EnduroMax Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 Witam.Pisze w sprawie montowania zawieszenia od Mz do Simsona. W tym problem że mój simson ma zawieszenie zepsute więc planuje zmienić je na mz-towski. tylko jak jest z pólkami czy bede musiał wkładać Półki od mz czy mogę zostać przy simsonowych.Kolejny problem to hamulce. sądzie że od etz 250 będą dobre ;)Odpiszcie tylko na ile to możliwe i czy ma sens. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 sądzie że od etz 250 będą dobreJezeli dzialaja sprawnie przy wadze ETZ to simaka ci nie zatrzymaja ? :| Co do reszty - nie wypowiadam sie. Ale pomysl ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 JA planuję od MZ z tarczówką wstawić do jawki prrzy gruntownym tuningu ... a co do lagów to napewno mają większą średnice ( są gróbsze) i będziesaz pradwo podobnie musiał zmieniać wraz z półkami ...co do chamulca jak dasz z tarczą to spokojnie Stoopie ci uda sie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 Zawieszenie podpasować może się udać, ale nie będzie spełniaś swojej roli (amortyzować) porównaj masę Simsona i MZ, poza tym nie wiem czy długość będzie pasowała, no chyba że chcesz zrobić na "easy ridera" ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 ...co do chamulca jak dasz z tarczą to spokojnie Stoopie ci uda sie Hehe, na moim skuterze da się na seryjnym bębnie, ale niestety tylko przy prędkościach poniżej 35-40 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 Stoopie da sie zrobic nawet i w J. mustangu :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 Stoopie da sie zrobic nawet i w J. mustangu :mrgreen:No pewnie, tylko musi mieć dobry hamulec. Statystycznie jak się ogląda simsony, jawki itp. to 9/10 nie ma znikomy przedni hamulec lub wcale go nie ma :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 24 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 ....sory że się wtrące do mojego tematu ;)......Ale mi chodziło o mozliwość założenia zawieszenia a nie robienia stoopie.Po prostu chce wiedzieć jak z pólkami główką ramy a chamulce to tak pobocznie. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 24 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 No to wszycho zależy od wymiarów .. a że troche siedziałem w przodzie od Mz .. to nieco wiem... a więc tak główka ramy simsona jest krótsza i albo byś musiał przespawać główkę ramy albo dospawać pierścień ( tulejke na starą główke ) albo pokąbinować z dolną półką od Mz ty żeby skrócić główną rórke to co wchodzi w główke ramy .. dróga opcja załatwić póółki od jakiegoś innego motoru byle by pasowały do simsonowskiej gówki i wtedy lagi włożyć do tych półek .... można by pokombinować ale to już z materiałem . tak na oko to niepowiem Pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz_ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Dospawywanie nowej główki ODRADZAM bo to porządnie osłabi rame. Osobiście też myślałem o założeniu do Sima lag od MZ tyleże mi chodziło bardziej o hamulec jednak moim zdaniem do Sima przydałoby się troche sztuwniejsze zawieszenie. Szczególnie jeżeli Simak_enduro jeździ po terenie. Ja swoim Simem jeżdże głównie po ulicach i często jest ono (wg. mnie) za miękkie. Komfortowe może i jest (tylko na równej drodze) ale jeżeli wjedzie się w teren lub zaczyna ostrzej hamować to poprostu wysiada. Radzę Ci umówić się z kimś kto ma MZ (np. z forum), wziąć sufmiarke i pojechać i pomierzyć wszystko. A jeszcze jedno. MZ i Simsony mają podobno taką samą piaste (to gdybyś chciał wstawić tarczowy hebel :) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aBa Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Da się wstawić.Mój qmpel miał przód w simaku i nic nie przerabiał,ale zrezygnował z niego,bo "troszke" przód był za wysoki.Może by wstawić jeszcze z tyłu jakieś sprężynki??Wtedy by można było szaleć. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz_ Opublikowano 5 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2004 Albo skrócić sprężyny z MZ do długości tych w Simku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi