Tuffnels Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Witam, kiedyś miałem Yamahe Majesty 400, mogłem z książki dowiedzieć się wszystkiego, jaki olej gdzie idzie, momenty dokręcenia wszystkich śrub, a tu ? Wielkie nic. Jakaś tajemnica czy co ? W mojej książce jest tylko jaki olej do silnika i tyle, brak informacji o oleju do przekładni tylnej. W serwisie powiedzieli mi przekładniowy 85W90, na Youtube wszyscy leją 10W30, zgłupiałem. Gdzie są te wszystkie informacje, nawet niema z jaką siłą dokręcić korek spustu oleju czy śrubę w kole, podstawowe informacje. Gdzie je zdobyć ?? Numery części i schematy znalazłem na sklepie https://www.bike-parts-honda.pl/ Ale mnie interesują Niutonometry wszystkich śrub i olej w przekładni tylnej z wiarygodnego źródła. Ten ASO serwis w którym byłem to kabaret, nawet nie dokręcili korka spustu oleju, rano plama oleju pod motorem, dokręciłem na 25NM. Proszę o serwisówkę, czy ktoś ma ? Może być nawet ze starszego modelu, NSS300. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Te informacje sa w service manual, a nie w owners manual, ktory najprawdopodobniej masz. Trynd jest zeby ze wszystkim biegac do serwisu, stad taka polityka firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Honda od kilku lat do silników w skuterach zaleca 10W30 z normą JASO MB a do przekładni 10W30 ale z normą JASO MA2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Czy ktoś wie skąd można ściągnąć ten service manual ? Do mojego NSS 350AR albo do NSS300 w sumie to podobne moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 To chyba za nowy motocykl zeby manual udalo sie sciagnac. Za to znalazlem taki do wersji 300: https://drive.google.com/file/d/1345IcJ9jR-zzjd21Sh2BzI_PuzvrXy-W/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Bardzo dziękuję, ściągnąłem sobie to i na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuffnels Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Chciałbym jeszcze dodać dla kogoś kto by chciał wiedzieć. Odpisali mi z centrali z Warszawy na temat oleju w tylnej przekładni: " Dziękujęmy za kontak z Honda. Producent przewiduje do przekładni w NSS350A model 2024 olej o następujących właściwościach: - Lepkość: 10W30 - Standard JASO T903: MB - Klasyfikacja API: SG lub wyższa W ofercie Honda olej HGO 10W-30 MA ENG OIL n/k 08232-M99S1LHE, spełnia powyższe wymagania. Olej jest dostępny we wszystkich ASO MC Honda. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi