hofcia Opublikowano 13 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Witam kupiłem yamahe dt80 tydzien temu i po kilku h miałem mały upadek przy niewielkiej predkosci 10-15km/h , z motory wylało sie troche oleju , pozbierałem sie odpaliłem i pojechałem dalej. Po kilku km yamaha zgasła, ale udało sie odpalić, po 500m zgasła i juz jej nie moge odpalić dodam ze odpalałem ją na pych bo kopke zrobie dopiero w tym tyg. co mogło sie rozwalić ? nagle traciła moc podczas jazdy az zdechła całkiem i nie odpala... helpppp nowy nabytek a juz stoi nie jezdzony i szał mnie bierze bo już bym pojezdził , czy ktoś miał coś podobnego ? pyt2 czy wie ktos ile ohma powinna pokazywac cewka na wejsciu i wyjsciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 13 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Szal cię bierze, powiadasz? To ile tego oleju się wylało a ile dolales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hofcia Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 W dniu 13.05.2024 o 14:14, jonaszko napisał: Szal cię bierze, powiadasz? To ile tego oleju się wylało a ile dolales? Wiesz co wylało sie z 2 setki ( olej był jeszcze w zbiorniku) wczoraj rozebrałem góre okazało się że tłok wytarty i pierscienie staneły, dziwny zbieg okolicznosci... mam drugi silnik podmienie góre i zobacze czy odpali... orientujesz się może ile kompresji powinien pokazac barometr w tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Wylał się olej z dozownika i zatarles silnik. To nie zbieg okoliczności, ani nieoczekiwana koincydencja, a prosta zależność: przyczyna i skutek. Pomiar ciśnienia sprężania wykonaj manometrem. Barometr i higrometr zostaw w spokoju. Kompresja powyżej 6 bar będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi