Skocz do zawartości

BANDIT 1200, MONSTER 900??

Gość Grabek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo ze jestem fanem Ducati , to koledze proponuje ZRX 1200, wyrywa asfalt jeszcze lepiej niz Bandit 1200, szczegolnie jak ma wydech np.D&D+zmienione dysze + filter powietrza:-))) .na Ducati trzeba amatora i jesli nie jestes zdecydowany to sobie daruj, by uniknac rozczarowan- tu nie moze byc lipy, albo jestes Ducatisti, albo nie:-))). Pozdr. Janek. P.S. Wczoraj testowalem z bratem ZRX 1200-2001 rok kontra GSXR 750-2002 rok, brat wygral- ale on wygralby ze mna na WSK, ale tez byl pod wrazeniem jak 1200 wyrywa z niskich obrotow:-))))).

a jezdziles b12? zdziwilbys sie jak on sie zachowuje po wymianie tego zestawu o ktorym piszesz (i paru innych rzeczy). nie podoba mi sie ta kwadratowa owiewka z przodu, i jest dla mnie jakis taki niezgrabny. ale nie ma co sie sprzeczać, niech każdy sam oceni i wybierze.

Banditem 1200 tez jezdzilem- jest odrobine slabszy no i hamulce ma slabsze, ale po zainwestowaniu paru zlotych tez niezle zapier....., o dziwo starsze Bandity sa deko mocniejsze ciekawe dlaczego??Janek.P.S. Standardowy Bandit 1200- 1998 ma co najmniej 106 KM spod kola, a juz 2002 ma 101 KM spod kola, dla porownania ZRX 1200 ma 113 KM spod kola- porownanie wg. Motorcyclist, Cycle World, Motorcycle Consumery, 2Trochoi - oczywiscie porownywano motocykle standardowe.

Pewnie tak. Bardziej podoba mi sie ZRX 1200- ale to z sentymentu do lat mojej mlodosci gdy w amerykanskich wyscigach Supermotocykli wygrywal Eddi Lawson- mialem w Internacie na scianie taki zabojczy plakat z Eddim i Kawasaki Z1-900, od mego kuzyna z Hameryki:-))) , o ktory boje toczylem z kierownikiem internatu(starym betonem partyjnym- nie mogl scierpiec roznych imperialistycznych akcentow). Szkoda ze ten plakat nie przetrwal do naszych czasów.Janek.P.S. Łza sie w oku kreci jak sobie przypomnę, jak na starej Wsk udawałem Eddi Lawsona goniacego" Wayne Raineya "na zdezelowanej Mz-ecie:-))))

w sumie to Monstera 900 należało by porównywać z Banditem 600 Porównanie V2 z R4 o wiekszej pojemniści mija sie z celem bo V2 z definicji jest na przegranej pozycji. Taka jest jednak zasada i z tego powodu przez wiele lat w WSB startowały V2 do 1000ccm i R4 do 750ccm. Porównanie V2 i R4 i tej samej pojemności daje przewage V2 jedynie w masie i przez to łatwości prowadzenia. Osiągi zawsze będą przemawiały za R4.