Hun996 Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Zamierzam kupić podnośnik hydrauliczny typu żaba, do 2 ton udźwigu. Do podnoszenia samochodów. Jakiego producenta polecacie? Kiedyś kupiłem w markecie jakiś no-name w promocji. Po roku zaczął lać olejem z każdej strony. Potem kupiłem podobny podnośnik w Norauto, ten wytrzymał 3 lata. Próba demontażu w celu wymiany uszczelnień spowodowała poobmykanie śrub - jakiś gównolit był użyty. Jak mawiają starożytni rosjanie: "do 3 razy sztuka" (ładując 5 nabojów do bębna Naganta w rosyjskiej ruletce) i postanowiłem kupić coś markowego. Tyle, że w temacie hydrauliki siłowej jestem zielony. Może koledzy z doświadczeniem warsztatowym coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 (edytowane) Tez tak jak ty chcialem tanio objechac 😄.W niedługim czasie potwierdzilo sie powiedzenia "Tanie w wiekszosci przypadkow jest Drogie"😖Szesc lat temu kupilem cos porzadnego , dwu tlokowy 3T.Niby nie potrzeba tak silnego , ale lepiej miec i nie potrzebowac jak potrzebowac a nie miec.Tak to cudo wyglada https://wakat.wm-werkstattausruestung.de/catalog/category/list/id/211103/browseMode/dataset/pId/454831/page/1 Edytowane 15 Maja 2022 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 kurczę nie ma reguły. mam jakieś marketowe gówno od lat i jakoś działa ale nie korzystam z niego "przemysłowo". natomiast kumpel kupił Bahco (dośc duży) i po jakimś czasie zaczął przepuszczać. Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 7 godzin temu, konrad1f napisał: kurczę nie ma reguły. mam jakieś marketowe gówno od lat i jakoś działa ale nie korzystam z niego "przemysłowo". natomiast kumpel kupił Bahco (dośc duży) i po jakimś czasie zaczął przepuszczać. Aaaa no , tez prawda.Lata temu kupilem za smieszna kase zestaw kluczy grzechotkowych w Lidlu.Nie raz potraktowalem je przedluzka typu rura 😄 i do dzisiaj sa OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 21 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Mi też tak się kilka razy zdarzyło. Zarówno w jedną jak w drugą stronę. Na to nie ma reguły... Może własnie podnośnik o większym udźwigu byłby ok. 🙄 ? Takie z "markietu" niby mają napis 1.5 T ale może jakość materiału wyda na 0.8 T. I dlatego puszczają. Mam jeszcze awaryjnie śrubowy (ten nie cieknie 👍) ale w porównaniu z żabą jest mniej wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi