znów jakas głupia przygoda typu kradzież auta i jego wykup to się z Wami piszę, o ile oczywiście można.

Dobrze byłoby pojechać w czerwcu lub przełom czerwca i lipca bo są białe noce,

Za kołem polarnym nawet w lieto bedzie zimno, więc trzeba by się dobrze przygotować

Plan bardzo fajny, dokładnie o takiej trasie myślałem w ostatnim sezonie by zrobić ale w sumie nie było czasu na papierki bo okazało się, że do Rosji trzeba wizę, na Łotwę (o ile dobrze pamiętam) międzynarodowe prawko... no i trzeba by więcej kasy niż tyle ile my mieliśmy.

Powodzenia!

Chętnie bym dołączył ale nie będzie czasu (brak tak długiego urlopu) :D

Pozdrawiam

Wyatt

Gość BULLSON FOREVER

Hej. No widzę,że nie odwiodły cie nawet opisy moich przezyc w Rosji. Z zainteresowaniem przeczytam relację z podróży. POznasz na pewno wielu fajnych ludzi, ale wydasz kasy na "mandaty itp" więcej niż się spodziewasz. Ja jesli sie zdecyduje na powtórny wjazd do Rosji to pojde na całość i pojadę nad Bajkał (chodzi to za mną od jakiegoś czasu). Trzymam kciuki za Twoja wyprawę!!!

Za kołem polarnym nawet w lieto bedzie zimno, więc trzeba by się dobrze przygotować

Oj tak tak. Ja jadę w pierwszy piątek lipca 2005 przez Tallin i Oulu na Nordkapp a później wracam E6 przez (E10) Lofoty i Nynashamn do domu. Planowany koszt podróży 1T E ale namiot i zupki też biorę

• 4 tygodnie później...
Gość BULLSON FOREVER
trzeba na Łotwę (o ile dobrze pamiętam) międzynarodowe prawko...

Za prawko miedzynarodowe płaciłem we wrzesniu 2003 roku 25zł, wiec warto sobie zrobic jesli sie wyjezdza do "egzotycznych" czyt. wschodnich sasiadów. Nie dopatrzyłem sie na nim terminu waznosci wiec chyba jest wazne bezterminowo.

Czesc, no Seb widze ze ciagnie Was na wschod :))powodzenia i trzymam za Was kciuki.Ale te 2900 km to chyba tylko w-wa - murmansk i powrot, bo jesli planujesz jeszcze Nordkapp i powrot przez skandynawie to bedzie w sumie ok 7000 km.a to jest juz niezly wynik.

Ja raczej w tym roku zdecydowanie poludniowe kierunki - przelecze alpejskie i dluzszy wypad docelowo do grecji przez rumunie i bulgarie.To sa plany zobaczymy jak bedzie z praktyka, kto pojedzie i na ile czasu.