qwertyz666 Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Witam Co moglibyście polecić w kwestii zakupu interkomu. Wymagania raczej proste. Potrzebuje go tylko do rozmów z plecaczkiem. Koniecznie aby była opcja słuchania muzyki w tle ( mp3 lub radio z telefonu) podczas rozmów z plecaczkiem Tak samo dobrze jakby podczas odbierania komend z nawigacji w tle mogła grać muza. Patrzyłem wstępnie na Intercom MIDLAND BTX2 PRO ale nie wiem czy to nie przerost formy nad treścia 😛 Pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Mam Midland btx pro 2s i jest rewelacyjny, ale w trakcie rozmowy przez interkom muzyka się wyłącza. Muzyka przy telefonie zapisanym na 1 slocie też się wyłącza podczas rozmowy, tylko podczas rozmowy na 2 slocie telefonu (mam skonfigurowane 2 telefony jednocześnie więc nie wiem czy przy innej konfiguracji też) leciała mi muzyka w tle Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyz666 Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 (edytowane) W sumie w trakcie rozmowy nie musi grać byle po np kilku sekundach ciszy między mną a plecaczkiem wracała na głośniki. Oczywiście "rozmowa" chodzi mi między interkomami ja plecaczek a nie rozmowa przez tel. Telefon bym sparował tylko do muzyki a na drugim slocie byłaby dedykowana navi tomtoma. Edytowane 15 Maja 2022 przez qwertyz666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 To po kilkunastu sekundach braku rozmowy wraca do muzyki. I aby ponownie pogadać przez interkom to albo przycisk na interkomie, albo włączasz cokolwiek mowiac(choć od pierwszego słowa do włączenia rozmówcy to tak z 3 sekundy) Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyz666 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Aha rozumiem dzieki A ktoś inny ma może jakies inne propozycje z w/w wymogami ? Bo dobrze by było mieć choć kilka do wyboru 😛 Z góry dzięki 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 czy pasażer również musi mieć opcje, które wymieniłeś? może dla siebie wysoki model z łącznościa DMC (np. Cardo Bold) a dla pasażera jakiś niższy model np. również z gamy cardo? co do tej muzy w tle to do końca się nie orientuję ale z tego co kojarzę to jest albo/albo. jak rozmawiasz to muza się wyłącza. Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyz666 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) W sumie muza w tle to głównie dla mnie bo i tak jeżdże powiedzmy 75% solo. Patrzyłem tez na Interkom Bluetooth FreedConn T-Max S V3 ale nie moge nigdzie znaleźć info odnośnie tej muzyki w tle 😕 Edytowane 18 Maja 2022 przez qwertyz666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Nie znam IC który odtwarza muze w tle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Wbrew pozorom masz dość specyficzne wymagania, i nie każdy interkom je spełni. Takiego samego szukałem 4 lata temu i nikt na forum nie pomógł. Po odwiedzinach w kilku sklepach ustaliłem że muszę mieć interkom, który łączy źródła dźwięku we wspólne pasmo. Kupiłem Cardo SmartH (aka Packtalk Slim) i wszystko działa tak jak chciałem: podczas rozmowy przez interkom komendy nawigacji (z telefonu) po prostu nakładają się na głos pasażerki, więc nie tracę żadnych sygnałów (szczególnie te z Yanosika są tu ważne😇). W przypadku Cardo ta funkcja to "równoległy streaming". Przypuszczam że po paru latach inni producenci też już to wprowadzili, ale trzeba pokopać po specyfikacjach, no i pewnie będzie się to nazywało trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyz666 Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Niby Cardo Freecom 2+ (i wyżej) ma opcje ,uzyki w tle. Może ktoś potwierdzić jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Teraz mi się przypomniało, że przed zakupem SmartH dostałem też Freecom 4 na testy (to była wersja sprzed wprowadzenia serii "+") i chyba też działało tak samo. Opis mówi tylko o 2 kanałach, więc musisz dopytać o test przed montażem w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyz666 Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 ok wielkie dzięki za pomoc. Jeszcze odczytam w specyfikacjach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieBoTy Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Mam pytanie do Was. Zastanawiam się nad 2 modelami ze stajni FreedConn i jednym Ejeas Biorę pod uwagę: 1. Tmax V4 S 2. FX 3. Ejeas Q7 Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć, który z tych modeli po prostu by wybrał, bo jest najlepszy z wymienionych? W necie niestety bieda w info o nowych modelach 😑 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi