Michasiek Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 czesc, mam do was panowie pare pytan :Pna motorach nie znam sie wybitnie, do tej pory jezdze sobie rekreacyjnie na komarze z 1976r ale w cudownym stanie hehe.. zapala za pierwszym kopem :P no ale nie o tym zbieram kase i planuje sie przesiasc na cos bardziej "wykwintnego", z duchem sportowym. chcialem, zeby i to to bylo ladne sportowe z wygladu, i zeby nie było przysłowiową pyrkawkąwiec szukalem szukalem i znalazlem cos co mi wpadło w oko, mianowicie SUZUKI GS 500 teraz mam do was pare pytań odnośnie tego motorku. widzialem ze takie starsze modele tego bike'a mozna dostac do 5000-6000zl w polsce, z niemiec moze i taniej. moze wypisze odrazu pytania jakie mnie nurtują, a wy jak tylko dacie rade to mi pomożecie ew. doradzicie: ... jako iż okrutnie podobają mi sie masywne motory sportowe, budzące respekt rykiem silnika i wygladem (oczywiscie z umiarem:) ) wiec: 1. czy takie suzuki występują w wersji z owiewkami jak u sportowych czy tylko reflektor? 2. czy takie suzuki - z reflektorem - można jakoś przerobić, co by miało przednią owiewkę jak u sportowych modeli ? 3. czy mozna do tego motorka wstawic tylnia grubą oponkę.. ? 4. to samo co wyżej, tylko że wymiana tłumika ? ogolnie... chodzi mi o jakis dobry, ladny motorek wygladajacy sportowo lub taki ktory mozna przerobic na sportowo wygladajacy. Moze wy znacie cos innego ? A bo bym zapomniał.. co sądzicie o motorkach o pojemnosci 125ccm ? aprilia, honda czy cos takiego tez wygladajacego sportowo :P 125 to chyba nie za wiele ? no nie wiem.. help :P pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorillaz Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 Ja na twoim miejscu zastanowil bym sie nad GPZ 500. Tam juz sa jakies owiewki, i ogolnie wg mnie jest lepszy od Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 odpowiadam: 1. tak, występuje - GS 500 F2. nie wiem, ludzie różne pomysły mają3. tak, można zmienić na szersą oponę i ... trafić w drzewo4. można a nawet należy! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 1. czy takie suzuki występują w wersji z owiewkami jak u sportowych czy tylko reflektor? Tak wersja z owiewkami np. Five Stars 1. tak, występuje - GS 500 F Za 5-6 tys.zł 500 F nie kupi :mrgreen: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 http://pantablo500.tripod.com/Na tej stronie jest lista cudów jakie można zrobić w GS. Modyfikacji jest całkiem dużo, więc jest z czego wybierać. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 Opona na tył to chyba max 140, ale jak kolega taką kupował do swojego GSa to mu odradzano... Tłumik sportowy można założyć, tylko wiąże się to z dodatkowymi kosztami. O GSie już duuuużo było na 4um, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 Bry, Opona na tył to chyba max 140, ale jak kolega taką kupował do swojego GSa to mu odradzano... . Ja mialem 140/80, ale to nie byl dobry pomysl. Testowalem tez GSa z guma z tylu 150/70. Pytanie tylko: po co :?: Jezdze na zalecanej (130/70) i prowadzi sie duuuzo lepiej. Co do tlumika niech sie Pawel wypowie :P Moj choc 'prawie' fabryczny gada wysmienicie :mrgreen: Owiewki - faktyczie mozesz zanabyc wersje z owiewkami five stars. Niektorzy to lubia, ale ja wole bez :P Ewentualnie cos, co mi chodzilo po glowie to mikroowiewka w stylu street fighera, ale poniewaz jeszcze nie wiem, czy nadal bede dosiadal mojego GSa w przyszlym sezonie, wstrzymalem sie z przerobkami. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 ale przeciez GSy sa chlodzone powietrzem a ztego co wiem przy kupnie kompletu owiewek Five Stars, wcale nie dodaja do tego chlodnicy? I co teraz? Motocykl ma duzo gorsze chlodzenie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 Motocykl ma duzo gorsze chlodzenie...? Wątpię żeby po założeniu tego typu owiewek spadła skuteczność chłodzenia silnika. Tym nie ma się co przejmować. Nalezało by się zastanowić ile korzyści niesie za sobą założenie takiego pakietu :mrgreen: Z drugiej jednak strony, po co okładac plastikiem nakeda :?: Dla mnie to troche bezsensowne, wtedy ten golas nie ma juz klimatu i elegancji rasowego nakeda.Lepiej od razu kupić cos fabrycznie obłozonego hektarem plastiku, jakiś sport lub sport-turystyk :mrgreen: A nakedy niech pozostana nakedami, bo w czystej formie sa najpiękniejsze :mrgreen: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 o tu np jest wersja z owiewkami i oryginalnymi a nie dorabianymi http://allegro.pl/show_item.php?item=33929221Ale nawet z malucha po tuningu nie zrobi sie BMW :P - a gs-ka wyglada najlepiej taka jaka jest w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michasiek Opublikowano 4 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 Panowie, dzieki wszystkim za odpowiedzi :P Jesli chodzi o owiewki, to chodzi mi tu głównie tylko o przód, boki nie muszą być osłonięte (nie wiem jak sie to nazywa profesjonalnie) cos, zeby zmienic ten reflektor przedni :Pmoze cos takiego jak :http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=33579770albocos podobnego do tego (taka przeróbka):http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=34171486 jeszcze raz dzieki za odpowiedzi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 moze cos takiego jak : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=33579770 albo cos podobnego do tego (taka przeróbka): http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=34171486 A takie ładne były te motocykle w orginale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michasiek Opublikowano 4 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 znalazlem fajny sklep, tylko troche drogi :P http://www.whaccessories.com/GS500Accessories.htm jest jedna ladna owiewka ta czerwona.. po 480$ Hesa Fairing Typ6 heh :P cóż.. trzeba zbierac kase na motor, reszta potem :P dzieki za wszystko :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 Jak koniecznie chcesz coś z małym silnikiem (na pierwsze moto) ale z owiewkami, to pomyśl jednak o GPZ500 (owiewka na górę i pług - boki gołe). Z drugiej strony, musisz sobie zdawać sprawę, że nawet przy glebie parkingowej owiewki to dodatkowy koszt napraw... zwłaszcza, że jak piszesz nie masz "full kasy na moto" tylko jesteś ograniczony z budżetem. Jak chcesz GS-a, to go kup, ale golasa i nie inwestuj w niego. Jak lubisz "plastikowe" klimaty, to za rok zmienisz go na coś "poważniejszego" (np. CBR600, ZZR600, FZR600 czy GSX600). A zmienisz na pewno, bo jak się do motocykli nie zrazisz, to szybko Ci zabraknie "emocji". I wtedy będziesz miał pełnowartościowe "sportowe" moto, a nie jak już koledzy napisali "tuningowanego" malucha... (no powiedzmy "poloneza"). Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulux Opublikowano 4 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2004 Ciekawa ta strona i fajne akcesoria.Moze nie potzrebnie sprzedzawalem swojego GSa :P :P Ale zawsze mozna kupic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi