Master Amator Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam jestem amatorem przepraszam od razu za niesprecyzowane dokładnie .Mam następujący problem posiadam motocykl k750 z mechanicznym aparatem zapłonowy .Otóż wydaje mi się że brakuje tam na wale krzywki która odbija przerywać aby dać iskrę . Gdy ręcznie odgina przerywacz iskra istnieje . Pytanie moje brzmi następująco czy jest to część wymienna , czy dostanę gdzieś w internecie ta krzywkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Chyba się link nie otwiera .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 8 godzin temu, Master Amator napisał: Witam jestem amatorem przepraszam od razu za niesprecyzowane dokładnie .Mam następujący problem posiadam motocykl k750 z mechanicznym aparatem zapłonowy .Otóż wydaje mi się że brakuje tam na wale krzywki która odbija przerywać aby dać iskrę . Gdy ręcznie odgina przerywacz iskra istnieje . Pytanie moje brzmi następująco czy jest to część wymienna , czy dostanę gdzieś w internecie ta krzywkę . Krzywka jest wykonana bezpośrednio na wałku rozrządu, na jego wystającym końcu. To 2 symetryczne obniżenia średnicy, a nie jej zwiększenia jak pewnie myślisz. Wymianie podlega cały wałek rozrządu. Raczej mało prawdopodobne, by u ciebie nie było krzywek. Mogą być niesymetryczne, lekko wytarte, albo końcówka wałka może być zgięta co daje efekt braku przerwy na jednym cylindrze. Tu widać ten fragment wałka rozrządu z krzywkami zapłonu: http://fotownia.redmotorz.eu/image/p3LJG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi