Skocz do zawarto艣ci

2008 Kawasaki GTR 1400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam 2 problemy z tym Moto.

1. W czasie postoju bez sprz臋g艂a co艣 ha艂asuj i czu膰 lekkie wibracje na rami臋, w czasie jazdy z do艂u obrot贸w te偶 s膮 wibracje.

2. Wczas贸w jazdy po odpuszczeniu gazu i raptownym dodany jest szarpni臋cie tak jak by by艂 gdzie艣 luz I tak samo w drug膮 stron臋.

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za podpowiedzi.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ha艂as mo偶e by膰 spowodowany koszem sprz臋g艂owym, a wibracje to inna bajka, niekoniecznie z tym ha艂asem zwi膮zana. A szarpni臋cie ma pewnie zwi膮zek z luzem na kardanie. Nie wiem, jakie jest mocne, ale nie musi by膰 wynikiem uszkodzenia, tylko konstrukcji.

Odno艣nik do komentarza

2 godziny temu, grizzli napisa艂:

Ha艂as mo偶e by膰 spowodowany koszem sprz臋g艂owym, a wibracje to inna bajka, niekoniecznie z tym ha艂asem zwi膮zana. A szarpni臋cie ma pewnie zwi膮zek z luzem na kardanie. Nie wiem, jakie jest mocne, ale nie musi by膰 wynikiem uszkodzenia, tylko konstrukcji.

Cos po聽200 kucy, w zaleznosci od rocznika. Generalnie pierwsze roczniki mialy ca.185 KM..

馃檪

Odno艣nik do komentarza

W dniu 20.11.2021 o 13:12, grizzli napisa艂:

Po odpuszczeniu sprz臋g艂a s艂ycha膰 jakby szum. Wibracje to chyba poduszki silnika je偶eli takie wyst臋puj膮 w tym Moto. Te偶 my艣l臋 偶e luzy to kardan tylko od czego zacz膮膰 szukanie?

Odno艣nik do komentarza

Sprawdz w takim razie najpierw poduszki.Potem karda na ina koncu kosz sprzegla.

馃檪

• Dzi臋ki! 1
Odno艣nik do komentarza

Od zakrecenia tylnym kolem jednoczesnie trzymajac reka wal napedowy jesli to mozliwe, jesli nie to zdjecie tylnego kola i ocena stanu wielowypustu na tym kole. jesli jest suchy to na pewno ulegl zuzyciu, jesli dalej jest smar to tez, w koncu motocykl ma 13 lat jazdy za soba.

Odno艣nik do komentarza

Lata nie oznaczaja ilosc przejechanych kilometrow.Do przykladu dam siebie.Mam go 11ty sezon i obecnie ponad 74tys.na blacie. natomiast forumowy kolega (nie z tego forum) ten sam rok zameldowania motka co ja 聽w zeszlym sezonie mial ca 290tys馃槈. Co do tematu: jak powyzej wspomniano sprawdz wielofpust na kardana i wielofpust聽 kola.Gumowa "poduszka" w tylnym kole 聽tez moze doszla do wieku rentalnego , kosz聽聽sprzegla sprawdz , i聽jak bedziesz mial sprzeglo odkryte sprawdz sprezyny "blaszkowe" na walku sprzegla czy ktoras sprezyna nie jest peknieta ,zlamana itp. jesli mnie pamiec nie myli sa 4 sztuki.W moim przypadku mot贸r szarpal przy dwoch zlamanych sprezynach.kawasaki-zg1400a8f-1400gtr-2008-europe-middle-east-africa-uk-fr-clutch_big3IMG01233872_4dba.thumb.gif.a2d33f7b67d11772f435de5117757900.gif

Odno艣nik do komentarza

10 godzin temu, Taurus 61 napisa艂:

Lata nie oznaczaja ilosc przejechanych kilometrow.Do przykladu dam siebie.Mam go 11ty sezon i obecnie ponad 74tys.na blacie. natomiast forumowy kolega (nie z tego forum) ten sam rok zameldowania motka co ja 聽w zeszlym sezonie mial ca 290tys馃槈. Co do tematu: jak powyzej wspomniano sprawdz wielofpust na kardana i wielofpust聽 kola.Gumowa "poduszka" w tylnym kole 聽tez moze doszla do wieku rentalnego , kosz聽聽sprzegla sprawdz , i聽jak bedziesz mial sprzeglo odkryte sprawdz sprezyny "blaszkowe" na walku sprzegla czy ktoras sprezyna nie jest peknieta ,zlamana itp. jesli mnie pamiec nie myli sa 4 sztuki.W moim przypadku mot贸r szarpal przy dwoch zlamanych sprezynach.kawasaki-zg1400a8f-1400gtr-2008-europe-middle-east-africa-uk-fr-clutch_big3IMG01233872_4dba.thumb.gif.a2d33f7b67d11772f435de5117757900.gif

Dzi臋ki za info. Ka偶dy mo偶liwa podpowied藕 b臋dzie pomocna w szybszej weryfikacji. Z g贸ry dzi臋kuj臋 wszystkim.聽

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...