hofcia Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja Witam kupiłem yamahe dt80 tydzien temu i po kilku h miałem mały upadek przy niewielkiej predkosci 10-15km/h , z motory wylało sie troche oleju , pozbierałem sie odpaliłem i pojechałem dalej. Po kilku km yamaha zgasła, ale udało sie odpalić, po 500m zgasła i juz jej nie moge odpalić dodam ze odpalałem ją na pych bo kopke zrobie dopiero w tym tyg. co mogło sie rozwalić ? nagle traciła moc podczas jazdy az zdechła całkiem i nie odpala... helpppp nowy nabytek a juz stoi nie jezdzony i szał mnie bierze bo już bym pojezdził , czy ktoś miał coś podobnego ? pyt2 czy wie ktos ile ohma powinna pokazywac cewka na wejsciu i wyjsciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja Szal cię bierze, powiadasz? To ile tego oleju się wylało a ile dolales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hofcia Opublikowano 15 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja W dniu 13.05.2024 o 14:14, jonaszko napisał: Szal cię bierze, powiadasz? To ile tego oleju się wylało a ile dolales? Wiesz co wylało sie z 2 setki ( olej był jeszcze w zbiorniku) wczoraj rozebrałem góre okazało się że tłok wytarty i pierscienie staneły, dziwny zbieg okolicznosci... mam drugi silnik podmienie góre i zobacze czy odpali... orientujesz się może ile kompresji powinien pokazac barometr w tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Wylał się olej z dozownika i zatarles silnik. To nie zbieg okoliczności, ani nieoczekiwana koincydencja, a prosta zależność: przyczyna i skutek. Pomiar ciśnienia sprężania wykonaj manometrem. Barometr i higrometr zostaw w spokoju. Kompresja powyżej 6 bar będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi