Bartek2114 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Witam Posiadam Ktm sx 125 2015 na nicasilu sel tłoka C i mam parę pytań. Co ile zmiana tłoka ? Czy jeżeli zmieniam tłoka to co musze zrobić z cylindrem ? Ile sel tłoka mogę maksymalnie zmienić i co potem z cylindrem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Co to znaczy "sel tloka"? Jezeli to selekcja tloka to musi ona odpowiadac selekcji cylindra, wsadzajac tloki z innej selekcji mozesz doprowadzic do zatarcia lub spadku mocy. Przy wymianie tloka nic nie robisz z cylindrem, bo nie sadze zeby jakis zaklad mial diamentowa glowice honownicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2114 Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 A jak sprawdzić selekcje cylindra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Średnicówką Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Ktora potem mierzymy mikromierzem. Oczywiscie takie narzedzia znajdziesz raczej w zakladzie zajmujacym sie obrobka mechaniczna silnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 (edytowane) Ktm na nikasilu, jak nikasil jest dobry, to wymieniasz kolejny tłok wg. wskazówek jak Koledzy podpowiedzieli, jak nikasil wytarty, ma rysy, wżery, rowy jak na Marsie- wymieniasz cylinder z tłokiem w komplecie... wytarty nikasil niektórzy wysyłają do Czech celem nałożenia, nowej warstwy, ale wg. mnie mija się z celem ( mój brat przerabiał ten temat w SXF250)... Niejako przy okazji, sprawdziłbym stan korbowodu i wału korbowego... Edytowane 1 Grudnia 2023 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2114 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi