Skocz do zawartości

Ulubione kawałki drogi

Gość spiwor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Cześć!

A ja mam taką miłą traskę na popołudnie jak wracam z pracy:

Puszczykowo - Rogalin - Śrem - Jaszkowo - Żabno - Mosina - Jez. Góreckie - Puszczykowo

Jest to około 50 - 55 km Fajne zakręty i puste drogi.

Pozdrawiam

Dyzio

Zrobiliśmy ją z Sieckim ostatnio (no może nie do końca całą, bo już noc była) - po drodze kolacja w restauracji Pod Dębami w Rogalinie (wyśmienite męso z sarny). Sympatyczna traska, ale trafiliśmy na spory ruch. Fajnie było natomiast na tych zakrętach nocą - heh, ja na długich, Siecki za mną na krótkich (ojjj, to było dla niego wyzwanie)

Nota bene: na wspomnianym odcinku między Rogalinem a Mosiną latem ubiegłego roku zginął:

Dominik

lat ok. 30

Na Ducati Monster

Mieszkający pod Poznaniem

Gdy to czytałem w jakimś poście, miałem wrażenie, jakbym oglądał swój nekrolog na ekranie monitora... Do dziś nie wiem, czy jest to jakaś forma ostrzeżenia...

jest wiele dróg które lubie

ale najbardziej mam w panieci droge na Wegrzech

niepemietam miedzy jakimi miejscowościami

droga miała ponad 60 kilom.. i było tak

prawo lewo góra dól isry sie sypały z centralnej podstawki

a do zamkniecia opony brakował mi centymetr

do dzis chwale sie poprzycieranymi glanami

ale jazda

pasarzerka kupa bagazu i ciasne winkielki

przydało by sie cos mocniejszego niz GS oj przydało ;)

ciasne winkle to jest to

www.sokolriders.com

--- jezdze bo lubie ---

• 2 tygodnie później...

Witam

Kotlina Kłodzka, zachodnia Słowacja, północne Czechy czyli ogólnie góry, serpentyny, potoki, przepaście, las, skały, ruiny zamków...

Wolę boczne, dzikie, leśne drogi nie wiadomo dokąd prowadzące niż gnać przed siebie w otoczeniu industrialnym, wśród puszek mnie wyprzedzających :)

Pozdr

trasa z wrocka na opole jest wygodna i można potestować sprzęt. ale trzeba wybrać czas, gdy jest mało aut, bo w normalnych godzinach kierowcy aut nie nadązają zjeżdzać na prawy pas. za rzadk patrzą we wsteczne lusterka. Ja też lubie trasyt na Ostrów z wrocka, byle tylko wydostać się z miasta, a dalej przez borową, dobroszyce, grabowno, twardogórę... albo w oleśnicy na miodary i też przez las. A koło Kościerzyny, Bytowa i w tamtych rejonach w ogóle są super trasy, jak koleżka napisał: długie zakręty i długie proste, lewo prawo, góra, dół, lasy i piękne widoki. Piknie. Jak jechałem do Łeby, to widziałem to wszystko. Ja z wrocka lubię pojechać do Szklarskiej Poręby, drogą A4 (autostrada) do zjazdu na Strzegom, dalej drogą do Jeleniej G. która zazwyczaj nie jest bardzo zatłoczona. A w Szklarskiej np. kawa i ciacho i znowu piękne widoki. Mozna też stamtąd dalej, przez Jakuszyce zrobić rundkę czeską stroną do przejścia na przełęczy Okraj i wrócić przez Kowary... albo dalej, do Nachodu i Kudowy. Jak się będzie ktoś chciał wybierać na takie trasy w ciepły dzień - niech da znać. pozdrowienia