Jump to content

MotoGP 2023

Recommended Posts

Tegoroczny temat...

Ostatnia prosta przed sezonem, testy w Portimao. Po pierwszym dniu Ducati rządzi i dzieli. Jak nie lubię Marquezów to jestem w szoku, że Alex tak szybko dostosowuje się do Ducati i jest dużo lepszy od brata na Hondzie. Generalnie znowu Luca Marini na czele, także może być ciekawie w tym sezonie. 

15 godzin temu, przemek96 napisał:

Tegoroczny temat...

Ostatnia prosta przed sezonem, testy w Portimao. Po pierwszym dniu Ducati rządzi i dzieli. Jak nie lubię Marquezów to jestem w szoku, że Alex tak szybko dostosowuje się do Ducati i jest dużo lepszy od brata na Hondzie. Generalnie znowu Luca Marini na czele, także może być ciekawie w tym sezonie. 

Nie moze byc ciekawie, bo Rossi nei jezdzi !  🤣

Ale jak bedzie lecieic, to poogladam, choc to juz nie to samo !  

🙂

Doohan i 2-suwy też nie jeżdżą, coś się zaczyna i coś się kończy... ot życie płynie dalej...

A porównując czasówki, to poziom Rossiego przerosło już kilku jeźdzców...

52 minuty temu, jannikiel napisał:

Doohan i 2-suwy też nie jeżdżą, coś się zaczyna i coś się kończy... ot życie płynie dalej...

A porównując czasówki, to poziom Rossiego przerosło już kilku jeźdzców...

Problemem mlodych kotow jest to, zewydaje im sie, ze sa niezniszczalni i nigdy sie nie wysypia. Rossi do pewnego momento rowniez tak myslal. Wylozyl sie, polezal w szpitalu i " padlo na psychike " przez co zaczal jezdzic mniej agresywnie. 

Drugi przyklad to M Marquez, tak samo

Dlatego ci mlosci przerastaja starszych !

Ja do zeszlego roku.... wzeszlym roku swego nie wyjezdzilem ( brak czasu ) i gdy w Harz*u wsiadlem an motura po prostu mialem leki i obawy.

🙂

🙂

To nie tylko to, po prostu, odczucia związane z szybkością reakcji,  postrzeganiem, z wiekiem spowalniają, dodać do tego należy też psychikę, wg. mnie i tak zbyt długo jeździł, i napewno zdawał sobie z tego sprawę, że nie będzie osiągać takich wyników jak 10 lat wcześniej...a może jeździł tak długo bo lubił jeździć, dla zabawy, dla kasy, czy sławy... przyszedł czas i trzeba było zawiesić kask i zacząć coś innego...

Teraz jest czas na innych i to jest fajne i ciekawe...przynajmniej z mego punktu widzenia, skoro emocjonowałem się jeszcze Lawsonem, Doohanem, Rainayem, czy Kocinskim...

• Thanks! 1

• 2 weeks later...

Pierwsz kwalifikacje za nami, groźnie wyglądająca wywrotka P.Espargaro, wysłała go do kliniki z bólem pleców i klatki piersiowej, na dokładniejsze badania- mam nadzieję, że nic powaznego mu się nie stało...

Po 2 sesjach kwalifikacyjnych niespodziewanie wyskoczył na 1 miejsce J. Miller na KTM- pobił zresztą rekord toru, drugi Vinales, trzeci Pecco... Bestia  na 10 miejscu...

Jutro ciekawe sesje, i o 16.00 pierwszy w dziejach wyścig MotoGp- Sprint...

Ooo... pytanie z mojej strony, gdzie jest Izan Guevara?

Ja zdążyłem, Cagiva przyjechać do Giżycka na 2 sesję MotoGp, i jak widziałem Miller z 13 na 1 z rekordem... co prawda może jadący przed nim Bestia, może mu trochę pomógl, a i potem Jack na swój sposób swiętował, robiąc StoopJacka i HoopJacka  ... hahahahahhahaha