karol14147 Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Witam w zeszłym tygodniu kupiłem kawasaki kxf250 z 2009 roku zauważyłem że jak wyłączę ssanie motor mi gaśnie , niby jest po remoncie korby i tłoka . Rozebrałem filtr powietrza (był strasznie zabrudzony ) przeczysciłem i zamontowałem , po odpaleniu zauważyłem że kolanko wydechowe rozgrzewa się do czerwoności . Myślicie że to jest problem zabrudzonego gaźnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Z jakiegos powodu mieszanka jest za uboga, brudny filtr powietrza temu zapobiegal. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol14147 Opublikowano 18 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Super czyli sądzisz że gaźnik trzeba wyczyścić ? Dziękuję Ci bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol14147 Opublikowano 18 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Super dziękuję 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 A czy motocykl ma oryginalny filtr powietrza i wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol14147 Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Filtr powietrza ma oryginalny ale wydech ma jakiś przerabiany z firmy DOMA , myślisz że z wydechem będzie problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Nie to nie powinno byc problemem w tym przypadku. Trzeba sprawdzic ustawienia gaznika i wrocic do fabrycznych.esli to nie pomoze to trzeba zajrzec glebiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Zajrzyj do zaworów bo zły luz zaworowy też objawia się czerwonym kolankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol14147 Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Filtr powietrza ma oryginalny ale wydech ma jakiś przerabiany z firmy DOMA , myślisz że z wydechem będzie problem ? Dziś wlansie wykręciłem gaźnik jutro oddam do znajomego do czyszczenia a potem zobaczymy czy pomoże , narazie bardzo dziękuję za pomoc ☺️☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) Przypuszczalnie klin na wale jest zerwany , przez co czas (punkt) zaplonu sie przestawil , dlatego kolanko rozgrzewa sie do czerwinisci.Sciagnij rotor (magneto) i sprawdz klin.Przynajmniej tak mi sie wydaje. Edytowane 19 Października 2021 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi