Jump to content

Zakup motocykla z Niemiec a deklaracja PCC

Recommended Posts

Witam Was drodzy kierowcy jednośladów.

Wczoraj udało mi się zakupić pierwszy motocykl. Od sprzedającego dostałem umowę kupna- sprzedaży "na Niemca" do wypełnienia w własnym zakresie. Tutaj rodzi się moje pytanie - na umowie jest niemiecka miejscowość X, jak w związku z tym zadeklarować miejsce dokonania czynności cywilnoprawnej (poz. 22 PCC-3)?

Z góry dziękuję za pomoc. 

LWG

jak badania są młodsze niż rok to (teoretycznie) nie potrzebujesz ich robić. Choć niektóre urzędy, niezgodnie z prawem, żądają badań. Niemieckie badania są ważne 2 lata, polskie rok, więc jak niemieckie są poniżej roku, to mają być ważne w Polsce do rejestracji. 

A miejsce wpisz jakie chcesz, logicznie by było wpisać miasto z briefu i masz z czapki. Nikt tego nie sprawdza i tak. 

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

10 minut temu, Buber napisał:

logicznie by było wpisać miasto z briefu 

Ta, tyle, ze Brief'u niema juz od 18 lat !  🤣

Chyba, ze byl ponad 18 lat wymeldowany !  🤣

.

Edited by ks-rider

Kwestia słownictwa. Wpisz miasto z dokumentów właściciela.

A ty KS, zamiast jak zwykle tylko pie**olić kocopoły to byś pomógł. Chyba że to za duże oczekiwania?

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals