Skocz do zawartości

Przewody hamulcowe w stalowym oplocie?

PROC
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś stosuje przewody hamulcowe w stalowym oplocie w swoim sprzęcie?

Chciałem sie dowiedzięć czy poprawiła się skutecznosc hamulca i czy do choppera takie przewody są łatwo dostępne (gdzie najlepiej kupic i za ile moga być)

Do ściga to nie ma problemu a do sprzęta typu chopper trzeba troche dłuższy kawałek przewodu :buttrock:

mam dobrą radę : jak będziesz kupował przewody, to weź takie, które mają oplot i na to jest nałożona jeszcze warstwa ochronna ( jeszcze jedna rurka na wierzchu ). Dzięki temu oplot ( który jest twardy i ostry ) nie będzie spiłowywał twojej maszyny.

Ja kupowałem takie w Warszawie na Jagiellońskiej w serwisie Polarisa. (nie pamiętam adresu )

Czołem,

Ja mam założone kable w stalowym oplocie, wszyskie linki są takie.

Generalnie jak pisał aker polecam by były one z zewnętrzna koszulką, nie dość, że nie sprzęta nie podrapiesz od drgań czy tym podobne ale i lepiej sie to czyści.

Kuje się z metra i do wszystkieog idzie to założyć. Cena za metr linki stalowej z koszylką to zależy gdzie ale jakies 35zł plus koncówki które są najdroższe. jak koncówki chcesz chromowane plus śruby to wówczas jakies 50 zł.

Ja zakładałem ostatnio w Moto Tuning Sierczynek w moto mojej kobiety (Virago). Nie do wiary jaka róznica, w skuteczności hamowania no a o samym wyglądzie chyab nie trzeba nic mówic. Ja w swoim Dragu już nie czułem bo od początku jeździłem. :)

zapytaj o cene tutaj http://amtc.webpark.pl/start.html albo możesz znaleść linki i wilele innych na http://www.thunderbike.de/us/index.html

Pozdrawiam