Marekmrf Opublikowano Niedziela o 21:51 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:51 Cześć Juz 4 raz w 2 miesiące łapie kapcia w tylnim kole Pierwszy raz złapałem gume pod domem po 3 miesięcznej przerwie gdy cały ten czas stał na podnośniku, następne 3 razy kilka kilometrów od domu Dzisiaj złapałem gume na kostce brukowej u kumpla Do opony nie wbił się żaden gwóźdź lecz za każdym razem pęka sama z siebie Wulkanizator sprawdzał czy żadna szprycha nie wystaje w feldze ale nie widział nic niepokojącego Dzisiaj zamówiłem nową opone i dętke Problem dotyczy chińskiej maszynki mrf 140 rc big Co może być przyczyną i jak moge temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano Poniedziałek o 08:33 Administrator Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 08:33 Może zmień tę taśmę ochronną wokół felgi wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano Poniedziałek o 11:51 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 11:51 w przypadku kombo opona/dętka, jak nie ma gwoździ czy czynników zewnętrzych to może być pęknięta opona od wewnątrz. Na dziurze to pęknięcie się rozwiera, dętka pod ciśnieniem chce tam wejść, koło zjeżdża z dziury, pęknięcie "szczypie" dętkę i masz dziurkę. W takiej sytuacji tylko wymiana opony pomoże. Sprawdź czy opona ma pęknięcia od wewnątrz. Tylko to trzeba ją naciskać, żeby ewentualnie się "otwarły". 1 Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi