Skocz do zawartości

BMW K75 co to warte ?

Rekomendowane odpowiedzi

A jak wyglada ochrona przed zimnem / wiatrem / deszczem za ta owiewka?

Bo moja w modelu S jest raczej do niczego. To juz Honda lepiej chroni tym swoim rozszerzonym zbiornikiem i kawalkiem plastiku zamiast szyby. Poza tym twoje rece sa schowane, a moje na wierzchu - to duza roznica.

W deszczu na szczęście nie miałem okazji ale 11go mieliśmy +6 zaledwie.

Było na prawdę OK. Myślę że dobre 3h musiałbym jeździć zanim poczułbym zimno. Spokojnie chowa się człowiek za szybą, ręce (rękawice) osłonięte wystającymi lusterkami a nogi za owiewką dodatkowo czują ciepło z silnika. Tak na prawdę jedynie stopy/buty są nie osłonięte i w razie zimna czy deszczu to najszybciej odczuje.

Yamahą w takiej temperaturze - w życiu.

• 1 miesiąc temu...
W dniu 12.09.2025 o 07:38, Piasek80 napisał:

Opony już jadą do mnie. Koniec sezonu "służy" bo 530zł wyszło za obie. Tył Maxis, przód Barum. Chromy spróbuję zreanimować filcowymi tarczami polerskimi i jakimi pastami do chromów... zobaczymy.

Za te opomy, to bym Cie wybatozyl ! ! ! 

komplet od jednego producenta ! 

🙂

Nowe to nowe. Nie marudź ! 😉

A prawda była taka że z Maxisa nie mieli przedniego rozmiaru a z Baruma za tył chcieli 120zł drożej i to jeszcze za DOT z początku 2024. 2 letnia prawie. Z resztą w "markowych" lepiej nie było. Conti, Pirelli czy inny Dunlop. Nie dość że drogo to jeszcze wszystko 2-3-letnie leżaki magazynowe albo mix. Przód świeży a tył 3-lata. W ogóle dużo firm "specjalizuje się" w takich mixach. Jedna opona jest świeża i w dobrych pieniądzach, ale jak zapytasz o kpl to druga jest leżak

Edytowane przez Piasek80

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Zrobiłem wczoraj tripa, 335km. Połowa dystansu to eSki i nawet autostrada się załapała na 30km. Przelotowa tak w przedziale 100-130km/h. Parę momentów było że i 140 na blat wbiło ale mocny wiatr przeszkadzał. Jeszcze jadąc na zachód miałem go częściowo w plecy - z boku a częściowo mocno z boku że moto w pochyle szło tak w drodze powrotnej pół biedy jeszcze jak centralnie pod wiatr. Najgorszy był kierunek centralnie-boczny gdzie wdzierał się z boku owiewki i kur... szarpało mną jakby ktoś za kurtkę ciągnął. Pomijając że huk w kasku 2x większy od razu.

Ale mimo to spalanie z dystansu wyszło 5,61/100km co uznaję za wynik bardzo oszczędny jak na warunki drogowe i tempo jazdy.

I z moto-policją miałem nawet spotkanie 🙂 ale rutynowe - tylko kontrola uprawnień no i standardowe klepnięcie tablic do baz danych. Pogadanka o moto obowiązkowa 🙂. Oni też na BMW ale R 1250RT - jakie bodaj od 2 lat nowe dostają.

Z wyjazdu na wyjazd coraz lepiej się na tym czuję. Nic nie męczy, nic nie cierpnie, kask bym musiał trochę stuningować bo za mocno mi gębę ściskają te poduszki "policzkowe".

Czas... żeby tylko był czas aby tym jeździć.

• Dzięki! 1

W dniu 15.11.2025 o 22:03, Piasek80 napisał:

Tak na prawdę jedynie stopy/buty są nie osłonięte i w razie zimna czy deszczu to najszybciej odczuje.

Mysle, ze Gore-Tex'owe kapcie rozwiaza problem !

🙂