Gość NewBiker Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam !Piszę ( jak wiele osób tutaj to robiło ) w sprawie motocyklu dla nowicjusza. Zastanawia mnie parę spraw. Mianowicie, dla przykładu porównywaliście motory Hondy MTX i Yamaha DT. Zależy mi na motocyklu raczej jakaś 80 więc sądzę że jeśli uprę się i znajdę używany to nie wybulę dużo kasy...Jeżdżę na Simsonie i myślę że 80 byłaby w sam raz, bo nie potrzeba prawka na motocykl. Zastanawia mnie tylko czy takie coś byłoby dobre ? Czy taka maszynka nie hałasuje jak komar bbbbbZZzzZZZZZZZZZzzz ? ;) Hmmmmmm.......zapomniałem reszty pytań ... ;) dopiszę jutro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NewBiker Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 OOOOO właśnie...czy mógłbym 125 zarejestrować na motorower ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 No z tą 125 na motorower to mógłby być już problem, na pewno nie uda Ci się jej zarejestrować, ale jeździ trochę takich po naszych drogach, z tym, że są to juz na prawdę konkretne "wałki", a co do 80 to miałem kiedyś dt 80 (z cylindrem 110 rozwiercanym na 116) i nie chodziła jak żaden komar, jak na dwusuwa miała świetny dźwięk, szczerze polecam DT, bo jest bardziej popularna od MTX i łatwiej o części!!! P.S. zwykłej 80 też juz się raczej nie uda zarejestrować na motorower chyba, że masz znajomości. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 myślę że 80 byłaby w sam raz, bo nie potrzeba prawka na motocykltrzeba miec kategorie A lub A1 poszukaj w dziale enduro, tam znajdziesz pełno tematów o dt i mtx. no fakt, dt-ka Czmiela chodziła całkim fajnie ;) Newbiker przeczytaj mój opis :mrgreen: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 Dwusuw niestety nigdy nie będzie miał dźwięku przyjemnego dla ucha... zwłaszcza tak małej pojemności ;) Tak więc jeżeli to ma być jedyne kryterium to odczekaj aż zrobisz prawko i pomyśl o jakimś czterosuwowym motocyklu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NewBiker Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 Eh...no cóż, jakiś większy motorek to dla mnie niestety nie teraz. Kiedyś jak usamodzielnię się na dobre, ale i przykrości mojemu Ojcu nie chcę robić. Jest uprzedzony do motocyklów ze względu że jest lekarzem i widział b. dużo osób po wypadkach. Taka 80.....jest do zaakceptowania ;) a opis widzę, ile kolega chciałby za tą Yamahe ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 13 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2004 Dwusuw niestety nigdy nie będzie miał dźwięku przyjemnego dla uchano niby tak, ale mogą byc lepsze i gorsze np RS albo NSR brzmią dużo gorzej niż dt 125. wystarczy tylko żeby miała orginalny wydech, a nie jakis tuningowy przelotowy(zamknięty czy jak kto go tam zwie). dt 80 też ładnie chodzi na orginale. no i nie moge sie zgodzic bo crossy wydobywają trochefajnego dzwięku ale to jest moja opinia :mrgreen: ;) opiswidzę, ile kolega chciałby za tą Yamahe ?wysłałem Ci odpowiedz na PW Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Dwusów też może mieć fajny dźwiek np: moja była DT, chociaż z czterosuwa łatwiej wydobyć ładniejszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 7 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2004 jezeli ktos chce sie w to bawic to da sie zarejestrowac 125 na motorower, np majac honde nsr 125 zalatwiamy dokumenty z hondy nsr50, przebijamy numery silnika i ramy i mamy 125 na motorower... jezeli komus sie chce to moze tak zrobic, pozdro 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 9 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2004 pisałem już wyżej cos o wałkach :DDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 zalatwiamy dokumenty z hondy nsr50 A takie dokumenty załatwiamy od osoby której buchneli moto i ty sprzedajesz wtedy swoje dokumenty tej osobie która buchnela jakas 125 i za 5 dni tamta osoba potrzebuje (tzw ma zamówienie na nsr 50) i kroi tobie sprzeta błędne kolo sie zamyka pomagasz tylko złodziejom :!: :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi