PROC Opublikowano 18 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2004 Witam. Czy ktoś stosuje przewody hamulcowe w stalowym oplocie w swoim sprzęcie?Chciałem sie dowiedzięć czy poprawiła się skutecznosc hamulca i czy do choppera takie przewody są łatwo dostępne (gdzie najlepiej kupic i za ile moga być)Do ściga to nie ma problemu a do sprzęta typu chopper trzeba troche dłuższy kawałek przewodu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2004 Do ściga to nie ma problemu a do sprzęta typu chopper trzeba troche dłuższy kawałek przewoduPrzewody te sa sprzedawane na metry i do tego osobno koncowki takze bez problemu zamontujesz je w Chopperze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 19 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2004 mam dobrą radę : jak będziesz kupował przewody, to weź takie, które mają oplot i na to jest nałożona jeszcze warstwa ochronna ( jeszcze jedna rurka na wierzchu ). Dzięki temu oplot ( który jest twardy i ostry ) nie będzie spiłowywał twojej maszyny. Ja kupowałem takie w Warszawie na Jagiellońskiej w serwisie Polarisa. (nie pamiętam adresu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KEITH_ Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Czołem,Ja mam założone kable w stalowym oplocie, wszyskie linki są takie.Generalnie jak pisał aker polecam by były one z zewnętrzna koszulką, nie dość, że nie sprzęta nie podrapiesz od drgań czy tym podobne ale i lepiej sie to czyści. Kuje się z metra i do wszystkieog idzie to założyć. Cena za metr linki stalowej z koszylką to zależy gdzie ale jakies 35zł plus koncówki które są najdroższe. jak koncówki chcesz chromowane plus śruby to wówczas jakies 50 zł. Ja zakładałem ostatnio w Moto Tuning Sierczynek w moto mojej kobiety (Virago). Nie do wiary jaka róznica, w skuteczności hamowania no a o samym wyglądzie chyab nie trzeba nic mówic. Ja w swoim Dragu już nie czułem bo od początku jeździłem. :) zapytaj o cene tutaj http://amtc.webpark.pl/start.html albo możesz znaleść linki i wilele innych na http://www.thunderbike.de/us/index.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 20 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 dzięki za odpowiedzi. niebawem zabieram sie za upiększanie Kawy...Stalowe przewody, pokombinuje z wydechami, moze delikatny spoiler pod silnik(?), i nowa kiera - taki jest plan:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Aker ile placiles za metr i za koncowke? Chce kupic przewody wlasnie w koszulce PCV ze strony www.joette.pl i sie wlasnie zastanwiam czy w Polarisie nie bedzie taniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Nie pamiętam dokładnie, jak to się kalkulowało, ale ja kupowałem nietypowy przewód : końcówka, 40 cm przewodu, końcówka przelotowa, 100 cm przewodu, końcówka. Za wszystko dałem jakieś 370 zł :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi