Yolaos Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Mam pytanie do ludzi,którzy mieli kontakt lub użytkowali kaski KEEWAY.Znalazłem na aukcji i noszę się z zamiarem kupna i proszę o opinie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33123683 Jestem lajkonikiem (jak ta blondyna z kawału) jeśli chodzi o kaski,więcwszelkie sugestie w temacie kasków są dla mnie cenne,szczególniejeśli chodzi o relacje cena-jakość w powyższym przypadku. Jak widać czas aukcji dobiega więc mi się spieszy.Aha, kask potrzebny do jazdy po mieście i na krótkie trasy do 50km. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 kask to kask ważne by był (i tyle)w zlaeżności od tego jakie prędkości zamierzasz w tym kasku osiągać należy szukac odpowiedniego zabezpieczenia głowyDO małych prędkości wystarczą kask i za małe pieniądze, jeśli natomist zamierzasz śmigać szybko musisz wydać więcej. Nei chodzi o to że droższe kaski sa bezpieczniejsze (choć odrobine są), ale o komfort podróżowaniaPrzy większych prędkościach przeszkadza szum wiatru i ważne jest by klask był szczelny. Ważne jest też by kask na miasto posiadał w miare dobrą wentylację (latem jest strasznie gdy siedzisz w kasku, słońce przypieka skorupę, a jedyne co możesz zrobiś to podnieść szybkę). Nie polecam kupowania kasku, którego się nie przymierzylo. Niekoniecznie chodzi o przymierzenie kupowanego kasku, ale choćby sprawdzenie, czy dany kask (model) nam odpowiada pod każdym względem (no i rozmiar rozmiarowi nie rowny). Jeśłi podobają CI się kaski Keeway i czujesz ze to jest to czego szukasz to nie powinieneś się zastanawiać.NIe miałem do czynienia z nimi nigdy i nie wiem jak sie sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mur.doc Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 To ja z innej beczki - kupowanie taniego kasku szczękowego jest moim zdaniem błędem. Jeśli w ogóle szczękowy, to musi mieć podwójne, bardzo wytrzymałe zapięcie. Te tańsze produkty są zazwyczaj zamykane na jeden zatrzask, co przy pierwszym spotkaniu z asfaltem (nie życze ci tego, ale po to się w sumie kaski kupuje) potrafi się odpiąć/wyłamać i narobić więcej szkód niż jakbyś jechał w "orzeszku". Moim zdaniem powinieneś kupić sobie albo integrala, albo (skoro masz jeździć głównie po mieście) to w ogóle jakiś otwarty kask, np coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32754193http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32755369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 kask to kask ważne by był (i tyle) Chyba dawno nie szlyszalem nic bardziej blednego!No coz, czlowiek przekonuje sie o tym najczesciej, jak jest juz za pozno.Sam mialem jeden wypadek w ktorym kask zostal dosc poturbowany i od tamtego czasu nie zaloze na glowe badziewia, jest mi po prostu szkoda wlasnej glowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENDI Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Ja jestem posiadaczem takiego wlasnie kasku.. od jakichs 3-4 miesiecy... i co moge o nim powiedziec: mimo kraju pochodzenia (chiny) jest to wyjatkowo porzadnie wykonany kask, szczeke podnosi sie latwo jedna reka nawet w rekawiczce, wentylacja jest w miare dobra i wystarczajaca (choc bez rewelacji)-wloty na szczece i na szczycie kasku - mnie wystarczaja, podpinka daje sie wyciagac i prac, zapiecie pod szyja tez otwieram w rekawiczkach, kask robi sie glosny przy wiekszych predkosciach-tak gdzies od 100-wy, mnie jego jednobarwna czarna stylizacja bardzo odpowiada,poki co nic sie mi z tym kaskiem nie dzieje.. no i jego najwieksza zaleta jest cena.. kaski o podobnych parametrach uznanych firm kosztuja dwa razy drozej..wiec moja rada.. jesli bedziesz uzytkowal go glownie w takich warunkach jak opisujesz i nie masz kasy na drogie firmowki.... to moja rada - bierz go, powinienes byc zadowolony..pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yolaos Opublikowano 21 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2004 Ja jestem posiadaczem takiego wlasnie kasku.. od jakichs 3-4 miesiecy... i co moge o nim powiedziec: mimo kraju pochodzenia (chiny) jest to wyjatkowo porzadnie wykonany kask' date=' szczeke podnosi sie latwo jedna reka nawet w rekawiczce, wentylacja jest w miare dobra i wystarczajaca (choc bez rewelacji)-wloty na szczece i na szczycie kasku - mnie wystarczaja, podpinka daje sie wyciagac i prac, zapiecie pod szyja tez otwieram w rekawiczkach, kask robi sie glosny przy wiekszych predkosciach-tak gdzies od 100-wy, mnie jego jednobarwna czarna stylizacja bardzo odpowiada,poki co nic sie mi z tym kaskiem nie dzieje.. no i jego najwieksza zaleta jest cena.. kaski o podobnych parametrach uznanych firm kosztuja dwa razy drozej..wiec moja rada.. jesli bedziesz uzytkowal go glownie w takich warunkach jak opisujesz i nie masz kasy na drogie firmowki.... to moja rada - bierz go, powinienes byc zadowolony..pozdr[/quote']A jak z zapięciem otwieranej szczęki?W poscie powyżej jest mowa o podwójnych zapięciach-czy ten KEEWAY ma takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi