Skocz do zawartości

EBAY - CZY MNIE OCZY NIE MYLĄ?????

PRZEM
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam prośbę do wszystkich siedzących w temacie. Od pewnego czasu śledze wszelkie giełdy internetowe gdyż planuje kupno motocykla ( na 90% z Niemiec) dlatego są to niemieckie giełdy internetowe. Ostatnio wszedłem na www.ebay.de i poprostu oczą nie mogłem uwieżyć Suzuki SV 1000 S z 2003 za 2900Euro daje nawet odnośnik zebyście sobie go obakali.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...2494614155&rd=1

GSX R z 2003 był za 2800 Euro----->> Dlamnie SZOKKKKKKKKK

Powiedzcie czy to są jakieś wałki albo coś czy tak poprostu jest???????????

pozdro

To chyba jakać podejrzana sprawa. Gość musiałby być lekko ułomny żeby za tak małą kasę sprzedać taki motocykl. Ja już się przekonałem, że takie "OKAZJE" to tylko bajka. Najlepiej jakbyś porozmawiał ze sprzedawcą, po rozmowie poznasz parę szczegółów, o których mógł nie wspomnieć.

Powodzenia w poszukiwaniach.

Na ebayu raczej nikt ci ściemy nie wsadzi bo to kryminał. Jest tam gdzieś uwaga żeby pogadać ze sprzedającym w kwestii przywozu i tak dalej. Podejrzewam że wszystkiego się dowiesz w bezpośrednim kontakcie

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Witam.

EBAY jest aukcją i w odróżnieniu od polskiego Allegro widać tylko najwyższą oferowaną sumę jaka daje jakiś kupujący. Mimo że jest to niska cena , nie znaczy to że moto ma tyle kosztować, poprostu tyle ktoś oferuje, do ceny minimalnej jaka chce sprzedający, może byc jeszcze daleko...

http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...p=239078#239078

to wszytko jest lewizna, wpłacasz kase na escrow i tyle. Jeżeli o mnie chodzi to moge zaoferować złote góry za 1000zł o ile ktoś skorzysta ze stworzonego przezemnie systemu escow

Witam.

EBAY jest aukcją i w odróżnieniu od polskiego Allegro widać tylko najwyższą oferowaną sumę jaka daje jakiś kupujący. Mimo że jest to niska cena ' date=' nie znaczy to że moto ma tyle kosztować, poprostu tyle ktoś oferuje, do ceny minimalnej jaka chce sprzedający, może byc jeszcze daleko...[/quote']

Troche nie calkiem prawda. Na eBayu WYLICYTOWANA suma, jest suma za ktora sprzedajacy ma OBOWIAZEK zbyc oferowany towar. Wygrana aukcja jest rownoznaczna prawnej umowie kupna- sprzedazy. Jesli sprzedajacy(kupujacy) wymiguje sie od przeprowadzenia transakcji, sa prawne sposoby aby sklonic go :lol: do zmiany zdania lub zadac odszkodowania(funkcjonuje).

Na allegro jest to palcem po wodzie pisane i wygrana aukcja niczego nie oznacza.

nie mam linka bo nie szukałem ostatnio, wiem tylko ze w USA mozna dostać taniej i owszem ale nie za 1/3 ceny tylko np za 3/4 ceny a oferty za prawie nowy moto za 30% ceny u nas to zwykłe naciągactwo na kase, podałem link powyżej do tematu który traktuje o takich własnie oszustach, sam z trzema koresponduje i polewam bo nie mają żadnej wiedzy na ten temat i myślą że im wyśle kasę wester union i bede grzecznie czekał na mój wymarzony sprzęt

Hi

Sir you will buy and wonderfull Honda cbr from 2003. Here are the specifications:

Make Honda Year 2003

Model CBR 954RR

Engine liquid-cooled inline four-cylinder

Displacement 954 cc

Bore/Stroke 75.0 x 54.0mm.

Compression 11.5:1

Ignition Computer-controlled digital with three-dimensional mapping

Weight 168 kg

Fuel system Programmed Fuel Injection (PGM-FI) with automatic enricher circuit

Gearbox 6 speed

Suspension travel (f.) 107 mm.

Suspension travel (r.) 134 mm.

Front brakes Dual full-floating discs with four-piston calipers

Front brakes (dim.) A~ 330 mm

Rear brakes disc with single-piston caliper

Rear brakes (dim.) A~ 220 mm

Front tyre (dim.) 120/70 ZR 17

Rear tyre (dim.) 190/50 ZR 17

Fuel tank capacity 18 l.

Reserve tank 3 l.

Seat height 820 mm.

Wheelbase 1,400 mm.

Also the bike is like new and it have only 200 Km on it. It never had any accidents, I am the first owner and I have all the papers for it and you will receive them with the bike.

Reply me for more details.

Przysłał także zdjęcie modelu US a on jest z niemiec heheh. Biedak sprowadził z US zrobił 200 km i sprzedaje za 1/3 ceny

Ej chłopaki z tego co zrozumiałem to mimo że cena "SOFORT KAUFEN"-->>czyli kup teraz jest przy tym SUZUKI SV (co dałem linka do niego ) poprostu nieprawdą????? Cena może jeszcze wzrosnąć????

Troche teraz przestałem się w tym orientować???? Druga sprawa to z tego co rozumiem takie okazje to poprostu pic na wode fotomontaż????

pozdro :mrgreen: