Arekej Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Witam Posiadam derbi sende drd50 totalnie seryjną, nic nie było zmieniane nie licząc odblokowania i pytanie. co wymienic itp zeby lepiej radzila sobie w terenie, miala lepsze przyszpieszenie i start? i jeszcze jedno, dlaczego przy wyżezych obrotach senda mi się dławi przez co ciężej wchodzi na obroty? z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 9 godzin temu, Arekej napisał: co wymienic itp zeby lepiej radzila sobie w terenie, miala lepsze przyszpieszenie i start? i jeszcze jedno, dlaczego przy wyżezych obrotach senda mi się dławi przez co ciężej wchodzi na obroty? Pierwsze co to dobrze wyregulować gaźnik żeby znikło to dławienie, sprawdź stan zaworu membranowego. Możesz też pobawić się w zmianę zębatek (mniejszy przód, większy tył) ale będziesz miał wtedy bardzo krótkie biegi. A jak masz dość obfity budżet to zapodaj tam coś takiego https://sklep.mieloch.pl/produkt/cylinder-kit-athena-racing-ev-50cc-z-zaworem-wydechowym-aprilia-derbi-gilera-2006-d50b.html Do tego konkretny wydech, odpowiednio dobrany gaźnik i spokojnie wyciągniesz ponad 2x tyle mocy co miałeś w serii. Ale to już wymaga nakładu rzędu 3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 jak chcesz to ci policzę zęby u mnie ja mam też sendę 50 i jakieś dzikie przełożenie w teren to nawet jakiśtam podjazd zrobi , ale przelotową mam 40km/h żeby się nie darła , vmax 65 😄 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekej Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 17 godzin temu, michoa napisał: jak chcesz to ci policzę zęby u mnie ja mam też sendę 50 i jakieś dzikie przełożenie w teren to nawet jakiśtam podjazd zrobi , ale przelotową mam 40km/h żeby się nie darła , vmax 65 😄 no dobra to jakie przełożenie bo tył mam 53 a przod 14 a to z tym dlawieniem to ja juz nie ogarniam totalnie jak to wyregulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 w temacie obok ci napisałem zasada jest taka 1 ząb z przodu =3 zęby z tyłu budując napęd należy starać się unikać małych zębatek przednich bo od ostrego kąta gięcia szybciej łańcuch się zużywa , lepiej jeśli to technicznie możliwe dokładać z tyłu niż odejmować z przodu chodź drożej 😄 dać 1-2 zęby na tył vmax nie powinien szatańsko spaść a polepszy się start Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi