Bartek_Suzuki_Rm_250_93' Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Witam posiadam Rm250 z 93 roku motocykl kupiłem nie sprawny. Zrobiłem kapitalny remont silnika wymiana wszystkich łożyska uszczelniacze , korba i tulejowanie cylindra w wojtala garage. Poskładałem wszystko ładnie ale motocykl bardzo cięzko pali lub wcale nie odpala, iskra jest cała instalacje zmierzyłem multimetrem zgodnie z serwisówką bo początkowo myślałem ze możne coś z zapłonem. Świeca jest irydowa o odpowiednim oznaczeniu tez kupiona zgodnie z książką. Gaźnik rozebrałem co do śrubki wszystko wymyłem dysze są drożne pływak ustawiony na odpowiednią wysokość z ssaniem czy bez ssania po wykręceniu świecy jest zawsze mokra. W jaki sposób to wyregulować ? Dodam jeszcze ze gdy już uda się odpalić motocykl bardzo mocno dymi i nawet i ciężko jest ustawić obroty żeby nie gasł. Pozdrawiam i przepraszam jeśli temat nie jest w odpowiednim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Może za dużo oleju wlałeś do benzyny? Niby błahostka ale lepiej sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_Suzuki_Rm_250_93' Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Mieszankę zrobiłem zgodni z zaleceniem wojtala garage, przysłali mi wraz z cylindrem opis o squish band i ile oleju zalewać do benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 nie spieprzyłeś czegoś z uszczelniaczem od strony sprzęgła ? wygląda jakby pił olej ze skrzyni .... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi