pan_bobek Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Mam problem z kxf 450 z 2006 roku. W motocyklu już 3 raz przeskoczył rozrząd na wałku wydechowym. Ogólnie moto po generalnym remoncie, dół i góra, łańcuszek rozrządu nowy, została zmieniona sprężyna w napinaczu, oczywiście prawidłowo napięta, sprawdzone ślizgi, za równo jeden jak i drugi ma lekkie ślady pracy, nie jest wypracowany, koła na wałkach również ok, łańcuszek do nich przylega jak należy. Ogólnie moto od remontu zrobiło już ok 10 mtg, i sytuacja już 2 raz się zdarzyła po remoncie, natomiast przed remontem też raz tak było, później wypaliło zawór... Macie jeszcze jakieś pomysły dlaczego tam się może dziać? Może ktoś miał coś podobnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Jeśli napinacz był montowany prawidłowo, to prawdopodobnie jego wina, i dlatego wymieniają te napinacze ze sprężyna na regulowane ręcznie... https://www.ebay.com/itm/394242077859?epid=171242095&hash=item5bcaa8b4a3:g:XDEAAOSwN09jIVh7&amdata=enc%3AAQAHAAAAsI6z7jU10j4aZvozAzJwegzKkShuWT5QjGbgBBWKkEWG3ZLZCHP5woH095U9v5mdnngB%2FuNIeCwVYGaH3bKk6XHO4CV1BWP6Azdy9lCGcNDa0XrRoIPjihznORMVSmoC1Bq9K%2BSQEAxM3boaaLlxzTt97oFmKie5zw%2FtGaiiD1XsXodi5qpyum9uQuPJfcG10DwbRAOdnD5QTfwVuch9sAsx1CQHFC6wS9i6XKwZvqhT|tkp%3ABk9SR4be9IWyYQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_bobek Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Może faktycznie upływ czasu, przebieg i coś z nim nie tak jest mino tej wymienionej sprężyny... Spróbuję z tym manualnym lub może po prostu OEM nowy napinacz, też myślę że było by ok jeśli ten tyle wytrzymał. Bo już ręce rozkładam :D... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 zrób sobie sam taki na próbe , gruby kawałek blachy , długa śruba nakrętka i jazda , ja taki napinacz mam w chińskim skuterze bo nie chciało mi się łańcuszka wymieniać , pół roku z tym jeździłem i nic się nie dzieje , na próbę możesz sobie wystrugać a to jest chwila roboty.... 1 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi