BANDIT Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam mam nastepujące pytanie czy aby przerobic zwykły stykowy zapłon w mzecie wystarczy zamontowac tylko takie ustrojstwo ?? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=35763420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam! Z zamieszczonego tam schematu wynika, ze tak. pozdr.Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam, o ile dobrze rozumiem jest to moduł, który nie zastępuje przerywacza tylko co najwyzej kondensator. Podobno poprawia on napięcie dostarczane wiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 (Przepraszam coś mi sie klikło przypadkiem). Podobno poprawia on napięcie dostarczane do świecy, jest lepsza iskra i nie wypalają się styki przerywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Aby przerobic zwykly stykowy zaplon na elektroniczny, musialbys oprócz tego modulu zainwestowac jeszcze w impulsator. Ale zastosowanie tylko tego modulu moim zdaniem i tak juz poprawi dzialanie inst. zaplonowej. PozdrawiamPazdi/Nazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zamiast kupować nie_wiadomo_co, zajrzyj na stronę http://www.republika.pl/digitech2/mz.html Andrzej produkuje te moduły od ładnych paru lat i ma w tej kwestii ogromne doświadczenie. Jak widzisz moduł STS11 do MZ jest nawet tańszy od tamtego na allegro. Poza tym zawsze możesz skorzystać z serwisu gdyby udało Ci się spalić moduł (sprawdzając iskrę bez świecy w fajce lub bez kontaktu świecy z masą wtedy energia iskry zostaje uwolniona w podzespołach modułu... -> dym). Z zapłonami Digitech jeździ już sporo osób i są to układy sprawdzone i chyba nawet łatwiejsze w montażu (mniej przewodów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Witam. Skoro mowa o modulach zaplonowych to tez cos napisze... Wlasnie niedawno kupilem ten modul ( http://www.republika.pl/digitech2/spis.html) ) i mam pytanie do was: czy ktos z was ma taki modul zalozony u siebie ? jak sie sprawuje ? moze ktos moglby napisac jak sie sprawoja w praktyce ? sowojego narazie nie moge przetestowac bo pogoda na to nie pozwala ... :) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Ja posiadam ten moduł i jestem z niego zadowolony silnik łatwiej odpala równiej pracuje na biegu jałowym, wogule iskra jest mocniejsza i bardziej stabilna. ale niestety jestem zmuszony sprzedac ten moduł bo planuje sobie kupic cały zapłon elektroniczny a on nie bedzie współpracował z tym modułem, ale to nie zmienia faktu ze warto było kupic ten moduł bo silnik naprawde lepiej pracuje. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi