Kao Opublikowano 30 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 a jaki masz? ja miałem xb12x, te wibracje jaj do dziś czuję 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Kao a gdzie planujesz swoj piwrwszy wyjazd?? bo tor torowi nie rowny i nie zawsze warto pchac sie w slicki. A poczatek zadbaj o stan te hniczny motocykla. bardzo wazne jest zawieszenie ktore w drogowy h slrzetach zadkonkiedy jest serwisowane. sam silnik o ile pracuje “ladnie” to swiezy olej. Tu moze nie od razu ale bedzies go krecil do “czerowosci” (obroty) wiec smarowanie musi byc. bezpiecznu ciuch tez wazny jest. Kask warto miec z dobrym polem widzenia. Tzw sportowo turystyczne slabo sie nadsia na tor ale to zweryfikuje sz zwm na torze. uzywane sliki nie sa zle. Sporo osob wymienia je na nowe bo psychika im nie pozwala dslej ich uzywac a w wiekszosci przypadkow to pelnowartosciowe opony. U wiekszosci organizatorow sa grupy poczatkujace z instruktorem i warto od tego zaczac. Instruktor pokaze nitke, doradzi i zawsze sluzy dobra rada. Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kao Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Sliki mam z tamtego roku, stan ładny, tor na początku, wiem że tor torowi nie równy, mam też drugą felgę zapasową to może założę tam jakąś normalnieszą oponę? tylko jaką? Kask mam agv taki https://www.motostyl.pl/product-pol-1592-Kask-AGV-K-3-SV-Elements-Replika-Valentino-Rossi-VR46.html Jestem w trakcie poszukiiwania kombika, za miesiąc gdzieś chciałbym pojechać na pierwszą jazdę Zrbiony serwis olejowy na top jedynie trzeba by było się lagom przyjrzeć, jaki olej zalać do torówki i jak ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Zawias zrob wg serwisowki nic nie kombinuj z olejem. Z czasem sam dojdziesz czego Ci brakuje. Proponowal bym Ci zaczac od malych torow typu kisielin ale na Poznan tez mozesz wbijac. Roznica taka ze na malych torach skypisz sie nardziej na zakretach hamowaniu itp a na duzym torze bedziesz chxial od razu robic czas.. a to nie onto chodzi.. Co do opon slicki sa spoko ale tez trzeba je utrzymac w odpowiedniej temperaturze czyli miec tempo. Bardzo czesto na poczatek wystarcza sportowa opona typu pirelli supercorsa czy bridgestone s22… Edytowane 31 Maja 2023 przez Croowab Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kao Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Ja kolego we Francji mieszkam, tutaj będę torował, zakupie sobie taką oponę zwykła i od niej zacznę pierwsze kółka, jak się wjeżdżę to zamienię na slik chodź u mnie bardzo gorąco więc sama temp asfaltu jest dość wysoka to i slik szybko się nagrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kao Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Przygotowuje taka listę co muszę że sobą zabierać na tor. Na tą chwilę mam. -Narzędzia -Podnośniki -Olej -Dekiel prawy -Dodatkowe koło tył -Opona przód -Trytki 🙂 O czym jeszcze zapomniałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Wez sobie przyjaciela lub kogos kto w razie “p” Cie pozbiera. koce jesli masz siedzenie coscaby slonko na glowke nie swiecilo 1 wyjazd jest zawszexstresujacy.. Lista Ci sie sama zaktualizuje po kazdym torowaniu. Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2023 Ludzie wioząc moto na przyczepce/pace często zapominają stroju także : kask kombinezon buty rękawice żółw coś do mycia szybki w kasku bańka z paliwem + lejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kao Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2023 Wyjazdy mam 2-3 dniowe, opłacone z góry więc chce przewidzieć wszystko żebym pierwszego dnia nie zakończył przez jakąś pierdołe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi